Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Yhteinen keittiö -hanke

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Yhteinen keittiö -hanke"— Esityksen transkriptio:

1 Yhteinen keittiö -hanke 2017-2018
toteuttaa osaltaan hallituksen kärkihankkeen tavoitteita Edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä vähennetään eriarvoisuutta Hyvät käytännöt pysyvään käyttöön Painopiste hyvien käytäntöjen levittämisessä ja juurruttamisessa Hyvien käytäntöjen kohdentaminen väestöryhmiin, joissa hyvinvointi ja/tai terveys ovat keskimääräistä huonompia Asiakasosallisuus ja palvelumuotoilu eriarvoisuuden kaventamiseksi

2 Tavoitteet Missä määrin hanke saavutti tavoitteensa?
 Olemme hankkeen tavoitteen mukaisesti pystynyt luomaan ja ylläpitämään matalankynnyksen kohtaamispaikan, johon on helppo tulla anonyymisti ja jossa on työntekijä tavoitettavissa. Kohtaamispaikassa on tarjolla lämmintä ruokaa edullisesti sekä mahdollisuus saada eu-ruokaa ja kaupasta saatua ylijäämäruokaa. 2. Mitä haasteita tavoitteiden saavuttamisessa oli?   Yhteistyökumppaneiden lisääminen ja nykyisten yhteistyökumppaneiden aktiivisempi toiminen paikassamme. 3. Mikä edisti tavoitteiden saavuttamista? Yhteistyö eri tahojen kanssa, kuntouttava työtoiminta ja kohtaamispaikan esillä pitäminen eri medioissa.

3 Keinot Miten käyttämänne keinot edistivät ja/tai heikensivät tavoitteiden saavuttamista? Edistäneet: Henkilökohtaisesti olemme kutsuneet vihtiläisiä ja olemme tiedottaneet toiminnastamme yhteistyötahoille ja tuomme myös eri kokouksissa yhteistyökumppaneille jatkuvasti esille Toivon Paikkaamme. Viestinnässä käytämme erilaisia medioita hyödyksi.  Toivon Paikassa on kuntouttavassa työtoiminnassa olevia keittiö- ja siivoustöissä mukana. Heikentäneet: Projektityöntekijän puuttuminen ja nykyisten työntekijöiden muut työt, jolloin tälle projektille ei ole ollut niin paljon antaa panostusta kuin se olisi vaatinut. 2. Mitä tekisitte nyt toisin?  Hakisimme rahoitusta projektityöntekijän palkkaamiseen.

4 Tuotokset ja tulokset  Olemme tavoittaneet päihde- ja mielenterveysongelmaisia, jotka käyvät säännöllisesti Toivon Paikassa 2. Heikommassa asemassa olevat miehet ovat käyneet syömässä Toivon Paikassa, työntekijät ovat silmämääräisesti tehneet tämän arvion. 3. Olemme saaneet ammattihenkilöiltä positiivista palautetta ja he ohjaavat ihmisiä käymään Toivon Paikassa. 4. Ihmisten hyvinvoinnista on tullut palautetta palautekyselyistä, että Toivon Paikka on hyvä paikka yhdessä oloon ja toisten ihmisten kohtaamiseen.

5 Onnistumisen kriteerit (mittarit)
Ovatko onnistumiselle asetetut kriteerit toimivia? Kyllä, kävijämäärät olleet hyviä ja kävijät olleet tyytyväisiä palveluihin, kuntouttavan työtoiminnan ihmiset tyytyväisiä työhönsä. Aktiiviset yhteistyökumppanit olleet tyytyväisiä toimintaansa Toivon Paikassa.  Teemme kävijämääristä joka kerta tilaston, käsittelemme asiakaspalautteita ja välillä teemme asiakastyytyväisyyskyselyn.

6 Viestintä Miten valtionavustushanke toteutti ulkoista ja sisäistä viestintää juurruttamisen välineenä? Ulkoinen viestintä olisi voinut olla runsaampaa, koska Yhteinen keittiö sanana ja projektin tarkoitus ei ole ollut monellekaan yhteistyökumppanille ja asiakkaille tuttu. 2. Mitä viestinnällisiä toimia toivotte sosiaali- ja terveysministeriöltä kärkihankkeen tulosten juurtumisen tukemiseksi projektin päättymisen jälkeen? Näkyvyyttä medioissa matalankynnyksen toiminnalle.

7 Matalan kynnyksen kohtaamispaikka Toivon Paikka
Riittävän matalakynnys Kuntouttava työtoiminta Vapaaehtoistyö Työntekijän saavutettavuus Helppo tulla Mielekästä tekemistä säännöllisesti Mielekästä tekemistä Työntekijä aina tavoitettavissa Hyvinvointi, osallisuus ja lämmin ruoka Edistyminen työkykyiseksi Tarpeellisuuden kokemus Tietää mistä saa apua Kävijämäärät ja positiivinen palaute Siirtyminen työelämään Aktiivisuus vapaaehtoistyössä Kävijämäärät

8 Palautekysymykset sosiaali- ja terveysministeriölle
Mitä muuta palautetta haluaisit antaa sosiaali- ja terveysministeriölle? Hankkeet liian lyhyitä ja moni projekti päättyy kun rahoitus loppuu. Miten jatkuvuus taataan?

9 Lisää tietoa Yhteisestä keittiöstä
Innokylässä Työtilassa materiaalit Verstaalla perustoimintakuvaus Toimintamallit Verkkosivut Facebook Yhteinen keittiö –hanke (yhteisö) Yhteinen keittiö ystävät (ryhmä) Twittaa #yhteinenkeittiö

10 Kiitos! #yhteinenkeittiö #hyte ja #hyvätervearki


Lataa ppt "Yhteinen keittiö -hanke"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google