Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

THL – SÄHKÖINEN JULKAISEMINEN MÄÄRITTELYTYÖPAJA

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "THL – SÄHKÖINEN JULKAISEMINEN MÄÄRITTELYTYÖPAJA"— Esityksen transkriptio:

1 THL – SÄHKÖINEN JULKAISEMINEN MÄÄRITTELYTYÖPAJA 13.1.2016
Tero Saarenpää, Johtava konsultti //

2 AGENDA Esittäytymiset Työpajasta Nykytilan läpikäynti
Tarpeiden määrittely Yhteenveto ja seuraavaksi

3 työpajasta

4 tavoite Määritellään sähköisen julkaisemisen tarpeet yhdessä – mitä tarpeita, toiveita ja vaatimuksia on sähköisen julkaisemisen suhteen? Tarpeiden pohjalta mietitään millainen ratkaisu ja toteutustapa olisi mahdollinen ja tarkoituksenmukainen. Selvennetään mitkä asiat vaativat vielä työstämistä.

5 TYÖPAJAN JA MÄÄRITTELYN ”LAAJUUS”
Tarkennettava asia, joka vaikuttaa merkittävästi niin työpajan sisältöön kuin koko määrittelyn laajuuteen Olemmeko nyt miettimässä ja määrittelemässä koko sähköisen julkaisemisen prosessia? Vai mietimmekö ja määrittelemmekö ”vain” tarpeita itse sähköisen julkaisun suhteen? Yllä olevalla viitataan osittain Juha Mykkäsen projektiin liittyvään esitykseen (käydään läpi työpajassa).

6 Työskentelytavoista Aikaa on rajallisesti ja puhuttavaa on paljon – etsitään keskeiset asiat ja keskitytään niihin. Ei juututa yksityiskohtiin. Ollaan epävirallisia, mutta asiallisia Kysytään tarkennusta, keskeytetään tarpeen mukaan jne. Tieto on teillä! Kerro se mitä ajattelet, älä sitä mitä luulet meidän haluavan kuulla.

7 Aikataulusta Aikataulu klo 12:30-15:30.
Pidämme taukoja tarpeen mukaan.

8 NYKYTILAN LÄPIKÄYNTI

9 TAUSTAA THL:llä on lakiin perustuva valtuus (velvollisuus) antaa sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan määräyksiä, jotka velvoittavat toteuttamaan sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmät vaaditulla tavalla. Annetut määräykset on löydyttävä ajantasaisena thl.fi.stä. Lisäksi THL:n OPER julkaisee ohjeita, määrittelyitä yms. materiaalia, joka on löydyttävä laitoksen verkosta.

10 MISSÄ NYT MENNÄÄN? Mikä nyt toimii? Mikä halutaan säilyttää jatkossakin? Mikä nyt mättää? Mitkä asiat tulee saada kuntoon? Aloituspalaverissa sanottua: ”Sertifiointi” – hyvä esimerkki missä mennään. Eli iso lista ohjeita jne. ”Ohjeet” – aina kun tulee muutos tai joku uudistuu, niin tehdään uusi ohje.

11 Tarpeiden määrittely

12 käyttötarve Aloituspalaverissa sanottua:
Tarve sähköiseen julkaisemiseen lähtee ensisijaisesti ohjeista, määräyksistä jne. Käyttötarve voi olla myös joku muu. Kuinka laajasta käyttötarpeesta nyt puhumme? Rajaammeko sähköisen julkaisemisen koskemaan ensisijaisesti ohjeita ja määräyksiä?

13 käyttäjäryhmät Keskeiset käyttäjäryhmät ovat ”sähköiset julkaisijat” ja ”sähköisten julkaisujen loppukäyttäjät”. Onko tarvetta jaotella tai määritellä käyttäjäryhmiä tarkemmin? Keitä sähköiset julkaisijat ovat? Kuinka hetero-/homogeeninen ryhmä on kyseessä tarpeiden suhteen? Keitä puolestaan sähköisten julkaisujen loppukäyttäjät ovat? Kuinka hetero- /homogeeninen ryhmä on kyseessä tarpeiden suhteen?

14 tarpeet Mietitään ja määritellään tarpeet sähköisen julkaisemisen suhteen. Aloituspalaverissa sanottua: Julkasijat Julkaisujen loppukäyttäjät Pitää versioida asiasisältöjä ja dokumentteja. Tulee nähdä kohta, joka on muuttunut, jotta ei tarvitse kahlata kaikkea läpi. Voisiko laittaa infoboksin tms. alkuun, joka kertoo mikä on muuttunut? On tarve palata vanhoihin versioihin, jos esim. tarvitsee tarkistaa mikä määritys oli voimassa, kun jotakin tapahtui. Pitää heti nähdä mikä on muuttunut tai uutta vs. pitää päästä kiinni myös vanhoihin versioihin. Tietosisältö on nyt .pdf muodossa, mutta jatkossa olisi verkkosisältönä, jossa versiointi ja voi tarvittaessa printata pdf:nä. Esteettömyys on tärkeä – muuttuneen kohdan maalaus punaisella on kielletty.

15 REUNAEHDOT JA RAJOITUKSET
Onko jotain reunaehtoja tai rajoituksia, jotka koskevat sähköistä julkaisemista? Onko jotain muita asioita, jotka tulisi ottaa asiaan liittyen huomioon?

16 Yhteenveto ja seuraavaksi

17 yhteenveto Työpajan tavoitteena oli … Kuinka tässä onnistuttiin?
Määritellä sähköisen julkaisemisen tarpeet yhdessä – mitä tarpeita, toiveita ja vaatimuksia on sähköisen julkaisemisen suhteen? Miettiä tarpeiden pohjalta millainen ratkaisu ja toteutustapa olisi mahdollinen ja tarkoituksenmukainen. Selventää mitkä asiat vaativat vielä työstämistä. Kuinka tässä onnistuttiin? Jäikö jokin vielä kesken ja määrittämättä? Onko vielä jotain muuta?

18 Seuraavaksi Kuinka tästä jatkamme? Onko tarve toiselle työpajalle?
Dokumentaation tuottaminen ja kommentointi?

19 KIITOS TERO SAARENPÄÄ

20


Lataa ppt "THL – SÄHKÖINEN JULKAISEMINEN MÄÄRITTELYTYÖPAJA"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google