Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tulorajat ja asunnon vaihdot

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tulorajat ja asunnon vaihdot"— Esityksen transkriptio:

1 Tulorajat ja asunnon vaihdot

2 Asunnon vaihdon edellytykset
hakijalla on voimassaoleva puoltava isännöitsijänlausunto - vuokrien maksu ja häiriöt tarkastetaan vielä alueyhtiöstä ennen asuntotarjousta ∙ hakijan tulot ja varallisuus eivät ylitä tulo- ja varallisuusrajoja ∙ hakija hakee vaihtoasuntoa, jonka huoneluku vastaa hakijatalouden asukaslukua: 1 henkilö voi hakea 1-2 huoneen asuntoa 2 henkilöä voi hakea 1-3 huoneen asuntoa 3 henkilöä voi hakea 2-4 huoneen asuntoa 4 henkilöä voi hakea 2-5 huoneen asuntoa 5 + henkilöä voi hakea 3-6 huoneen asuntoa

3 Tarvittavat liitteet asunnonvaihdoissa
Isännöitsijänlausunto heti kun haetaan vaihtoa – Asukas tilaa alueyhtiöstä, joka toimittaa sen Stadin asunnoille Tuloista, kun vaihtoasuntoa tarjotaan tai löytänyt vaihtokumppanin:∙ palkkatodistukset bruttokuukausiansioista kaikilta huoneistoonmuuttavilta ja työssäkäyviltä henkilöiltä ∙ todistus eläkkeen määrästä (brutto euroa/kk) ∙ tulot 12 kuukauden ajalta, jos henkilön kuukausitulot vaihtelevat kuukausittain huomattavasti Varallisuudesta, kun vaihtoasuntoa tarjotaan tai löytänyt vaihtokumppanin:∙ - Viimeisimmän esitäytetyn veroilmoituksen erittelyosa - selvitys omaisuuden käyvästä arvosta

4 Tulorajat Yksinasuvan tuloraja ennen veroja on 3 000 euroa.
Kunkin seuraavan aikuisen osalta tulorajaa korotetaan 2100 eurolla. Ensimmäisestä lapsesta tulorajaa korotetaan 650 eurolla ja kustakin seuraavasta lapsesta 600 eurolla. Esimerkkejä -1 aikuinen 3000 -2 aikuista 5100 -1 aikuinen ja yksi lapsi 3650 -2 aikuista ja yksi lapsi 5750 -2 aikuista ja 2 lasta 6350 - 2 aikuista ja 3 lasta 6950

5 Tuloina huomioidaan ansio- ja pääomatulot
∙ palkka ∙ palkanlisät kuten ylityökorvaukset, vuorotyölisät, bonukset jne. ∙ eläkkeet ∙ ulkomailta saatavat tulot ∙ vuokra-, korko- ja osinkotulot ∙ puolisolta saatava elatusapu ∙ aikuisopintoraha ja -koulutustuki ∙ luontaisetujen verotusarvo Vanhempain-, hoito- tai vuorotteluvapaalla olevan tuloksi katsotaan kuukausitulo, joka hänellä oli ennen kuin hän jäi pois työstään. Jos vanhempainloma ja hoitovapaa ovat kestäneet yli vuoden, voidaan tuloksi katsoa edellisen 12 kuukauden keskiarvo. Jos tulot vaihtelevat kuukausittain, otetaan tulona huomioon edellisen 12 kuukauden keskiarvo. Arvioinnissa voidaan ottaa huomioon tuloja alentavana tekijänä esimerkiksi eläkkeelle jääminen ja vaikeasti työllistyvien tilanne. Tuloiksi ei lasketa esim. lapsilisää, toimeentulotukea, asumistukea, opintorahaa, Kelan kuntoutusrahaa, asevelvollisen päivärahaa, opiskelevien alle 18-vuotiaiden lasten loma- ajan palkkaa. Lomarahaa ei myöskään tarvitse ottaa huomioon.

6 Varallisuusrajat 1.1.-30.6.2017 Henkilöluku Varallisuusraja 1 87 000 2
3 167 00 4 172 00 5 177 00 Hakijatalouden koon kasvaessa varallisuusrajaa korotetaan 5 000 eurolla henkilöä kohden. Varallisuudeksi luetaan mm. asunto-osakkeet, kiinteistöt ja vapaa-ajan asunnot sekä arvopaperit. Varallisuuden määrästä vähennetään siihen kohdistuvat velat.

7 Varallisuus Varallisuutena otetaan huomioon hakijaruokakunnan yhteenlaskettu varallisuus tarkastushetken tilanteen mukaisena. Arvioinnissa huomioidaan myös hakemuksen tekemistä edeltäneen vuoden aikana lahjoittamalla tai myymällä luovutettu varallisuus. Varallisuus arvioidaan käyvän arvon mukaisesti. Varallisuuden käyvästä arvosta vähennetään yhteenlaskettujen velkojen määrä opintolainat mukaan lukien.

8 Vuokra-asuntohakemus sama kaikilla hakijoilla
Vaihtajat merkitsevät tiedon vaihdosta hakemuksen kohtaan ”Tiedot nykyisestä ”asunnosta”

9 Vaihto vapautuvaan Asukas tilaa isännöitsijänlausunnon alueyhtiöstä, joka lähettää sen Stadin asunnoille. Asukas jättää hakemuksen –sivuilla. Hakemus on voimassa 3 kk ja sen voi uusia. Asuntosihteeri tarkastaa alueyhtiöstä vuokrat ja häiriöt juuri ennen asukasvalintaa. Stadin asunnot lähettää hakijalle alustavan asuntotarjouksen ja pyytää tarvittavat liitteet. Liitteiden tarkastamisen jälkeen hakija saa vahvistetun asuntotarjouksen tai kielteisen päätöksen.

10 Keskinäinen vaihto Asukas hakee vaihtokumppania vaihtopörssissä ja tilaa isännöitsijänlausunnon alueyhtiöstä, joka lähettää sen Stadin asunnoille. Vaihtokumppanin löydyttyä vaihtajat jättävät - omat asuntohakemukset stadinasunnot.fi –sivuilla sekä - toimittavat omat tulo- ja varallisuusselvitykset ja - yhteisen vaihtokumppanien lomakkeen Stadin asunnoille sähköpostiin Stadin asunnot tarkastaa hakemukset ja liitteet Stadin asunnot hyväksyy tai hylkää keskinäisen vaihdon ja lähettää hyväksytyn vaihtokumppanien lomakkeen sähköpostilla vaihtajille ja alueyhtiöön.

11 Vaihtokumppanien lomake täytetään asuntohakemuksien lisäksi


Lataa ppt "Tulorajat ja asunnon vaihdot"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google