Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Oman elämän raiteilla!.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Oman elämän raiteilla!."— Esityksen transkriptio:

1 Oman elämän raiteilla!

2 Veturoinnissa valmennetut kokemusasiantuntijat toimivat nuorten tukena elämän muutostilanteissa.
Nuoret aikuiset, joilla omakohtaista kokemusta lastensuojelusta Nuorelta nuorelle tapahtuvaa arjen ja vapaa-ajan toimintaa Yksilöllistä tukea ja kannustusta Mukavaa tekemistä Kahden kesken tai ryhmässä Kehittämis- ja vaikuttamistoimintaa Perheille, lähiverkostoille ja ammattilaisille suunnattu toiminta: esim. työpajoja nuorten kohtaamisesta ja tukemisesta Mitä Veturointi on?

3 Veturin kanssa Nuori saa ammatillisen tuen rinnalle Veturin tukea, kannustusta ja rohkaisua yksilöllisesti esimerkiksi arjen asioihin, vapaa-aikaan, tulevaisuuden pohdintoihin tai muihin hänelle tärkeisiin asioihin. n vuotiaille nuorille Toiminta-alue: Oulu ja lähiseutu & Turku ja lähiseutu Monenlaista tekemistä: liikuntaa Kahvittelua Yhdessä höpsöttelyä Tutustumista Käsitöitä Valokuvausta Pelailua Yhdessä ruuan laittoa ja syömistä Kotoa hakemista Käytännön asioiden hoitamista Opiskeluasioissa auttamista Viestittelyä ja tukea puhelimessa/ somessa Tukea, tekemistä ja ymmärrystä!

4 Toimintaa ja tapahtumia ryhmässä

5 Vaikuttamistoimintaa ja kokemusten jakamista

6 ymmärtää täysin mitä se on.”
”Hieno mahdollisuus tutustua toiseen huostaanoton kokeneeseen nuoreen, joka ymmärtää täysin mitä se on.” Mitä nuoret ovat saaneet, mikä on tärkeää? Monipuolista ja joustavaa nuoren tarpeista lähtevää toimintaa Ajatusten ja kokemusten jakaminen ja keskustelu Uudet ihmissuhteet/kaverit Vertaistuki ja positiivinen esimerkki Rohkaisu ja kannustus Kaveri asioiden hoitamiseen, ei aina ohjaajan kanssa Tuki ja tieto omiin asioihin toiselta nuorelta Kannustaminen hakemaan ja ottamaan vastaan apua ja tukea Kohdatuksi, nähdyksi ja ymmärretyksi tuleminen Itseluottamuksen ja oman arvon tunnon vahvistuminen Tekemistä ja hyvää oloa! Toimintaan osallistuvat nuoret ovat saaneet tukea, kannustusta, tekemistä ja tietoa itselleen tärkeisiin ja omaa toimintakykyä tukeviin asioihin  Oman elämän ja arjen hallinta vahvistuu, sosiaaliset verkostot laajenevat, omat voimavarat löytyvät, vahvistuvat ja tulevat käyttöön. Toiminta tukee nuorten hyvinvointia ja sosiaalista osallisuutta!

7 Näe ihminen parhaimmillaan!
-Ensivaikutelmalla on iso merkitys -Kohdataan samalla tasolla, ei katsota yläpuolelta - Annetaan nuorelle mahdollisuus. Uskalletaan nähdä jokaisessa, mitä hän parhaimmillaan voisi olla.

8 Yhteystiedot www.autalasta.fi/veturointi
Oulu Turku Mervi Väisänen Hanna Oikarinen Projektipäällikkö Projektisuunnittelija puh puh Niina Jääskeläinen Katuosoite: Kokemusohjaaja Perhetalo Heideken Sepänkatu 3 puh Turku Anni Vaittinen Kokemusohjaaja Puh Katuosoite: Kumppanuuskeskus Kansankatu 53, 1 krs Oulu


Lataa ppt "Oman elämän raiteilla!."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google