Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kierrätystaidetta. Rakennusten perustyypit löytyvät jo Rooman valtakunnasta: temppelit, basilikat, insulat eli kerrostalot ja domukset eli yhden perheen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kierrätystaidetta. Rakennusten perustyypit löytyvät jo Rooman valtakunnasta: temppelit, basilikat, insulat eli kerrostalot ja domukset eli yhden perheen."— Esityksen transkriptio:

1 Kierrätystaidetta

2 Rakennusten perustyypit löytyvät jo Rooman valtakunnasta: temppelit, basilikat, insulat eli kerrostalot ja domukset eli yhden perheen asunnot.

3 Roomalaiset nauttivat jo vesijohdoista eli akvedukteista sekä vesikloseteista. Kierrätys oli tuttua roomalaiselle rakennustaiteelle: marmoripylväitä siirrettiin kannattamaan uusia temppeleitä. Jo vanhentuneista temppeleistä ja kylpylöistä käytettiin kaikki kivimateriaali tarkoin hyödyksi uudisrakentamisessa.

4 Kierrätys on ollut tuttua myös suomalaisessa kulttuurissa. Esimerkiksi hirsirakennusten osia on käytetty uusissa rakennuksissa ja vanhat vaatteet ja kankaat on kautta aikojen leikattu räsymattojen kuteeksi.

5 Muovin aikakaudella 70-luvulla käytetyt maitopussit leikattiin suikaleiksi ja niistä virkattiin iltapuhteeksi mattoja mm. kosteisiin tiloihin.

6 Tehtäväsi on suunnitella ja toteuttaa "taideteos", johon käytät vain tavallisesti roskiin heitettävää pakkausjätettä. Kerää viikon ajan kotonasi syntyvää pakkausjätettä, kuten muropaketteja, karkkipusseja, hammastahnatuubin pahvipakkaus jne. Voit huomata, kuinka paljon viikossa kertyy roskaa. Kuitenkin joku on nähnyt paljon vaivaa suunnitellakseen juuri sellaisen pakkauksen, joka myisi tuotetta mahdollisimman tehokkaasti. Tee roskasta kuva, joka on kiinnostava joko rytmisesti tai sommittelullisesti, tai tee esittävä kuva. Liimaa palaset pahvialustalle haluamaasi kokoon. Voit tehdä pakkausjätteestä mosaiikkiteoksen tai kollaasin. Muista, että kuvataiteessa myös aiheita kierrätetään, eli voit muunnella kuva-aiheesi jo olemassa olevasta taideteoksesta!


Lataa ppt "Kierrätystaidetta. Rakennusten perustyypit löytyvät jo Rooman valtakunnasta: temppelit, basilikat, insulat eli kerrostalot ja domukset eli yhden perheen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google