Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

7. Pyhien kirjojen tulkinta ja tutkimus

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "7. Pyhien kirjojen tulkinta ja tutkimus"— Esityksen transkriptio:

1 7. Pyhien kirjojen tulkinta ja tutkimus
Opetusvinkki 1: Ryhmätyö Raamatun kirjojen tutkimuksesta ja tulkinnasta

2 Valitkaa kirjan sivujen 184–185 liitteestä Raamatun kirja, johon perehdytte.
Kirjaryhmät on lueteltu alla. (Suluissa on mainittu oppikirjan sivut, joilla kyseisestä kirjaryhmästä kerrotaan.) Toora (s. 60–62) Joku historiakirja (s. 63) Joku runo- tai viisauskirja (s. 63) Joku profeettakirja (s. 64) Joku evankeliumi (s. 65–67) Apostolien teot (s. 67) Joku Paavalin kirje (s. 67) Johanneksen ilmestys (s. 67)

3 Työskentelyohjeet Lukekaa annetuilta oppikirjan sivuilta valitsemaanne kirjaan tai kirjaryhmän liittyvät pohjatiedot. Pyrkikää vastaamaan seuraavalla dialla oleviin kysymyksiin. Etsikää lisätietoja kirjoista ja netistä. Kiinnittäkää erityisesti huomiota lähdekritiikkiin eli onko sivusto, josta etsitte tietoa esimerkiksi jonkun yksityishenkilön/tietyn uskonnollisen ryhmän/yliopiston tai tutkijan ylläpitämä sivusto. Laatikaa kirjastanne havainnollinen esitys tai tutkielma.

4 Perehtykää valitsemanne kirjan
A. tieteelliseen tutkimukseen Kuka kirjoitti tekstin? Mitä kirjoittajasta tiedetään? Kenelle teksti on osoitettu? Missä ja milloin teksti on kirjoitettu? Mitä lähteitä kirjoittaja on käyttänyt? Onko teksti nykyisin samanlainen kuin alun perin? Millaisia muutoksia on tapahtunut? Mitä kirjallisuudenlajia teksti edustaa? Miten ympäröivä kulttuuri on vaikuttanut tekstiin? Miksi teksti on kirjoitettu ja miten se pitäisi ymmärtää? B. soveltamiseen ja myöhempään tulkintaan Millaisia vaikutuksia tällä kirjalla on ollut taiteeseen tai kirjallisuuteen? Onko tästä kirjasta tai sen aihepiiristä tehty elokuvia? Millaisessa tilanteessa voisitte kuvitella jonkun ihmisen lukevan tätä kirjaa? Onko kirjan teema edelleen ajankohtainen?


Lataa ppt "7. Pyhien kirjojen tulkinta ja tutkimus"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google