Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Oma paloharjoitus taloyhtiössä. Turvallisuusosaamisessa on parantamisen varaa Vain 43 % suomalaisista tietää oman talonsa pelastussuunnitelmasta. Vain.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Oma paloharjoitus taloyhtiössä. Turvallisuusosaamisessa on parantamisen varaa Vain 43 % suomalaisista tietää oman talonsa pelastussuunnitelmasta. Vain."— Esityksen transkriptio:

1 Oma paloharjoitus taloyhtiössä

2 Turvallisuusosaamisessa on parantamisen varaa Vain 43 % suomalaisista tietää oman talonsa pelastussuunnitelmasta. Vain 10 prosenttia on osallistunut poistumisharjoitukseen kotonaan. Palokuolemista yli 90 prosenttia tapahtuu asuinrakennuksissa. Asukkaan ja taloyhtiön velvollisuudet Taloyhtiö huolehtii omista velvollisuuksistaan tulipalon ehkäisemiseksi ja tulipaloon varautumiseksi. Asukkaat noudattavat paloturvallisuusmääräyksiä omassa kodissaan. Lähde: TNS Gallup 2014

3 Tulipalojen ehkäisy ja sammuttaminen Taloyhtiötä velvoittavat määräykset ovat pelastuslaissa § 9–17. Taloyhtiön velvollisuudet Ehkäistävä tulipalojen syttymistä Helposti syttyvää materiaalia ei saa säilyttää ullakolla, kellarissa niin, että siitä aiheutuu tulipalon syttymisen vaaraa Uloskäytävillä sekä ullakoiden, kellarien ja varastojen kulkureiteillä ei saa säilyttää tavaraa Tulisijat ja savuhormit on nuohottu Ilmanvaihtokanavat ja -laitteet on huollettu ja puhdistettu Varauduttava tulipalojen sammuttamiseen Asukkaille annetut kirjalliset ohjeet tulipalon ehkäisemiseksi tulipalotilanteessa toimimiseksi Kaikki yllä olevat velvoitteet on kirjattu pelastussuunnitelmaan

4 Rakennuksen palo- ja poistumisturvallisuus Rakennus ja paloturvallisuuslaitteet on pidettävä sellaisessa kunnossa, että tulipalon syttymisen ja tahallisen syttymisen vaara on vähäinen on pidettävä toimintakunnossa on huollettava ja on tarkastettava asianmukaisesti Paloturvallisuuslaitteet havaitsevat alkavan tulipalon mahdollisimman aikaisin ja varoittavat ihmisiä tulipalon syttymisestä. Poistumisen turvaaminen tulipalossa ryhdyttävä toimenpiteisiin poistumisen turvaamiseksi tulipalossa rakennuksen pelastussuunnitelmassa on selvitettävä poistumismahdollisuudet hätätilanteissa. Kaikki yllä olevat seikat on kirjattu pelastussuunnitelmaan

5 Tavoitetila taloyhtiössä Rakennuksessa olevat ihmiset pystyvät tulipalossa poistumaan rakennuksesta. Asukkaat tuntevat vähintään kaksi poistumisreittiä talosta. On varauduttu henkilöiden suojaamiseen tulipalossa. Asukkaat osaavat käyttää taloyhtiön sammutusvälineitä. Taloyhtiö on antanut toimintaohjeet tulipalossa kahdessa eri tilanteessa. Palavasta asunnosta pitää poistua turvaan viimeistään 2–3 minuutin kuluttua palon syttymisestä. Palokunta ei ehdi näin nopeasti paikalle. Savuiseen porraskäytävään ei saa mennä. Poistumista harjoitellaan säännöllisesti. Kaikki yllä olevat toiminnot on kirjattu pelastussuunnitelmaan.

6 Poistumista kannattaa harjoitella säännöllisesti Asukkaille on annettu ohjeet tulipalossa toimimiseksi. Jokaisen asukkaan tulee tuntea talon poistumisreitit ja yhteinen kokoontumispaikka ulkona. Tulipalossa talosta poistutaan ulos nopeasti ja turvallisesti. Kaikki yllä olevat toiminnot on kirjattu pelastussuunnitelmaan. Talon pelastussuunnitelma on jokaisen asukkaan saatavilla.

7 Kipinä-sovellus Asukkaille kannattaa suositella Kipinä- sovelluksen asentamista puhelimeen. Kipinän avulla voi tehdä kotonaan Oman Paloharjoituksen ja testata palovaroittimensa. Applikaatio myös muistuttaa palovaroittimen testaamisesta joka kuukauden ensimmäisenä päivänä. Palkintona arvotaan kuukausittain 500 euron rahapalkinto.


Lataa ppt "Oma paloharjoitus taloyhtiössä. Turvallisuusosaamisessa on parantamisen varaa Vain 43 % suomalaisista tietää oman talonsa pelastussuunnitelmasta. Vain."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google