Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Nuoret aikuiset.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Nuoret aikuiset."— Esityksen transkriptio:

1 Nuoret aikuiset

2 Persoonallisuusrakenne
Aivot käyvät nuoruudessa läpi tavallaan toisen persoonallisuusrakenteen muutoksen lapsuudessa tapahtuvan muutoksen lisäksi. Ikävaiheessa vuotta, varsinaisesti aikuisuuteen kuuluvat persoonallisuusrakenteet muotoutuvat seksuaalinen identiteetti selkiytyy ja suhde muihin nuoriin muuttuu valikoivammaksi. Psyykkinen ja somaattinen kehitys eivät kulje samaa tahtia (isokokoinen murrosiän alussa oleva 13-vuotias poika on henkisesti samassa vaiheessa kuin murrosiän lopussa oleva 15-vuotias pienikokoinen poika).

3 Nuorten aikuisten ikäryhmä ei ole homogeeninen, vaan sisältää elämäntilanteiltaan, arvoiltaan ja kulttuureiltaan hyvinkin erilaisia ryhmiä. Nuori aikuinen -käsite on haasteellinen jo yksin ikämäärittelyn osalta. Esimerkiksi valtionhallinnossa nuorina aikuisina pidetään vuotiaita. Pidentyneen nuoruuden kulttuurissa nuori aikuisuus voi kuitenkin jatkua pitkälti yli 30-vuotiaaksi. Nuoren psyykkisen kehityksen kannalta on tärkeää saada vastaus kysymykseen, onko kehitys ikätasoa vastaava.

4 Siksi esimerkiksi kouluviihtyvyyteen on alettu kiinnittää entistä enemmän huomiota. Kouluihin tulisi luoda henkistä hyvinvointia edistävä kulttuuri. Terveysneuvonnassa nuoret tarvitsevat enemmän aikaa kuin aikuiset ongelmien selvittämiseen ja se vaatii hyvää vuorovaikutusta.

5 Peda.net http://evl.fi/nuoriaikuinen.nsf/sp2?Open&cid=content34DB5F
Lähteet: Peda.net


Lataa ppt "Nuoret aikuiset."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google