Nuoret kunnan päätöksenteossa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Mun Vuoro! -hanke Mun Vuoro! on valtakunnallinen lasten osallisuushanke, jonka tavoitteena on edistää 6-12-vuotiaiden lasten osallisuutta järjestöissä.
Advertisements

PePPi- hanke Vapaaehtoiset voimavarana sijaisperheiden tukemisessa
 Nuorten vaikuttajaryhmä, joka toimii paikallisten nuorten etujen hyväksi  Pidämme yhteyttä muihin nuorten vaikuttajaryhmiin ja teemme tiivistä yhteistyötä.
Nuorten Keski-Suomi ry vuotiaiden nuorten ja heidän elämäänsä vaikuttavien tahojen palvelujärjestö. Yhteistyötä tehdään kaikkien tahojen kanssa,
Nuoret puhtausalan kesätöissä
Haave-verkosto  Verkoston tavoitteena on nuorten kansalaisaktiivisuuden edistäminen ja järjestöjen sekä nuorisopalveluiden yhteistoiminnan.
TURVALLISUUS JA HYVINVOINTI KOULUSSA
CP-vammaisten aikuisten hyvinvointi ja kuntoutus elämänkaarella -projekti vuosina CP- ikä/kunto -projekti (CPIK) Invalidiliitto ry hallinnoi.
5 Jotos, polku osallisuuteen Tampere Muutama ajatus osattomuudesta a la C. Wright Mills.
K ESKI -P OHJANMAAN JA K RUUNUPYYN OSAHANKE Projektipäällikkö Tuula Löf Projektityöntekijä Mikko Nikkilä OULU.
Salli osallisuus! Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry 75 -vuotta Juhlaseminaari Projektipäällikkö Anne Pyykkönen oSallisuushanke Salli.
LAPSEN OIKEUDET.
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
Music Against Drugs ry Music Against Drugs ry on valtakunnallisesti lasten ja nuorten terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia sekä osallisuutta edistävä.
KANSALAISVAIKUTTAMINEN
Keke-kasvatus: kriittistä tarkastelua & onnistumisen avaimia
Nuorissa = voimaa, vahvistetaan sitä! Voimakas –projekti
11. tammikuuta 2015Sini Korpinen 1 Lapsen oikeus tulla kuulluksi Sini Korpinen Puheenjohtaja Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto –
Nuorisovaltuustotoiminta ja nuorten osallisuus Suomessa
MEDIAVAIKUTTAMISEN MAHDOLLISUUDET RAUNA RAHJA KOORDINAATTORI MEDIAKASVATUSSEURA UUSI KOULU III -seminaari , Mikkeli.
Suomen Latu Liity – se kannattaa. Suomen Latu on ulkoilun kattojärjestö Suomen Latu on retkeilyn edistäjä, ulkoilun asiantuntija ja kaikille avoin järjestö.
Nuorten osallisuus Varkauden nuorisovaltuusto Wanuva.
LASTEN OSALLISUUS MUKSUTEEKIN PÄIVÄKODISSA PYHÄJÄRVELLÄ
Hesan Nuorten Ääni Lapset ja nuoret kokevat Helsingin kaupunkina, jossa heitä kuullaan ja he voivat vaikuttaa itselleen tärkeisiin asioihin. Kaikissa helsinkiläisissä.
Päihteet ja Mielenterveys. Pohdittavaksi Miten suhtaudut nuorten tupakointiin? Miten koulussasi ehkäistään tupakointia? Miksi tupakoinnin lopettaminen.
N UORISOLAIN 8 §: N EDELLYTTÄMÄ NUORTEN OSALLISTUMINEN JA KUULEMINEN KUNNISSA Peruspalvelujen arviointi
Inarin nuorisovaltuuston kärkihankelista Ideoita nuorilta, Vuosimallia
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
Julkisten palveluiden suunnittelu osana yleiskaavatyötä – koontia keskustelusta
Yrittäjyyskasvatus Valkealan lukio Päivi Parkkonen.
Oppisopimusnuoren ohjaaminen työssä Helena Rajalinna.
Nuorisotakuu nuorisotoimen näkökulmasta Nuorisotoimen ylitarkastaja Kirsi-Marja Stewart, Opetus- ja kulttuuritoimi.
Nuorisovaltuuston perustaminen.. Nuorten vaikuttamisesta on määrätty laissa Kuntien lakisääteinen velvollisuus on kuulla nuoria heitä koskevissa asioissa.
Sinustako NuVa-vaikuttaja? Eveliina Kunttu Nuorisovaltuutettu Nuorisovaltuuston puheenjohtaja.
Sosiaalisen median hyödyntäminen ja kehittäminen nuorille suunnatuissa sosiaalipalveluissa Case: nuorten Facebook-palveluohjaus Oulussa Saila Lähteenmäki,
LAPIN NUORISOFOORUMI Lapin AVI Keränen Tiina, Lapin ELY-keskus.
HYVINVOINTI – LUOTTAMUSHENKILÖN NÄKÖKULMA Minna Mäkinen Jyväskylän hyvinvointipoliittinen toimikunta ”Hyvinvointi – vakaasti tuottava investointi” –seminaari,
Miten tukea lukio- opiskelijaa? Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut Oppilashuoltoyksikkö Lukion koulupsykologit ja –kuraattorit Kevät 2014.
Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry Hyvinkään kaupunki Lohjan Kaupunki Porvoon kaupunki Nuorisotutkimusseura Monialaisten yhteistyöverkostojen kehittämishanke.
Nuorisovaltuusto - Kokoaa äänet yhteen.  Nuorisovaltuusto eli NUVA on kaupungin nuorten äänenkannattaja päätöksenteossa. Se toimii nuorisotoimen alaisuudessa.
Nuorten arvioita kuntapalveluista Tulossa: Gretschel, Anu & Kauniskangas, Eija (maaliskuu 2012) Nuoret kuntapalveluja arvioimassa – peruspalvelujen arvioinnin.
Mikael Paahto, Jesaja Kärkkäinen, Miia Laine. - Suomen suurin nuorisojärjestö jäsentä - poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta toimintaa.
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Motivointi 1: Pohdintapilvi: Oletko sosiaalinen silloin kun olet sosiaalisessa mediassa?
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
Nuorten osallisuus Ohjaamoissa
Strategiaperusta ja ohjelmat
Vertaisoppiminen I Mirja Määttä.
Luokkatunnit Toimintakulttuuri 4.2..
Maahanmuuttajanuoret ja rikollisuus
Aloitekanava.fi Nuorten verkkodemokratiapalvelu
Eveliina Karjalainen.
Nuoret aikuiset.

Kaiku yhteistyöryhmä 2016 Kuvat: Raquel Benmergui #kehukiita
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Motivointi 1: Pohdintapilvi: Oletko sosiaalinen silloin kun olet sosiaalisessa mediassa?
Unelma Lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tapahtuva työ
Nuoret kuntapalveluita kehittämässä
Nuoren kohtaaminen ja tukeminen siirtymävaiheissa
vaikuttaminen - järjestötoiminnan perusteet ammattiin
Lapsen oikeuksiin ja tietoon perustuva toimintakulttuuri
Oman elämän raiteilla!.
Ohjaamo Porvoo/ Navigatorn Borgå
Jokaisen kasvu osallisuuteen – millaiset yhteisöt sen mahdollistavat?
Yhteisöllisen hyvinvoinnin asialla
Suomen suurin suun terveydenhoitoalan ammattiliitto Noin 6000 jäsentä
Maaseutuohjelma hyvinvoinnin tekijänä
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
Osallisuutta monella tasolla: Kuvaukset
Inarin nuorisovaltuuston kärkihankelista
Esityksen transkriptio:

Nuoret kunnan päätöksenteossa - Into yhteiseen tekemiseen 11.4.2014 Tiina Palovuori

Nuoret, tulevaisuuden tekijät Nuorille on tärkeää vaikuttaa omaan ympäristöönsä Nuorten uudet ideat ja innovaatiot ansaitsevat tulla kuulluiksi Nuorille perinteinen politiikka ei aina ole luontainen eikä helppo lähestymistapa

Innostuksen kipinä ei sammu Ensivaikutelma politiikasta säilyy pitkään Nuorelle on tärkeää kokea tulevansa kuulluksi ja kunnioitetuksi Nuori seuraa aikuisen esimerkkiä myös osallistumisessa Politiikassa tarvitaan juuri nuorten räiskyvää intoa ja asennetta

Vaikuttamisen väylät Joukossa on voimaa! Kuntien nuorisovaltuustot ja Nuva ry Opiskelija- ja muut järjestöt: SLL, SYL, Allianssi Oppilaskunnat ja nuorten yhdistykset Joskus nuoret tarvitsevat vain ohjausta oikeaan suuntaan Muitakin keinoja: Aloitteet Yhteydenotot päättäjiin Kannanotot

Osallisuus lisää hyvinvointia Nuori kokee olevansa osa kuntaansa ja lähiympäristöään Yhteisöllisyys, sosiaalisuus ja osallisuus kulkevat käsi kädessä Osallisuus ehkäisee syrjäytymistä ja eriarvoisuutta

Miten valjastaa luontainen into aktiivisen vaikuttamisen voimavaraksi? Pohdittavaa: Miten valjastaa luontainen into aktiivisen vaikuttamisen voimavaraksi?