Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kansainvälinen poliittinen tilanne oli muuttunut: yhdistyneestä Saksasta oli tullut uusi eurooppalainen suurvalta. Venäjä pelkäsi, että sen reuna-alueiden.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kansainvälinen poliittinen tilanne oli muuttunut: yhdistyneestä Saksasta oli tullut uusi eurooppalainen suurvalta. Venäjä pelkäsi, että sen reuna-alueiden."— Esityksen transkriptio:

1 Miksi venäläiset ryhtyivät kaventamaan Suomen autonomiaa 1800-luvun lopulla?

2 Kansainvälinen poliittinen tilanne oli muuttunut: yhdistyneestä Saksasta oli tullut uusi eurooppalainen suurvalta. Venäjä pelkäsi, että sen reuna-alueiden maat, Suomi mukaan lukien, voisivat turvautua Saksaan pyrkiessään itsenäisiksi. Suomen strateginen asema Pietarin lähellä lisäsi Venäjän pelkoa. Venäjän kansainvälinen asema heikkeni. Venäläiset pelkäsivät Pietarin turvallisuuden puolesta, koska Eurooppaan oli syntynyt uusi suurvalta Saksa. Venäjällä levisi myös nationalismi. Venäläistäminen saattoi johtua myös siitä, että vasta nyt Venäjän hallinto oli kehittynyt sellaiseksi, että Venäjä pystyi alistamaan ja liittämään Suomen hallinnollisesti kiinteämmin maahansa, koska siellä oli nyt esimerkiksi koulutettua virkamiehistöä. Myös Venäjän uudistusmieliset ryhmät halusivat karsia Suomen erityisoikeuksia, koska tavoitteena oli modernisoida keisarikuntaa. Heidän mielestään Suomen erityisasemalla ei ollut oikeudellisia eikä historiallisia perusteita.


Lataa ppt "Kansainvälinen poliittinen tilanne oli muuttunut: yhdistyneestä Saksasta oli tullut uusi eurooppalainen suurvalta. Venäjä pelkäsi, että sen reuna-alueiden."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google