PUOLUE C Periaateohjelma: Arvot

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Maaseutukehitys. Leader Älä anna ideasi olla pelkkä ajatus -toteuta se!
Advertisements

Yli 50-vuotiaiden työllistyminen Osatutkimus C THL - Riitta-Liisa Kokko.
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Puppuo.
(Viitekehys: Suomi, Kotka)
VALOVUOSI = km IHMISIÄ = 1 IHMINEN / km LINNUNRATA Ø = VALOVUOTTA
1 N-piirin johtajuusvalmennus Vapaaehtoistyön johtaminen.
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
Eduskuntavaalit Huolehdi päästäsi Pidä pyörät pyörimässä Polje kestävämpi maailma Ehkäise ongelmat ennalta.
ITSETUNTEMUS JA OMA OSAAMINEN
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
OPS2016 – Koulu rakentaa tulevaisuutta
Seurakuntien varhaiskasvatuksen neuvottelupäivät "Kirkko iholla"
Oppimiskäsitys Käsitys ammattitaidosta
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
Ann Selin Parempi Suomi-seminaari Työntekijän asema tulevaisuuden työelämässä Puheenjohtaja Ann Selin.
Koonnut Anna-Liisa Kiiskinen Keski-Suomen ELY-keskus KESYTYS-hanke (korostukset kokoajan)
LAPSEN OIKEUDET.
Opiskelijan kannustaminen työssäoppimiseen ja näyttöihin Kotityö- ja puhdistuspalvelujen perustutkinnossa Nakkila Pirkko
Hyvinvointivaltio ja vapaaehtoistyö osana kansalaisyhteiskuntaa Sakari Möttönen
Yhteiset kompetenssit Muokataan… ja täsmennetään.
Hyvän osaamisen kriteerit ET:n eri teema-alueissa Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
ihmiskunnan tulevaisuus ympäristö tekijät taloudelliset tekijät sosiaaliset tekijät.
Keke-kasvatus: kriittistä tarkastelua & onnistumisen avaimia
Hallitusohjelman teemat, ehdotuksia 1. Johdanto Pirkkala huolehtii alueensa asukkaiden hyvinvoinnista itsenäisenä kuntana. Toteutamme kestävän.
Neljä teesiä hyvinvointi- yhteiskunnasta Eduskuntavaalit 2015.
Tytöt teknologian taitajiksi
Kestävä Kehitys By Tuomas Nylund & Samuli Santala
Missio - Suomen Yrittäjien tehtävä Parantaa yrittäjien asemaa, yrittämisen edellytyksiä sekä rakentaa Suomesta yrittäjyyden yhteiskunta.
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
VISIO 2015 Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia uusiutuvasta luonnonvarasta Liite 6.
Toimitusjohtaja Petri Lempinen #ammatillinenkoulutus #työllistyminen Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Simo Rista Kuva: Helsingin kaupunginmuseo Huippuosaamista.
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Hauho Hanna Nordström WWF Ilolla opittu ei unohdu Kurkistus lapsen ja ympäristökasvatuksen maailmaan Kuvat © WWF
MIKSI KUNTASTRATEGIA? Joutsan kuntastrategia on vuodelta 2009 Aikaisempi vuodelta 2006 Useimmat kunnat eivät ole päivittäneet kuntastrategiaa tällä valtuustokaudella.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
OPS 2016 teesit. Yleissivistävä koulutus uudistuu: Opetussuunnitelmatyö Esi-, perus- ja lisäopetuksen OPS-perusteet.
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Johtamisen ketju kohti tuottavuutta Yrittäjän onnenpäivä Ossi Aura
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Strategiaperusta ja ohjelmat
Terveyden määritelmät
LUKION OPETUSSUUNNITELMAUUDISTUS LOPS 2016
Mitä museot tekevät? Jättävät viestiä ja jälkiä ajastamme uusille yhteisöjemme jäsenille ja tuleville sukupolville Siirtävät tietoja, arvoja ja yhteisiä.
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
Köyhyys ja lapsen oikeudet
YH 1, OPS Aloitustunti.
Nokian seurakunnan strategia
Toimialajohtaja Marita Lehikoinen
Valma oppisopimuskoulutukseen valmentautuminen
Yhteisöön kuulumisen etiikka
Mitä museot tekevät? Jättävät viestiä ja jälkiä ajastamme uusille yhteisöjemme jäsenille ja tuleville sukupolville Siirtävät tietoja, arvoja ja yhteisiä.
Unelma Lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tapahtuva työ
Yksilö vai yhteisö Kirjan sivut
Liikeyrityksen yhteiskuntavastuu – onko sitä?
YH 1, OPS Aloitustunti.
Työpäivän kokeminen kuraa vai kivaa?
Puolue D Vaihtoehtobudjetti vuodelle 2018:
Liberalismi sekä Uusliberalismi
Tiedot, taidot ja osaaminen – osaamisesta kertominen
NET – Nivelvaiheessa erityistä tukea - koulutus 6 op
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Eettinen palvelu ja liiketoiminta
“THE FUTURE IN OUR HANDS: CREATING EUROPEAN ENTREPRENEURS” alakoulun Erasmus+ -hanke VESO
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
FC NOKIA ”Laadukasta tyttöfutista huipulle asti”
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
HENKILÖSTÖTUOTTAVUUDEN PERUSTEET
TYÖHYVINVOINTI Työhyvinvointi  .
Esityksen transkriptio:

PUOLUE C Periaateohjelma: Arvot ”Demokratia on yhteisen vapauden ja vastuun toteuttamiskeino.” VAPAUS, VASTUU JA DEMOKRATIA Vain vapaana ihmisellä on mahdollisuus kehittyä täyteen mittaansa. Vapauden merkitys on korvaamaton. Vapaana jokainen ihminen pystyy kehittymään ja kehittämään sekä muodostamaan oman kuvansa itsestään ja ympäristöstään. Vapaa sivistyksellinen ja taloudellinen toimeliaisuus luovat hyvinvoinnin perustan. Ihmisen on saatava toteuttaa ja ilmaista itseään vapaasti toisia ihmisiä ja luontoa kunnioittaen. Vastuu kuuluu jokaiselle Vapaus on vastuullista ja yhteisöllistä. Vapaana ja itsenäisenä ihmisellä on mahdollisuus kantaa vastuuta toiminnastaan, lähimmäisestään ja yhteiskunnasta. Yhteiskunta rakentuu ja kehittyy henkilökohtaisen vastuun ottamisen kautta, yhteisöllisen vastuun tukemana. Tunnemme vastuumme toisista ihmisistä ja luonnosta.

MAHDOLLISUUKSIEN TASA-ARVO Jokaisella on oikeus kehittyä omista lähtökohdistaan tahtonsa mukaisesti Yhteiskunnan tulee taata kansalaisille tasa-arvoiset lähtökohdat ja elämän perusedellytykset. On huolehdittava siitä, että jokainen saa mahdollisuudet ja valmiudet omalle kasvulleen kohti itse määrittelemiään päämääriä ja tavoitteita. Keskeisiä edellytyksiä tälle ovat tasavertaiset mahdollisuudet koulutukseen sekä elämän sosiaalisten perusedellytysten täyttyminen. Nämä ovat samalla niitä perusvalmiuksia, joita ihminen tarvitsee yhteisönsä kehittäjänä ja päätöksenteon arviojana. Ihmisellä on oikeus toteuttaa itseään. Kannustamme ihmisiä kehittämään itseään ja ajatteluaan. Kaikki osaaminen on arvokasta. Jokaisella on omat vahvuutensa ja oikeus tavoitella onnistumisen kokemuksia. Tavoitteenamme on, että ihmisiä kannustetaan löytämään ja kehittämään omia vahvuuksiaan ja luovuuttaan. Kaikilla osaamisen alueilla on tuettava heikoimpien mahdollisuuksia onnistua sekä varmistettava lahjakkuuksien kehittyminen, jotta kaikki ihmiset pystyvät käyttämään luovuuttaan ja osaamistaan täysimääräisesti. Mahdollisuuksien tasa-arvo on hyvinvoinnin perusta Ihmisten aidot valinnanmahdollisuudet lisäävät sitoutumista ja vastuunkantoa. Hyvinvointiyhteiskunnassa kansalaisen ei tarvitse pelätä perusturvallisuutensa puolesta. Edellytyksenä tälle on, että yhteiskunnan perusrakenteet, talous ja turvaverkot ovat kunnossa. Jokainen ihminen on yhtä arvokas.

KANNUSTAVUUS Työnteosta ja yritteliäisyydestä tulee palkita On oikeudenmukaista, että työnteosta, yrittämisestä, opiskelusta ja kotityöstä palkitaan ja niihin kannustetaan sekä taloudellisesti että henkisesti. Verotuksen on oltava työntekoa ja yrittämistä kannustavaa. Jokaisella on oikeus turvaan työttömyyden tai sairauden kohdatessa sekä riittävään toimeentuloon työelämän jälkeen. Kaikki työ on arvokasta Palkansaajat ja yrittäjät luovat yhteistä hyvinvointia. Tämä pätee myös opiskelijoihin, kotityötä tekeviin sekä niihin, jotka ovat työnsä jo tehneet. Työ on merkittävää niin ihmisen itsensä kuin yhteiskunnankin kannalta. Työtä tekemällä on tultava taloudellisesti toimeen. Luovuuden ja innovaatioiden merkitys on tärkeää jokaisessa työssä. Uuden osaamisen muodostumiseen tulee kannustaa kaikilla aloilla ja kaikissa työtehtävissä. Työllisyyden parantamiseksi tulee ponnistella vastuullisesti ja pitkäjänteisesti. Yrittämisen edellytyksiä on parannettava ja yrittäjien riskinoton on oltava mielekästä. Maanviljelijöiden työnteon edellytykset tulee turvata ja huolehtia, että maatalous kehittyy tulevaisuudessakin elinvoimaisena elinkeinona. Talouden on toimittava ihmisen ja luonnon ehdoilla Yksityiseen omistukseen perustuva markkinatalous on paras tapa tuottaa hyvinvoinnin edellytyksiä. Markkinataloudella itsessään ei ole arvoja vaan ominaisuuksia. Pelkkä markkinamekanismi ei kuitenkaan jaa hyvinvointia oikeudenmukaisesti. Arvovalinnoilla yhteiskunnan on määritettävä toimeentulon minimitaso. Vastuullista yhteiskuntapolitiikkaa tulee toteuttaa suosimalla ympäristön kannalta kestäviä verotusratkaisuja. Kannatamme luonnon ja ihmisen ehdoilla toimivaa markkinataloutta. ”Suvaitsevaisuuden perusta on ihmisten välinen tasa-arvo.”