Kuittilaki Kiinteistöverolaki

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Viranomaisvalvonta ja Sanktiot
Advertisements

Arvioverotus VML 27§.
Seniori Turussa – miten haluat asua Kommenttipuheenvuoro Pekka Paatero  Motto: Pekka P. 72v. Vanhana turkulaisena haluan asua kotona maksoi mitä maksoi.
HE 84/2015 vp – Työttömyysturvalain muuttaminen Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta
Lasten oikeudet. Lapsen oikeuksien sopimus Maailman laajin ihmisoikeussopimus Hyväksyttiin 1989, Suomessa voimaan maata hyväksynyt, vain Yhdysvallat.
Kukkulan koulun konsultoiva erityisopettaja haasteellisen oppilaan tukena Kukkumäentie 27a, Jyväskylä
© Otava-konserni 1 Ympäristövastuu © Otava-konserni Otava-konserni.
Oma paloharjoitus taloyhtiössä. Turvallisuusosaamisessa on parantamisen varaa Vain 43 % suomalaisista tietää oman talonsa pelastussuunnitelmasta. Vain.
Emätilaperiaate Täydennyskoulutus © Kai Kokko 2008.
Oikeustapauksia. Kuitin tarjoamisvelvollisuus Turun HAO Kuitintarjoamisvelvollisuus käteiskaupassa - Kuitin tulostaminen - Laiminlyöntimaksu.
Matematiikkaa 3 a Kertausjakso – Geometria MATEMATIIKKAA 3 A © VARGA–NEMÉNYI RY 2016.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ PSO/Päihderyhmä Kari Haavisto Minne menet Lappilainen Päihdetyö! Lähtökohdat Päihteiden käyttö Palvelutarve Seminaari Kaksi.
AINEISTOINA GENTRANS (SUOMI) JA SHARE (14 MUUTA EUROOPAN MAATA) -TUTKIMUKSET ELINA HAAVIO-MANNILA EMERITAPROFESSORI, HELSINGIN YLIOPISTO ASENNOITUMINEN.
Asumispalvelut Erityishuolto-ohjelmat
Ajankohtaista työmarkkinoilta
LIIKUNTAVAMMAISUUS.
Katualueen ilmaisluovutusvelvollisuus omaisuuden suojan kannalta
Yhteistyösopimuksen laadinta
Palvelukotien asiakkaiden tyytyväisyys LLKY:n palveluasumiseen
Tulorajat ja asunnon vaihdot
Mobiilin sosiaaliturvan kärkihanke työpaja ETK:n kommentti
Päivähoitoikäiset (10kk–6v) ikäryhmittäin
KHO 2007:52 Avopuolisot A nimellinen omistaja, B päättäjä
Eutanasia s
Digitaalisen yo-kokeen ohjeistus
Selvitys järjestöjen palveluista 2016
Kotihoidon asiakkaiden tyytyväisyys LLKY:n kotihoitoon
LSSAVI Valvontaprosessin vaiheet varhaiskasvatuksessa
OSOITE Katuosoite/koordinaatit TILAT
Kotikunnan rekisteröinti maistraatissa
Kotihoidon johtaja R. Inkala
12§ Vuosityöajan lyhentäminen
Kaukolämpö kunnan keskustaan
Kansainvälinen poliittinen tilanne oli muuttunut: yhdistyneestä Saksasta oli tullut uusi eurooppalainen suurvalta. Venäjä pelkäsi, että sen reuna-alueiden.
Inspa yrittäjyyden uusi oppimisympäristö sataedussa
Kiinnostus osallistua hankesuunnitteluun tai toteuttamiseen
Opetustoimi osana Jyväskylää
Laadullisten tutkimusmenetelmien seminaari
Elisa Oyj – Elisa Partinen / VI12DI
Kahden yksityishenkilön välinen kauppa ja sopimuksen synty
Mikä on S-Business-kortti?
ASA ASA rekisteri Laki 716/2000 Vna työhön liittyvän syöpävaaran torjunnasta Laki 717/2001 Syöpäsairauden aineille ammatissaan altistuvien rekisteristä.
Sinulle - Verohallinnon verkkopalvelut
Ajankohtaista Lapin TE-palveluissa Kuntainfo
Pappilanpuisto, markkinavuoropuhelu klo 13-15
Laki rakennusperinnön suojelusta 498/2010
Vanhusneuvostojen yhteistyöseminaari
Auktoriteettirakenne
RAI-välineiden arviointi Rovaniemen omaisten työryhmässä
Taloustorstai Kuntaliiton kysely hallitusohjelman ja kehyspäätöksen vaikutuksista kuntatalouteen SÄÄSTÖKYSELY Mikko Mehtonen.
Määräaikaiset palvelussuhteet
Ajankohtaista potilasvahinkolain uudistuksesta
Tilaustoimitusprosessin kuvaus
Markku Kokkonen Kuulemistilaisuus
KANSAINVÄLISET KAUPPASOPIMUKSET
Siuntion kunta/ Varhaiskasvatuspalvelut
Tilapäinen työskentely ei-laillistettuna sosiaalityöntekijänä kunnassa – Talentian linjaus
Tilapäinen työskentely ei-laillistettuna sosiaalityöntekijänä kunnassa – Talentian linjaus
SOPIMUSEHDOT.
Kehittämispäällikkö Eija Lappalainen
PERHEPÄIVÄHOIDON TUTKINTOTOIMIKUNNALLE
Keski-Pohjanmaa / Kainuu / Oulunkaari / Lappi
määräaikaiset kannustimet 2018 – 2023
Menkää istumaan ryhmittäin, ryhmä on sama, jossa tänään työskentelit
Aseman koulun kosteusvauroiden tilannekuva
RAI Espoossa
Palveluasuminen Suomen Kuurosokeat ry:n kuntoutumis- ja asumispalvelut tuottavat kuurosokeille ja kuuroille suunnattua asiakaslähtöistä palveluasumista.
Koulutuskiertue Suomen Sotaveteraaniliitto, Leena Seppälä.
Esityksen transkriptio:

Kuittilaki Kiinteistöverolaki Oikeustapauksia 2017 Kuittilaki Kiinteistöverolaki

KHO 2017:37 Kuitin tarjoamisvelvollisuus Kuitintarjoamisvelvollisuus käteiskaupassa – Kuitin laatiminen – Laiminlyöntimaksu – Säännöksen täsmällisyys ja tarkkarajaisuus Antopäivä: 9.3.2017 Aluehallintoviraston tarkastaja oli havainnut, että A Oy:n anniskelupaikassa oli myyty asiakkaalle juoma niin, ettei kassakoneesta ollut tulostettu kuittia asiakkaalle. A Oy:n mukaan asiakkaalle oli tarjottu kuittia suullisesti, mutta koska asiakas ei ollut halunnut kuittia, sitä ei ollut tulostettu. Aluehallintovirasto määräsi A Oy:lle laiminlyöntimaksun sillä perusteella, että A Oy ei ollut tarjonnut anniskellusta juomasta kuittia siten kuin kuitintarjoamisvelvollisuudesta käteiskaupassa annetun lain 4 §:n 1 momentissa on säädetty. Aluehallintoviraston mukaan kuitti on tulostettava, ennen kuin sitä voidaan tarjota asiakkaalle. Korkein hallinto-oikeus katsoi, ettei kuitintarjoamisvelvollisuudesta käteiskaupassa annetun lain 4 §:n 1 momentin sanamuodosta tai lain esitöistä yksiselitteisesti ilmennyt, oliko lain tarkoituksena ollut velvoittaa elinkeinonharjoittaja tulostamaan kuitti asiakkaalle riippumatta siitä, haluaako asiakas ottaa kuitin vastaan. Yhtiölle asetettava velvollisuus ja hallinnollisen seuraamuksen määrääminen olisi edellyttänyt täsmällistä ja tarkkarajaista säännöstä. Laiminlyöntimaksua ei A Oy:lle näin ollen mainitun lainkohdan perusteella tullut asiassa määrätä. Laki kuitintarjoamisvelvollisuudesta käteiskaupassa 4 § 1 momentti ja 6 §

KHO 2017:35 Vakituinen asunto? A Oy:n omistamaa hoivakotina toimivaa rakennusta katsoa käytettävän kiinteistöverolain 12 §:n 2 momentissa tarkoitetulla tavalla pääasiassa vakituiseen asumiseen. A Oy omisti 1 795 neliömetrin suuruisen rakennuksen tontilla, jolle oli myönnetty rakennuslupa vanhusten palvelutalolle. Tontilla sijaitseva rakennus oli vuokrattu B Oy:lle, joka tarjosi rakennuksessa ympärivuorokautisia hoivapalveluja ryhmäkodeissa. Hoivakodin asukkaat olivat dementoituneita tai fyysisesti huonokuntoisia vanhuksia. Asukkaat olivat tehneet asumispalvelun palvelusuunnitelman ja - sopimuksen B Oy:n kanssa sekä vuokranneet sopimuksella yhtiöltä rakennuksesta huoneen. Asukkaat saattoivat tuoda vuokraamaansa huoneeseen omat huonekalunsa ja tavaransa. Asuinhuoneissa oli wc- ja suihkutila, ja jokaisessa ryhmäkodissa oli yhteinen ruokailu- ja oleskelutila. Huoneissa ei ollut omaa keittiötä. Asukkaiden oli palvelusopimuksen mukaan mahdollista muun ohella osallistua yhteisiin ruokailuihin ja hankkia B Oy:ltä erilaisia lisäpalveluja, kuten lääkäri- ja sairaanhoidollista palvelua rakennuksessa. Jokaiselle asukkaalle oli nimetty omahoitaja. Kysymyksessä oleva hoivakoti oli tarkoitettu dementoituneille tai fyysisesti huonokuntoisille vanhuksille, jotka eivät enää kyenneet asumaan itsenäisesti vaan tarvitsivat ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa. Asukkaiden hoivan ja hoidon tarpeesta johtuen henkilökunta oli paikalla rakennuksessa ympärivuorokautisesti. Korkein hallinto-oikeus katsoi, että asukkaat asuivat hoivakodissa ensisijaisesti siellä tarjottavien hoivapalveluiden vuoksi, ja rakennusta oli kokonaisarvioinnin perusteella pidettävä pitkäaikaisena hoitopaikkana. Näin ollen tulkittaessa kiinteistöverolain 12 §:n 2 momentin säännöstä oli perusteltua katsoa, että hoivakotirakennusta ei ollut tarkoitettu käytettäväksi lainkohdassa tarkoitetulla tavalla pääosin vakituiseen asumiseen. Kiinteistöllä sijaitsevaan rakennukseen oli näin ollen sovellettava yleistä kiinteistöveroprosenttia. Kiinteistöverolaki 11 § 3 momentti ja 12 § 2 momentti