Oppilaan päättöarviointi perusopetuksessa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Opiskelijan arviointi työpaikalla
Advertisements

9.luokkalaisten yhteishaku 2013
ARVIOINTI Vanhempainilta
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia
Oppilaan päättöarviointi perusopetuksessa. 2 Nykyiset linjaukset…  Oppilaan oikeusturvan kannalta on tärkeää, että päättöarvosanat on annettu samoin.
ARVIOINTI Kauhajoen yhteiskoulu ARVIOINTI JA SEN TEHTÄVÄT KÄYTTÄYTYMINEN OPPIMIS- TULOKSET TYÖSKENTELY ARVIOINNIN TULEE OLLA YKSILÖLLISTÄ, TOTUUDENMUKAISTA.
Harjun koulun OPS-ajatuksia, kevät 2014
Ops 2016 ja arviointi.
Laaja-alainen osaaminen OPS 2016
Esityksen otsikko Arial 22pt Ala-otsikko Arial 14pt Sähkö- ja automaatiotekniikka-alan perustutkinto.
Ulla Lappalainen1 Suomi toisena kielenä -opetuksesta Mistä kielitaito koostuu? Mitä suomi toisena kielenä -opetus tarkoittaa? Suomi äidinkielenä.
Opetussuunnitelma uudistuu Syksy 2016 Perusopetuksen opetussuunnitelma (ops) uudistetaan noin 10 vuoden välein. Taustalla valtioneuvoston asetus, jossa.
TURKU Monikulttuurinen opetus 1.jakso Ulla Rasimus & Leena Nousiainen.
PÄIVITETTY ARVIOINTI Kaisa Nykänen OPS 2016  Otetaan käyttöön elokuussa 2016  Yläkoulu portaittain: elo 2017, elo 2018 ja elokuusta 2019 koko.
Arviointi ja monipuoliset oppimismenetelmät. Peruskoulu  Perusopetuslain mukaan oppilaan arvioinnin tehtävänä on ohjata ja kannustaa opiskelua sekä.
Kielivalintailta Etelä-Hervannan koulu. Valinnan paikat A1A2B1B P A K O L L I N E N V A P A A E H T O I N E N Perusopetus.
ARVIOINTI SALO OPS 2014 perusteet Ulla Rasimus, Leena Nousiainen Koulun toiminta- kulttuuri Monialaiset oppimis- kokonaisuudet Ilmiöpohjainen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppimisen arviointi uusissa opetussuunnitelman perusteissa Erja Vitikka, Opetushallitus Osaava Satakunta.
OPS 2016 Pedagoginen kahvila Porin kaupungin perusopetuksen tuntijako Sivistyslautakunta
ARVIOINNISTA 3. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT luokan valinnaiset AINEET 8. ja 9. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT.
Vanhempien mielipiteitä
Arviointi osana oppimisprosessia
Ops-iltapäivä
Uuden opetussuunnitelman mukainen arviointi Mukkulan koulussa
Arviointi Arviointiasteikko ja -merkinnät Tutkinnon osan arviointi
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
Sanallinen arviointi vuosiluokilla 1–4
Opetussuunnitelma uudistui- mikä muuttuu?
Painotetun opetuksen kuvaaminen koulun opetussuunnitelmassa
Arviointi Hyökkälän koulussa lv
Erikoisluokkatoiminta
MIKÄ OPETUSSUUNNITELMA ON ?
Oulunkylän ala-asteen koulu
OPS 2016 Valinnaisuus.
Nopolan koulu Opettajien veso
Tutustumista elämänkatsomustiedon didaktiikkaan
TURKU Monikulttuurinen opetus 2.Jakso
Oppilaanohjaaja Sari Kuutsa-kettunen
JOPO – JOUSTAVAN PERUSOPETUKSEN LUOKKA
Opetussuunnitelma ops
Maahanmuuttajaoppilaiden arviointi
TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN!
Ops 2016 – Mikä muuttuu?.
Pedagoginen oppimis- ja arviointityökalu
Valinnaisiaineista Valinnaiset tunnit ovat osa yhteisinä oppiaineina opetettavien taide- ja taitoaineiden opetusta ja ne myös arvioidaan osana tätä opetusta.
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Kielitietoisuus.
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI YLEINEN TUKI
TOIMINTAMALLI KESKUSTELU MAHDOLLISUUKSIEN MUKAAN OPPILAAN KANSSA
Etelä-Hervannan koulu
VALINNAISET LIIKUNTAKURSSIT
Taide- ja taitoaineiden valinnaiset tunnit sekä valinnaiset aineet 8
Liiketalouden perustutkinto, merkonomi
Puistopolun peruskoulu 7. luokan vanhempainilta
Laaja-alainen arviointi
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Lausunnossa suositellaan Mäntykankaan jaksoa
Syksyn 2016 vanhempainiltoihin
Toinen kotimainen kieli, ruotsi
A2-kieli-info.
Toinen kotimainen kieli, ruotsi
Arvioinnin linjaukset perusopetuksessa
Oppimisen arviointi uudessa OPSissa
LCB-5800 Ruotsinkielinen yritysviestintä 1
7lk valinnaisainepäivä
VALINNAISET LIIKUNTAKURSSIT
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
IPPO työkalu uuden opetussuunnitelman mukaiseen toimintaan
OPETUKSEN EHEYTTÄMINEN…
Esityksen transkriptio:

Oppilaan päättöarviointi perusopetuksessa OPH:n artikkelin tiivistelmä

Nykyiset linjaukset… Oppilaan oikeusturvan kannalta on tärkeää, että päättöarvosanat on annettu samoin perustein. Päättöarvioinnissa määritellään, miten hyvin oppilas on opiskelun päättyessä saavuttanut perusopetuksen oppimäärän mukaiset tiedot ja taidot eri oppiaineissa. Oppilaita ei verrata toisiinsa vaan päättöarvosanan on kuvattava osaamisen tasoa.

Linjaukset… Päättöarviointi perustuu näyttöön. Siksi oppilaalle on annettava monipuolisesti ja riittävästi mahdollisuuksia osoittaa osaamistaan. monipuolinen = suullisesti, kirjallisesti, erilaisin näytöin, keskustellen… riittävä = erilaisia uusintamahdollisuuksia, myös riittävästi aikaa suoriutua tehtävästä, kokeesta tai muusta näytöstä Yllä olevat ovat erityisen tärkeitä oppilaille, joilla oppimisvaikeuksia tai puutteellinen suomen kielen taito.

Päättöarvosanan muodostaminen Tulee perustua oppilaan osaamiseen perusopetuksen päättövaiheessa vuosiluokilla 8-9. Ei voida muodostaa eri vuosiluokkien arvosanoista matemaattisen kaavan mukaan. Opettajan tulee antaa oppilaalle ja huoltajalle palautetta oppilaan osaamisen tasosta suhteessa päättöarvioinnin kriteerien määrittelemään hyvän osaamisen tasoon (kahdeksannen ja yhdeksännen luokan aikana).

Päättöarvosanan muodostaminen Osaamisella tarkoitetaan enemmänkin jäsentyneen tieto – ja taitorakenteen muodostumista ajattelun tiedon hankinnan tiedon käsittelyn tiedon soveltamisen taitojen kehittymistä kuin yksittäisten sisältöjen hallintaa.

Päättöarvioinnin hyvän osaamisen kriteerien luonne ja käyttö Joidenkin osa-alueiden heikomman osaamisen voi kompensoida muiden osa-alueiden kriteeritason ylittämisellä. Oppilas on saavuttanut vaadittavat tiedot ja taidot VÄLTTÄVÄSTI (nro 5), mikäli oppilas pystyy osoittamaan JOSSAIN MÄÄRIN kriteerien edellyttämää osaamista. Oppilaan lievätkin oppimisvaikeudet ja maahanmuuttajataustaisen oppilaan suomen kielen puutteet tulee ottaa arvioinnissa huomioon; monipuolinen ja riittävä näyttömahdollisuus.

Opsissa painotettu oppiaine ja päättöarviointi Li, vieras kieli (en), kielikylpy, musiikki, kuvataide: Oppilaiden yhdenvertaisuuden vuoksi pitää oppilaita arvioida perusopetuksen päättyessä suhteessa valtakunnallisiin tavoitteisiin ja käyttää hyvän osaamisen kriteereitä (ei siis suhteessa koulukohtaisiin tavoitteisiin).

Koulussa on tarpeen keskustella asiasta ja siten…. varmistaa, että opettajilla on yhteinen käsitys arvioinnin perusteista ja linjauksista. varmistaa, että käytännöt ovat eri opettajilla ja eri oppiaineissa yhdenmukaiset.