Mitä historia on?.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Rautatie on junia varten. Rautatie on vain junille – pysy poissa radalta!
Advertisements

Vinkkejä sanojen muistamiseen •Visuaalisen muistin tukeminen ▫Sanan liittäminen kuvaan  pohdi, mitä oman kielen sanaa opeteltava sana muistuttaa  luo.
Annie Proulx, kertomuksia Wyomingista
Tuomarikirjeenvaihto  Tuomarin kanssa käytävä "keskustelu" kutsusta kiitoksiin. Tuomarien hankkiminen: viidakkorumpu, omat ja muiden kokemukset, Internet,
EVU:n 40-v. historiakirja Alustava suunnitelma Kari Kallio
III KANSAINVÄLISET SUHTEET (HI03)
Sonera content gateway-rajapinnan ohjelmointi
Flavian tarina. Nimeni on Flavia. Olen 15 vuotta vanha ja asun Ugandassa. Pidän ompelemisesta, etenkin laukkujen tekemisestä ystävieni kanssa.
Internetistä haku: USB portti – tiedonhaun vertailua Jouni Ojanperä TP09S
Ikäihmiset ongelmapelaajina Narratiivisuus apuna
Miellekartta ja kuvakollaasi Virikkeitä hiekkavalukorujen suunnitteluun Helena Vuorio 2007.
Matti Isokallio, ECTS/DS neuvonantaja, Euroopan komissio ECTS ja ammattikorkeakoulut.
Seurantalojen korjausavustuksen sähköinen haku - pikaohje Sähköisessä hakupalvelussa on kullakin sivulla ohjeita hakemuksen tekemiseen. Joissakin kohdissa.
KUVAKÄSIKIRJOITUS  Kuvakäsikirjoitus on kuvallinen ja/tai kirjallinen selvitys siitä, millaisin kuvin tarina aiotaan kertoa.  Kirjallisessa muodossa.
KUVAKÄSIKIRJOITUS Kuvakäsikirjoitus on kuvallinen ja/tai kirjallinen selvitys siitä, millaisin kuvin tarina aiotaan kertoa. Kirjallisessa muodossa kerrotaan.
Mitä on kulttuuri?.
Mitä historia on?.
Vastaukset kpl 1-5 kertausmoniste 6.luokka
Tekniikanmuseo Kävimme Tekniikanmuseossa 25.3 katsomassa vanhoja työkoneita ja esineitä Tehnyt Niko ja Mikael.
Historia tarkoittaa aikaa tästä hetkestä taaksepäin. Historia on tiedettä, tutkimusta menneistä tapahtumista. Lähteet kertovat menneisyydestä: Arkelogiset.
Riskimitat Value-at-Risk (VaR) ja Expected Shortfall (ES) Joonas Ollila 14. syyskuuta 2011 Työn saa tallentaa ja julkistaa Aalto-yliopiston avoimilla verkkosivuilla.
Tvt-terveisiä Syksy 2015 alkuun. Mikä ihmeen tvt? Tvt (tieto- ja viestintätekniikka) ei ole pelkkää tietokoneiden ylläpitoa vaan kysymys on laajemmasta.
Ihminen, ympäristö, kulttuuri Hi1 Karhulan lukio.
Tarina - ikiaikainen tapa kertoa asioista!. Ihmiskunta on aina kertonut tarinoita: leirinuotioilla, satujen muodossa, elokuvissa, tv-sarjoissa, kolumneissa,
VÄISÄLÄNSAAREN HISTORIAA
Kierrätystaidetta. Rakennusten perustyypit löytyvät jo Rooman valtakunnasta: temppelit, basilikat, insulat eli kerrostalot ja domukset eli yhden perheen.
Tekijänoikeudet Terhi Kairala Myhipk14A. Mitä se tarkoittaa? Tekijällä on oikeus kirjalliseen tai taiteelliseen teokseensa jota säädetään kansalaisissa.
Ulos WSOY Oppimateriaalit & Jari Honkanen Ihminen, ympäristö ja kulttuuri Historian opiskelu ja historiatiede Mitä historia on? Mitä lähteet ja lähdekritiikki.
Historian käytön historiaa Antiikin perintö Historia on opettavaisten tarinoiden aarreaitta Magistra vitae (elämän opettaja) Nationalismin nousu 1800-luvulla.
T YÖSSÄOPPIMINEN ULKOMAILLA Portfoliotyöskentelyn ohjeistus.
Synodaalikokous Viisas kynä Kirjallisuusterapia Terapeuttinen vuorovaikutusprosessi Valmis tai itse tuotettu aineisto Yleensä ohjatussa ryhmässä.
7. Pyhien kirjojen tulkinta ja tutkimus
Kulttuurikurssi - historia ja yhteiskuntaoppi / HVu Carl Gustaf Emil Mannerheim Villistä lyseolaisnuorukaisesta… kansakunnan kaapin päälle!
Eps2 / arkistolaitos
Päihdepäivät Jyväskylä
Keskiviikko 18. toukokuuta 2016
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
Mainonnan vaikutuskeinoja
MITÄ HISTORIA ON? Johdantoluku, s. 8–13.
OHJEITA HISTORIAN KOKEESEEN
Korkeakoulukirjastojen tulokset
Tekijänoikeudet.
Ihminen ympäristön ja yhteiskuntien muutoksessa Hi1
Luonnontiedeaiheinen projekti
Luen, kirjoitan ja kerron
Suomi 2B Maanantai
Finnan käyttäjäkysely 2016
RYHMÄN NIMI? MITÄ RYHMÄ TEKEE? MISSÄ ? MILLOIN? YHTEYSTIEDOT ?
Kartografian historia
Vanhat esineet kertovat menneestä
Televisiot.
VII Buddhalaisuus Prinssistä Buddhaksi.
AV-aineistot, niiden hallinta ja sitaattioikeus
Yleisten kirjastojen tulokset
Finnan käyttäjäkysely 2016
Mitä kautta tietoa saadaan?
ESSEE.
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Ruokatrendit.
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
Vinkkivideo työnhausta
Litosfäärilaatat.
Päätösitsearviointi Nimi: Ryhmä: Päivämäärä:
Digitaalinen kasvun kansio kasvatuskumppanuuden edistämisessä
Projekti Marko Rutanen
THL – SÄHKÖINEN JULKAISEMINEN MÄÄRITTELYTYÖPAJA
Harava Vanha työkalu Tehty aivan aluksi kokonaan puusta
Yhden tunnin soveltava valinnainen 8. lk. (AI ja HI)
”Matka maailman ympäri”-näyttely: Ohjeet ja aineisto
Sähköinen välitysjärjestelmä
Esityksen transkriptio:

Mitä historia on?

Historia on…. Historia tarkoittaa aikaa tästä hetkestä taaksepäin. Historia on tiedettä, tutkimusta menneistä tapahtumista. Lähteet kertovat menneisyydestä: Arkelogiset lähteet: luut, asumusten jäännökset, vaatteet, työkalut, luolamaalaukset. Kirjoitetut lähteet: kirjeet, kertomukset, sanomalehdet, kirjat, kartat, asiakirjat. Kuvalliset lähteet: valokuvat, elokuvat, sarjakuvat, mainokset, taideteokset.

Kotitehtävä! Etsi kotoasi joku vanha esine Huom. Vanha esine voi olla vaikka 100 vuotta vanha tai 10 vuotta vanha. Selvitä mihin sitä on käytetty, kuka sitä on käyttänyt, vieläkö sitä käytetään vai onko sen tilalla jokin muun esine. Kuinka vanha esine on?

Kerihtimet Kuvassa on kerihtimet. Niitä käytettiin ennen lampaiden keritsimiseen. Eli kun lampaalle tuli täysi villa, niin se leikattiin kerihtimillä pois. Kerihtimien tilalle ovat tulleet sähköiset koneet, mutta vanhojakin keríhtimiä vielä käytetään. Nämä kerihtimet on löydetty mummolani, Särkilammen vintiltä. Ne ovat 100 vuotta vanhat.