Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Aseman koulun kosteusvauroiden tilannekuva

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Aseman koulun kosteusvauroiden tilannekuva"— Esityksen transkriptio:

1 Aseman koulun kosteusvauroiden tilannekuva 23.5.2019

2 Taustaa Aseman koulun esiopetustilojen viereisen seinän varastossa ja koulun keskiosassa välirappusten parvekeseinän ympäristössä havaittiin kosteusvaurioita. Lisäksi terveydenhoitajan tiloissa katkaistiin veden kulku lattiarakenteiden alla olevan viemäririkon vuoksi, minkä johdosta kyseinen viemärilinja laitettiin käyttökieltoon. Kaupunki tiedotti tilanteesta Koulurakennuksessa teetettiin sisäilmatutkimukset ja LVI-kuntotutkimukset. Vauriokohdista tutkittiin käyttövesiputket ja viemäröinnit sekä sisäilma. Tutkimustulokset esitellään henkilöstölle ja huoltajille pidettävissä infotilaisuuksissa.

3 Tuloksia Aseman koulun sisäilmastomittauksista
Koululla tehtyjen sisäilmastotutkimusten tulokset ovat valmistuneet. Tulokset esittelee tutkimuksen tehnyt Jakitec Ky. Jakitec on riippumaton rakennusten tutkimuksiin ja korjaussuunnitteluun erikoistunut asiantuntijayritys. Tiivistelmä Jakitecin havainnoista: Tulosten perusteella koulurakennuksessa on todettu seuraavia puutteita Alipaineiset tilat ja riittämätön ilmanvaihto Kosteusvaurioita Sisäilman mikrobipitoisuudet ja -lajit ovat tavanomaisia. Poikkeuksena havaittiin (niukasti) indikaattorimikrobilajeja kolmessa tilassa. Mitatut mikrobiarvot ovat viitearvojen sisällä. Olosuhdemittauksissa todettiin, että tutkittavien tilojen lämpötilat, suhteellinen kosteus ja hilidioksidipitoisuus ovat pääosin tavanomaisia. Hiilidioksidipitoisuus on heikosta ilmanvaihdosta johtuen ajoittain koholla mutta ei ylitä toimenpiderajaa.

4 Tuloksia Aseman koulun käyttövesi-, lämpö- ja viemäriputkien tutkimuksista
Koulussa tutkittiin myös käyttövesi-, lämpö- ja viemäriputket. Ramboll Oy:n toteuttaman käyttövesi-, lämpö- ja viemäriputkitutkimuksen mukaan käyttö- ja viemärivesiputket olisi uusittava seuraavan 1-3 vuoden sisällä. Lämpövesiputkien osalta suositellaan seurantatutkimuksia 10 vuoden kuluttua.

5 Käynnissä olevat korjaukset
Kaupunki on jo käynnistänyt viemärien korjauksia koulurakennuksessa. Käynnissä olevat työt koskevat terveydenhoitajan työhuoneen sekä varastotilan ja esiopetustilan läheisyydessä olevia putkia. Näistä töistä on jo saatu viemäri käyttökuntoon terveydenhoitajan työhuoneen osalta. Koulun esiopetustilat ja parvekeseinän ympäristössä havaitut kosteusvauriot korjataan kesälomakaudella. Suunnitellut korjaustoimenpiteet tähtäävät havaittujen ongelmien ratkaisuun.

6 Terveystarkastajan huomiot
Koulussa olisi suositeltavaa tuulettaa luokkahuoneet kaikilla välitunneilla ilmanlaadun parantamiseksi. Mikäli huoltajilla on huolta oppilaan vointiin liittyen, kannattaa olla yhteydessä kouluterveydenhoitajaan. Koulun työntekijät voivat puolestaan kääntyä työterveyshuollon puoleen. Terveystarkastaja seuraa tehtyjen korjausten vaikuttavuutta syksyn aikana.


Lataa ppt "Aseman koulun kosteusvauroiden tilannekuva"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google