Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Asukkaat maakunta- ja sote-uudistuksen keskiöön (AKE) -kysely

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Asukkaat maakunta- ja sote-uudistuksen keskiöön (AKE) -kysely"— Esityksen transkriptio:

1 Asukkaat maakunta- ja sote-uudistuksen keskiöön (AKE) -kysely
maakuntien osallisuusjärjestelmien valmistelutilanteen kartoitus Tammi-helmikuu 2018

2 Kyselyn toteutus Toteutettiin tammi-helmikuun vaihteessa 2018 webropol –kyselynä maakuntien valmistelijoille. Kyselyllä päivitettiin maakuntien valmistelutilannetta ja etsittiin koulutusta ja työstämistä kaipaavia teemoja. Vastaukset saatiin kaikista 18 maakunnasta.

3

4

5 Maakuntalakiluonnoksen 23 §:ssä on listattu seuraavia keinoja, joilla maakunnan asukkaiden osallistumista ja vaikuttamista voidaan edistää. Valitse näistä keinoista kolme, joita uskot maakuntanne käyttävän eniten?

6

7 Osallisuussuunnitelman valmistelu
Valmisteltu laajalla sidosryhmäyhteistyöllä, jossa ovat mukana etenkin alueiden järjestöt ja yhdistykset Useassa maakunnassa perustettu erillinen osallisuustyöryhmä, joka on ollut vahvasti osallisuussuunnitelman valmistelussa mukana.

8 Onko maakunnassanne erillistä osallisuustyöryhmää tms
Onko maakunnassanne erillistä osallisuustyöryhmää tms. tulevan maakunnan toimintaa varten?

9 Viestinnän rooli keskiössä
Monen maakunnan vastauksissa korostuu ensi vaiheessa viestinnän tehostaminen. Henkilöstöviestintä ja vielä hajallaan olevan henkilöstön mukaan saaminen valmisteluun koetaan tärkeäksi. Käytettyjä viestintäkeinoja: henkilöstön infokirjeiden ja videoiden jakaminen sosiaalisessa mediassa, ulkoiset verkkosivut ja yhdistyvien organisaatioiden intra-sivut.

10 Millaista muutostukea tarvitaan?
Osallisuuteen liittyviä työpajoja, kirjallisia oppaita, ohjeita ja muita materiaaleja. Hyvien toimintamallien jakamista maakuntien kesken. Pilottimaakunnat toivovat työpajoihin mm. päätösosallisuuden kehittämistä maakunnan hallintomalleihin, järjestöyhteistyön rakentamista sekä malleja palvelujen kehittämiseen ja talouden suunnitteluun yhdessä asukkaiden kanssa.


Lataa ppt "Asukkaat maakunta- ja sote-uudistuksen keskiöön (AKE) -kysely"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google