Ei voi löytää uusia maisemia ennen kuin uskaltaa lähteä liikkeelle.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Asenne kohilleen- ja tuas jaksaa!
Advertisements

Märsky Koripallovalmennus. Koripallovalmennus:  Anton Mirolybov  Juha Dahlström 0400 –  Jussi Laakso
Juniori-SaPKon ohjeistus Pohjola- leirille. LEIJONA TIEN ALKUA 1996 ikäluokassa pelaajia n ikäluokka kulkee saman matkan, mutta POHJOLALEIRI.
Märsky Koripallovalmennus.
Taitojen johdonmukaista, systemaattista, pitkäjänteistä opettelua ja harjoittelua. Fyysiset taidot Psyykkiset taidot Ainakin taitolajeissa psyykkinen.
EPÄONNISTUMISESTA SELVIÄMINEN URHEILUSSA – seminaari
KOVA - HENKINEN VALMENNUS
Ilon kautta tavoitteisiin Eveliina Pöllänen
HARJOITTELUN SUUNNITTELU
Matti Sipponen 1 Power taitoilta Kilpailun jälkeen – Pohdinta ja oppiminen.
Valmentajana ja ohjaajana toimiminen Psyykkinen valmennus Tavoitteenasettelu Paula Arajärvi ja Terhi Lehtoviita.
Unelma hyvästä urheilusta Lasten ja nuorten urheilun eettiset linjaukset Kuva: Suomen Palloliitto.
JÄÄPALLOILIJAN FYYSISEN HARJOITTELUN OHJELMOINTI
Rakkaat ystäväni!.
PELIMIEHEN HARJOITUSPÄIVÄKIRJA BJRS 02 WHITE Kesä 2014.
Juhani Tamminen ProAkatemialla vierailu 2014
Avaimia itsensä valmentamiseen
Suomen Jääkiekkoliitto / Jukka Jalonen1 HUIPPU-URHEILUN VAATIMUKSET.
Kerro parille, miltä tuntui tehdä rentoutusharjoituksia. Kerro myös mikä häiritsi/syvensi sinun rentoutumistasi. Kotitehtävän läpikäynti.
Yleisurheilijan polku
OHJEITA YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN VALMISTAUTUVALLE.
Pelaajan kehittäminen
Valmentajana kehittyminen
VALMENNUSRYHMIEN PELISÄÄNNÖT VOIMISTELIJAVALMENTAJAVANHEMMAT Voimistelen koska itse haluan* Olen esimerkkinä tytöille * Muistan, lapseni voimistelee koska.
Ka-Ki D98 PÄIVÄKIRJA KESÄ TERVEHDYS PELIMIES! Jääkiekko on nopea peli, jossa tarvitaan monipuolisia taitoja. On tärkeätä että liikut myös kesällä.
Kilpailijan starttikurssi
TASO 2 SISÄLTÖALUE 2 Teema 2 Osaamistavoite 2 4. oppisisältö: ”Eri ominaisuuksien perusharjoitteiden oikeat suoritustekniikat” Taitoharjoittelun tunnuspiirteet.
NuPS T03 Pelaajapalaveri Joukkueen NuPS T03 pelaajat
Harjoitellaan 6 viikon jaksoissa. Jaksojen välissä voi miettiä siirtymistä seuraavaan asiaan tai kerrata vanhaa. 1. Jakso Viikot marras-joulukuu.
Harjoitellaan 6 viikon jaksoissa. Jaksojen välissä voi miettiä siirtymistä seuraavaan asiaan tai kerrata vanhaa. 1. Jakso Viikot marras-joulukuu.
Valmentajakoulutus Harjoittelun suunnittelu Liedon Pallo Hannu Paatelo.
FYYSISEN HARJOITTELUN PERUSTEET FHV. KEHITTYMISEN PERIAATTEITA HARJOITUSÄRSYKE = ”järjestelmän häirintä” HARJOITUSÄRSYKE = ”järjestelmän häirintä” ELINJÄRJESTELMÄN.
8. MIELEN HYVINVOINTI TERVEYSTIETO 9. Mitä hyvää sinulle kuuluu tänään?
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
Niko Vuorinen, kalpamiekkailu.  Päätoiminen urheilija  Yliopisto-opiskelija (HY) ◦ Teoreettinen filosofia+estetiikka+kasvatustiede+opettajan pätevyys+psykologia.
Yläkouluakatemia 8 lk. Keskittyminen. Perusteet Urheilijan tulee pystyä sulkemaan suorituksen kannalta epäolennaiset sisäiset ja ulkoiset tekijät pois.
TERVEYSTIETO 8 1. Tunne itsesi. Tunne itsesi Itsetunto tarkoittaa omien hyvien puolien ja heikkouksien tuntemista sekä niiden arvostamista. Kukaan ei.
Harjoitellaan 6 viikon jaksoissa. Jaksojen välissä voi miettiä siirtymistä seuraavaan asiaan tai kerrata vanhaa. 1. Jakso Viikot marras-joulukuu.
Schildtin lukio/Voionmaa Urheilulukio Opiskelun ja urheilun yhdistäminen naQ&feature=youtu.be.
Kilpailuun valmistautuminen
Perustettu vuonna 1927.
Joensuun maila B-tytöt ja suomensarja 2017
FC Honka akatemia Avoimet harjoitukset
Valmennuksen pelisäännöt
Valmentajan osaamisen arviointi valmennustilanteessa
ORGANISOINNIN PERUSTEET
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
Henkinen valmennus valmennuksen ja kehittymisen tueksi
Liikunta+ravinto.
Psykologian 2. kurssi ”Miten minusta tuli minä?”
VALMENTAMISEN ETIIKKA
Valmentajan osaamisen arviointi valmennustilanteessa
Luku 07 Motivaatio saa ihmisen liikkeelle.
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
Valmentajakoulutus taso 1 osa 1 Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Viikonlopun aikataulu (alustava) Lauantai 10:00 Avaus ja virittäytyminen 12:00.
Aikuisliikunnan asiantuntijatyö
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Ohjeita Valmentajille/ joukkueenjohtajille tehtävät ennen fba tapahtumaa - pelaajien lisäys - joukkuetapahtumien lisäys (valmentaja)
Urheilun ja liikkumisen valmiudet ja ominaisuudet Psyykkinen valmennus Itsetunto ja itseluottamus Paula Arajärvi ja Terhi Lehtoviita.
Harjoituksen rakenne Valmentajakoulutus taso 1
Harjoituksen rakenne Valmentajakoulutus taso 1
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Psykologi Vilhelmiina Välimäki
Valmentajakoulutus taso 1 osa 1 Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Viikonlopun aikataulu (alustava) Lauantai 10:00 Avaus ja virittäytyminen 12:00.
Suomalaisen urheilijan urapolku
MAALIVAHTIPELI ja MAALIVAHTIVALMENNUS
LUONNE – Omistajuus kehittymisestä
Lähteet: Mark Williams Marko Haverinen Janne Lahtinen
KIPU. KIPU KIPU fyysisestä vammasta tai tavasta käyttää kehoa stressi tai huolet voivat aiheuttaa pääkipua tai lihasjännityksiä tunteet ja ajatukset.
Esityksen transkriptio:

Ei voi löytää uusia maisemia ennen kuin uskaltaa lähteä liikkeelle.

Urheilupsykologian kurssi Urheilijan urapolku Satu Kaski

Urheilupsykologian kurssi Urheilijan urapolku: Tavoitteiden asettaminen Harjoittelun pitkäjänteisyys Jokaisen oma ja ainutlaatuinen kehityspolku Muutokset suunnitellussa (loukkaantumiset, valmentajan, joukkueen vaihdokset ym) Urheilijan elämän kokonaisuus Elämäntilanteisuus (eri osa-alueet ja niiden välinen tasapaino) Ajankäytön hallinta Palautuminen ja sen tärkeys Stressi- ja kuormitustekijät sekä niihin vaikuttaminen Kilpailuihin valmistautuminen Itsesäätelytaidot kilpailuissa (mm. huomion suuntaaminen, tunnetaidot) Vahvuuksien hyödyntäminen Häiriötekijät ja niiden merkitys Paineensieto Osana muuta ryhmää (joukkuelajit) Teorian ja käytännön yhdistäminen ”Ihmisille ei voi opettaa mitään, mutta heitä voi auttaa löytämään” Galileo

Urheilijan urapolku Tavoitteiden asettaminen Harjoittelun pitkäjänteisyys Jokaisen oma ja ainutlaatuinen kehityspolku Muutokset suunnitellussa (loukkaantumiset, valmentajan, joukkueen vaihdokset ym)

Unelmoi siitä ,mistä haluat unelmoida, matkusta sinne, minne haluat matkustaa, ole sitä, mitä haluat olla, koska on olemassa vain yksi elämä ja vain yksi mahdollisuus tehdä kaikkea sitä, mitä haluaa tehdä.

Unelma Kirjoita viereiseen laatikkoon oma unelmasi urheilussa (Se voi liittyä mihin tahansa osa-alueeseen, kokonaisuuteen tmv.)

Tavoitteiden asettaminen Olennainen osa urheilua Tehdään suhteessa aikaan: Pitkäaikaväli – lyhyt aikaväli (koko ura, olympiadi, kausi, jaksot, harjoitus, suoritus, liike) Tehdään suhteessa kilpailulliseen menestykseen: sijoitustavoitteet, lopputulostavoitteet Tehdään suhteessa lajiin ja suoritukseen: taito, tekniikka ja taktiikka – prosessitavoitteet, huippuun vertailemalla Muuta?

Omat tavoitteet MITÄ HALUAN SAAVUTTAA URHEILU-URALLANI? (unelmat, pitkän aika välin tavoitteet) MITÄ TAVOITTEITA OLEN ASETTANUT SEURAAVALLE 3 -4 VUODELLE? MITÄ EDELLÄ MAINITUT TAVOITTEET EDELLYTTÄVÄT MINULTA TÄLLÄ KAUDELLA? MITÄ TAVOITTEITA MINULLA ON TÄLLE KAUDELLE? MITÄ ASETTAMANI TAVOITTEET EDELLYTTÄVÄT YKSITTÄISISSÄ HARJOITUKSISSA? ARVIOINTI

Arviointi osana harjoittelua Kun tavoitteet on pilkottu ja mietitty osaksi harjoitusta – arviointi on helpompaa! Mieti ennen harjoitusta, mitä haluat tänään saavuttaa? Jokainen liike merkitykselliseksi (ei ”huvikseen”, läsnä olematta tehtyjä) Arvioinnissa kysytään: miten onnistuin? Mitä olisin voinut tehdä toisin? Mitä olisin siihen tarvinnut?

Katsaus itseeni Vahvuuteni Heikkouteni eli kehityskohteita Potentiaalini Mahdolliset esteet

Muutokset suunnitellussa Muutokset ovat etupäässä kivuliaita ihmisille Loukkaantuminen satuttaa henkisesti ja fyysisesti: tarvitaan aikaa toipua ja käsitellä. Sitten voi rakentaa uutta. Tukirakenne riittävällä tasolla (jos, niin mitä…) Kriisi myös mahdollisuus – minkä merkityksen sille antaa

"Vasta sitten on tie, kun sen on itse kulkenut" Jung.

Kotitehtävä Vahvuudet taulukko Pidä harjoituspäiväkirjaa niin, että voit ennen harjoitusta päättää tavoitteesi ja harjoituksen jälkeen arvioida tekemistäsi sekä omaa kehitystäsi suhteessa omiin tavoitteisiin. Merkitse ylös myös tuntemuksesi. Pysähdy vähintään kaksi kertaa viikossa ruokahetkeen

Arviointi Mieti, miten tämä tunti sujui? Kerro omia mietteitäsi, kokemuksiasi