Laki yksityisistä sosiaalipalveluista

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Asiakkaana sosiaalipalveluissa
Advertisements

Paneeli – Tehokkuutta ja toimivuutta laadulla ja kilpailulla?
MITEN OMAVALVONTA TOIMII?
Keskeiset tavoitteet Tasaveroiset toimintaedellytykset ja yhteiset pelisäännöt valvontaan yksityiselle ja julkiselle sosiaalipalvelualalle Palvelusetelin.
OMAVALVONTASUUNNITELMA
MITÄ TARKOITTAA OMAVALVONTA
Keskustelutilaisuus hedelmöityshoitotoiminnasta Jussi Holmalahti, FaT Johtaja Valvira.
Lupamenettelyt ja valvonta/ erityisryhmien asuminen Aluehallintoviraston toiminnan kannalta Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, Aila.
TTL Sosiaalisessa mediassa
Kehitysvammahuollon valtakunnallinen valvonta
 Kirjoita harkiten keskusteluryhmiin Jos kirjoitat viestejä julkisiin keskusteluryhmiin varmista, että viestisi liittyy ryhmän aiheeseen. Älä lähetä.
Yksityisen sosiaali- ja terveydenhuollon lakien uudistaminen
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
KAUPPAKESKUKSEN TURVALLISUUSRISKIEN ARVIOINTI
Ohjeistus työntekijätiedoista
Laki sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista
SAK:n luottamusmieskonferenssi Kiljava YT-paja.
S OSIAALIALAN T YÖNANTAJAT RY Kohti kunnallisvaaleja 2012 Yksityisen sosiaalialan kunnallisvaaliteemat yhteiset pelisäännöt valvonnan toteuttamiselle tasaveroiset.
Yhteistoimintalaki ja Yt:n organisointi
Yhteispalvelulaki ja yhteispalvelusopimus pilotoinnin perustana
Yksityisen järjestelmän hallinto. Yleistä N. 75 yksityistä yleissivistävää koulua Noudattavat samoja tuntijakoja sekä opetussuunnitelmia kuin kuntien,
1 Vammaispalvelut Ann-Mari Einola, johtava sosiaalityöntekijä Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste.
Sosiaalihuoltolaki.
Sosiaali- ja terveydenhuollon toimintajärjestelmä
Vanhuspalvelulaki ja vanhustenhuollon valvonta Vanhusneuvostojen yhteistyöseminaari I Sosiaalihuollon ylitarkastaja YTM HTM Marja-Leena Lantto.
LAKI POTILAAN ASEMASTA JA OIKEUKSITA Potilaan keskeiset oikeudet Oikeus hyvään terveyden- ja sairaanhoitoon ja siihen liittyvään kohteluun Pääsy hoitoon.
T Tietoliikenneverkon ja sähköpostin käytön ja valvonnan yleisohje Lisätietoa: intranetista: hakusana ’tietoturvallisuus’ Vastuuhenkilö N.N., yhteystiedot.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Finto-palvelusopimus ja Finto- verkoston periaatteet Laajennetun projektiryhmän kokous
Yhden luukun palvelumalli tiedon hyödyntämiseen. Palveluiden käyttäjälähtöisyys kasvaa. Palvelut tehostuvat ja toiminnan tuottavuus kasvaa. Tiedon laatu.
AMHA eli Laki sosiaalihuollon ammattihenkilöistä Miten tähän on tultu? Mikä muuttuu?
Tarpeen mukaiset palvelut... Asiakkaiden tarpeen mukaiset päätökset päätösten mukaiset palvelut, toteutuneen palvelun mukainen laskutus… Tiedotus, neuvonta.
1 Vammaislakien yhdistäminen Keijo Kaskiaho Kouvolan Vammaisneuvosto Keijo Kaskiaho.
Palveluntuottajajärjestöjen rooli tulevaisuudessa SOSTE
Rikostaustaotteen esittämisen toimintakäytänteet sosiaali- ja terveysalan tutkinnoissa
Mitä on nettiketti? Esite A Ohjeita netin turvalliseen käyttöön Ole kohtelias sähköpostia kirjoittaessasi Älä kirjoita sähköpostissa.
Kehitysvammahuollon valtakunnallinen valvonta
Yhteistyösopimuksen laadinta
SOTE-organisaatioihin liittyviä käsitteitä keskustelun pohjaksi
ASIAKKAAN JA POTILAAN OIKEUDET JA VELVOLLISUUDET
Koulutuksen tavoite Tavoitteena on, kehittää sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön valmiuksia havaita ja arvioida kotonaan asuvien asiakkaidensa palo-
ILMOITUKSENVARAISTEN PALVELUJEN REKISTERÖINTI
LSSAVI Valvontaprosessin vaiheet varhaiskasvatuksessa
Varhaiskasvatuksen lainsäädännön valmistelun eteneminen
Liikeyrityksen yhteiskuntavastuu – onko sitä?
Määräys käyttöoikeuksien perusteista
TK- johdon ja PPSHP:n yhteistyöseminaari
Asiakkaan valinnanvapaus
Tietosuoja-asetuksen vaikutus ammattilaisten työhön verkossa
Työpaikalla ”hässäkkä” päällä- kurssi 6. 2
Sosiaalialan tehtävärakenne
Palveluja kotiin - vuonna 2015 ?
Yhdistykset ja tietosuoja-asetus – mikä muuttuu?
Sosiaalihuollon ammattihenkilöiden valvontaa 1. 3
Ammattihenkilölaki; työntekijän ja työnantajan velvollisuudet
Jyväskylän yksityiset varhaiskasvatuspalvelut Varhaiskasvatuksen asiakasraati
EDUNVALVONTAILTA TAMPERE
Asiakasturvallisuus ja ammattitoiminta
LÄNSI- JA SISÄ-SUOMEN ALUEHALLINTOVIRASTO
Valvira Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto
Rautatiealan toimijoiden sidosryhmätilaisuus
Tietosuoja EU:n tietosuoja-asetuksen siirtymäaika päättyy
Ajankohtaista julkisista hankinnoista
Sote-valtakunnallisten toimijoiden yhteinen tavoitetila: Luova-virasto
YKSITYISTEN SOSIAALIPALVELUJEN VALVONTA Luvanvaraiset palvelut
Tilapäinen työskentely ei-laillistettuna sosiaalityöntekijänä kunnassa – Talentian linjaus
Tilapäinen työskentely ei-laillistettuna sosiaalityöntekijänä kunnassa – Talentian linjaus
Sosiaalihuoltolain uudistushanke – Mikä muuttuu?
Lapsivaikutusten arviointi LAVA
Jyväskylän yksityinen varhaiskasvatus
Esityksen transkriptio:

Laki yksityisistä sosiaalipalveluista 17.2.2012 Tutkija, MMM Taija Härkki 26.12.2018 copyright@Taija Härkki.2012.

Koulutuksissa mukana olleet Tässä perusmateriaalia yhdessä läpikäymästämme. Ottakaa mielellään yhteyttä, niin laitamme muuta materiaalia koulutuksissa mukana olleille suoraan sähköpoistiinne. 26.12.2018 copyright@Taija Härkki.2012.

copyright@Taija Härkki.2012. Esityksen askellus Mikä laki ? Mikä sosiaalipalvelu ? Omavalvonta ? 26.12.2018 copyright@Taija Härkki.2012.

Laki yksityisistä sosiaalipalveluista Laki tuli voimaan 1.10.2011 VALVIRAn määräys ja ohjeistus tulee 1.3.2012 Omavalvontasuunnitelma siirtymäaika 1.9.2012 26.12.2018 copyright@Taija Härkki.2012.

copyright@Taija Härkki.2012. Lain tarkoitus 1 § ”Tämän lain tarkoituksena on varmistaa, että yksityisiä sosiaalipalveluja käyttävän asiakkaan oikeus laadultaan hyviin sosiaalipalveluihin toteutuu. ” 26.12.2018 copyright@Taija Härkki.2012.

Lakiuudistuksella pyrittiin mm korostamaan tuottajien vastuuta palvelun laadusta painottamaan ennakollista valvontaa selkeyttämään yksityisten sosiaalipalvelujen käsitettä 26.12.2018 copyright@Taija Härkki.2012.

Sosiaalipalvelut Sosiaalihuoltolaki 17 § Kunnan on huolehdittava seuraavien sosiaalipalveluiden järjestämisestä: mm 3) kotipalvelut 4) asumispalvelut 5) laitoshuolto 6) perhehoito Kunnat merkittäviä ostajia. 26.12.2018 copyright@Taija Härkki.2012.

Omavalvontasuunnitelma Yksityisten sosiaalipalvelujen tuottajan on laadittava toiminnan asianmukaisuuden….. varmistamiseksi omavalvontasuunnitelma 26.12.2018 copyright@Taija Härkki.2012.

Ketä koskee omavalvonta? Talousyksiköitä, jotka tarjoavat sosiaalihuollon palveluja korvausta vastaan liike- tai ammattitoimintana. KUTEN Sosiaalityö, kasvatus- ja perheneuvonta, asumispalvelut, laitoshuolto ja lasten päivähoito Kotipalvelun tukipalvelut mm ateria-, vaatehuolto-, kylvetys-, siivous-, kuljetus-, saattaja- ja sosiaalista kanssakäymistä edistävät palvelut. Sosiaalihuoltolaki (710/1982, § 17)

Toimialan vaatimukset Sosiaalipalvelujen tulee rakentua oman alansa lakien, asetusten ja määräysten mukaisesti. 26.12.2018 copyright@Taija Härkki.2012.

Yrityksen periaatteet Omavalvontasuunnitelman perustaksi kirjataan yrityksen toiminta-ajatus, toimintaa ohjaavat arvot ja toimintaperiaatteet. 26.12.2018 copyright@Taija Härkki.2012.

OMAVALVONNAN TOTEUTTAMINEN Valvira, 2012  Palvelujen tuottajaa koskevat tiedot Toiminta-ajatus, arvot ja toimintaperiaatteet Omavalvonnan organisointi Henkilöstö omavalvonnan suunnittelijana ja toteuttajana Asiakkaan ja omaisten osallistuminen Riskien tunnistaminen ja korjaavat toimenpiteet 26.12.2018 copyright@Taija Härkki.2012.

PALVELUN SISÄLLÖN OMAVALVONTA ( Valvira, 2012)  Henkilöstö Toimitilat Laitteet ja tarvikkeet Asiakasturvallisuus Asiakkaan asema ja oikeudet Asiakastyön sisältö Asiakastietojen käsittely….. 26.12.2018 copyright@Taija Härkki.2012.

copyright@Taija Härkki.2012. Ammattitaito Omavalvontaa suunniteltaessa on tarpeen miettiä, mitä osaamista yrityksessä tulee olla, että toiminnalle asetetut tavoitteet saavutetaan. 26.12.2018 copyright@Taija Härkki.2012.

copyright@Taija Härkki.2012. Omavalvonnassa kuvataan kunkin alan lakien, määräysten ym mukaisesti tilat…ja niiden käyttötarkoitus 26.12.2018 copyright@Taija Härkki.2012.

Asiakasturvallisuussuunnitelma Omavalvontasuunnitelmaan tai sen liitteeksi laaditaan asiakasturvallisuuden kehittämiseksi toimintasuunnitelma, jonka toteutumista seurataan ja arvioidaan säännöllisesti. nimetään vastuuhenkilö, joka tehtävänä on vastata turvallisuutta koskevien määräysten noudattamisesta 26.12.2018 copyright@Taija Härkki.2012.

copyright@Taija Härkki.2012. www.tietosuoja.fi Omavalvontasuunnitelmaan on liitettävä julkisesti esillä pidettävä rekisteriseloste.   Linkki lomakkeeseen: http://www.tietosuoja.fi 26.12.2018 copyright@Taija Härkki.2012.

Henkilörekisteri ja rekisteriseloste Yksityisiä sosiaalipalveluja annettaessa asiakkaiden tiedoista muodostuu henkilötietolain 10 §:ssä tarkoitettu henkilörekisteri. Siitä on laadittava rekisteriseloste ja informoitava asiakkaita henkilötietojen tulevasta käsittelystä sekä rekisteröidyn oikeuksista….. 26.12.2018 copyright@Taija Härkki.2012.

copyright@Taija Härkki.2012. 26.12.2018 copyright@Taija Härkki.2012.

copyright@Taija Härkki.2012. 26.12.2018 copyright@Taija Härkki.2012.

Seuraa asian kehittymistä….. ww.elias.fi 26.12.2018 copyright@Taija Härkki.2012.

copyright@Taija Härkki.2012. KIITOS ! Virkeää kevättä ja aurinkoa kohti Taija 26.12.2018 copyright@Taija Härkki.2012.