Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Mitä historia on?.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Mitä historia on?."— Esityksen transkriptio:

1 Mitä historia on?

2 Historia on mennyttä aikaa
Etenee kronologisesti vanhasta kohti uudempaa Historiaa on kaikki, mikä on tapahtunut ennen tätä hetkeä. Historia on kertomusta ja tarinoita ”olipa kerran…” Historia on menneisyyden tutkimusta Lähteet kertovat menneestä ajasta Suullinen perimätieto, asiakirjat, päiväkirjat, kirjeet, valokuvat, esineet jne Ensikäden lähteet ja toisen käden lähteet.

3 Tavallisimpia lähteitä Kirjat ja netti

4 Suullinen perimätieto Larin Paraske
Larin Paraskelta muistiinmerkittiin noin säettä kalevalamittaista runoutta, lähes sananlaskua ja arvoitusta, 25 itkuvirttä, parikymmentä uusimittaista kansanlaulua ja kuvaus vanhoista häätavoista. Erillisiä runoja hän arvioi Parasken hallinneen noin 450–500

5 Asiakirjat

6 Valokuvat Turhankavana ja Kissakoski

7 Vanhat esineet

8 Erilaisia lähteitä vanhat kartat

9 Tehtävä liittyen lähteisiin.
Etsi vanha valokuva kotoasi (vanha voi olla esim luvun alusta tai sitten esim. siltä ajalta, kun olet syntynyt. ) Tuo kuva hyvin suojattuna kouluun tai siitä kopio, jos kotona on mahdollista semmoinen ottaa. Valmistele kotona lyhyt kertomus kuvasta Mitä kuvassa on? Ketä siinä esiintyy? Missä tilanteessa kuva on ehkä otettu. Koulussa kuva ja teksti liitetään yhteinäiseksi työksi. Tuo kuva ja teksti seuraavalle historian tunnille.


Lataa ppt "Mitä historia on?."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google