”ompeluseurat” kouluissa 2017

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PUHEEN VUORO Vanhempainilta
Advertisements

Mediakasvatus MLL:ssa
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
Perinnekäsityötä joulun alla -projekti Nyplätty sydän
Harvialan koulu ja päiväkoti
•Kausi on K-Vantaa Idän juhlakausi ja sen kunniaksi julistetaan jääkiekkoaiheinen piirustus- ja valokuvakilpailu. •Kilpailussa on kaksi sarjaa:
RAKAS RAAMATTU 2007.
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
TVT ja SoMe Jonna ja Johanna.
Kohti osallistuvaa toimintakulttuuria Oppilaskunnan, opettajakunnan ja vanhempainyhdistyksen yhteistyö Aleksanterin koulussa.
Vapaaehtoisen polulla
HOLLIHAAN KOULUN JOUSTO-OPETUS
Käytännön kieleen ja työelämään tutustuminen Sosiaali- ja terveysalalle valmistava koulutus nuorille maahanmuuttajille.
Joensuun normaalikoulun opetussuunnitelmatyö
Prosessin analysointi ja töiden viimeistely
9.Lk Biologian laborointikurssi
Taidetarjotin -TAPAHTUMA Ajankohta: maaliskuu viikko 12 Missio: Taide kuuluu kaikille Pääkohderyhmä: Potentiaaliset TPO-oppilaat ja heidän vanhempansa.
Prosessikuvaus Joensuun normaalikoulun OPS –prosessista 2003
Tommolan koulu Kodin ja koulun välinen yhteistyö.
5B -luokan vanhempainilta
Kalevankankaan koulun mainosprojekti Mediavaikuttamisen parhaat eurooppalaiset käytännöt.
Hannele Niemi Kodin ja koulun yhteistyö opettajankoulutuksen sisältöalueena Hannele Niemi.
DRAAMAA USKONNON TUNNEILLA Anuleena Kimanen Tapiolan koulu, Espoo
Aihe 1. -hanke Nelivuotinen ( ) Kolmivaiheinen - toteutetaan kolmessa vaiheessa, kolmella pilottipaikkakunnalla, mukana kolme kieli- ja kulttuurivähemmistöä.
Pedagogisen toimikunnan 11. kokouksen muistio
Teema tarkoittaa:  Elämässä ja arjessa selviytymistä  Hyvinvointia ja terveyttä  Omasta ja muiden turvallisuudesta huolehtimista eri tilanteissa, myös.
1 Kehittämishanke, Simulaatioista reaalimaailmaan ja takaisin Akaan, Valkeakosken ja Urjalan perusopetuksen yhteinen oppimisympäristöhanke. Tavoitteena.
Olen Voimakas Voimavarakeskeisen tuen työtapoja Voimakas-projektissa Sosiaalialan asiantuntijapäivät Jyväskylä Kehittämiskeskus Tyynelä/Kirsi.
KÄSSÄMARTTA MITEN JA MISSÄ?. Oletko innostunut käsitöistä, kädentaidoista ja haluatko oppia uutta? Oletko kuullut kässämarttatoiminnasta, olisiko se sinun.
Peliviikosta potkua uuden opetussuunnitelman käytännön toteutukseen ITK 2016 Lauri Pirkkalainen
Mankalan koulun vanhempainilta ti Opetussuunnitelmauudistus valinnaiset Sari Juuti.
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
KÄSITYÖT Aiheena nauhat ja nyörit eri tekniikoilla. Valmistus ei vaadi suurta tilaa eikä välineitä, eli niitä voi toteuttaa vaikka kauppakeskuksissa.
Aihe 1. 2 Turku Kähärin koulu & Sirkkala skola Kaarina Hovirinnan koulu & S:t Karins svenska skola Parainen Koivuhaan koulu & Malms skola Kemiönsaari.
ÄKKILÄHTÖ 2016 Oulun malli. Punaisen Ristin valtakunnallinen valmiusharjoitus lauantaina Harjoitellaan ja kehitetään osastojen auttamisvalmiutta.
OPS 2016 Pedagoginen kahvila Porin kaupungin perusopetuksen tuntijako Sivistyslautakunta
UUDENMAAN MARTAT Vapaaehtoisten koulutus. TOIMINTAA JA TAPAHTUMIA 2016 Huomaa kaikki kurssit ja tapahtumat-sivulla
Tervetuloa kielivalintailtaan
Ompeluseurat kouluissa
KAVERIKAHVILA Vertaisoppimisen menetelmiä kouluihin
Käsityötoiminta 2017.
Opiskelijaksi lukioon?
SMART Table (Kaijan kokeilu)
PROJEKTI Elisa Juola Sonja Aittokoski Karoliina Isometsä.
Vapaaehtoisten koulutus
Vaajakosken koulun Vanhempainyhdistys Sokkeli ry
3.c
Ompeluseurat.
Mikä käsityön opetuksessa muuttuu?
KURAATTORI elokuu Tehtävä Yhteystiedot Asiakkaat Konsultaatiot
Perusliikuntataitokoulu ja lajikokeilu
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Oppimisen tuki, pedagogiset asiakirjat ja muuta ajankohtaista
Heinävaaran koulun vanhempainilta ( E-6)
Lintulammen koulun valinnaiskurssit
NEPSY-OIREYHTYMÄ JA NUORUUS
TOIMINTAMALLI KESKUSTELU MAHDOLLISUUKSIEN MUKAAN OPPILAAN KANSSA
Esi- ja alkuopetuksen siirtymäkäytänteet ja oppimisen tuen portaat
Celian äänikirjojen käyttö mobiililaitteilla
Pulmapeli.
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
Hanna Karlsson / Hanna Karlsson /
Tervetuloa uudelle luokalle!
Poissaolojen seuranta / poissaoloihin puuttuminen
Kirjaston tiedonhaun opetus ja tiedonhakijan reitti
3. luokka Lukuvuosi
TOIMINNAN TILASTOINTI
Ruokakasvatusta yhdessä
Työhyvinvointia varhaiskasvatuksessa
eTwinning -Euroopan suurin verkosto päiväkodeille ja kouluille
Esityksen transkriptio:

”ompeluseurat” kouluissa 2017

HETKI ON KÄSILLÄ – Marttojen lahja satavuotiaalle Suomelle Martat haluavat antaa satavuotiaan Suomen lapsille, nuorille ja nuorille perheille lahjaksi kädentaitoja. Ne auttavat arjessa ja säästävät ympäristöä. Hetki on käsillä -tapahtumiin tuotetaan näyttely, joka kuvaa marttojen työtä maamme itsenäistymisen edistäjänä. Näyttelyyn kuuluu työpaja, jossa opetellaan arjessa tarvittavia kädentaitoja. Näitä taitoja martat opettivat järjestön alkuvaiheessa, ja ne ovat edelleen ajankohtaisia.

marttojen Ompeluseurat Kaksi eri toteutustapaa Kouluissa 7 - 11v. oppilaille, käsityö- tunnilla tai koulun ja kodin yhteistyöpäivänä Suurelle yleisölle kirjastossa ja kauppakeskuksissa yhdessä näyttelyn kanssa

HETKI ON KÄSILLÄ –MARTTOJEN ”OMPELUSEURAT” KOULUISSA 2017 Kohderyhmä: Alakoulut 7 - 11 –vuotiaat Toteutus: Kädentaitotunnilla (tai kodin ja koulun yhteistyöpäivänä, lauantaina. Tehtävä: Helppo ompelutyö (mielellään uusiokäyttöä) esim. säilytyspussi tai pipo. Vaihtoehto on neulomisen tai virkkauksen perusteet. Martat sopivat aiheen etukäteen opettajan kanssa.

HETKI ON KÄSILLÄ –MARTTOJEN ”OMPELUSEURAT” KOULUISSA 2017 Lisäksi valmistetaan yhteinen itsenäisyyden juhlapuu, johon kukin osallistuja ompelee vähintään yhden napin. Puun (esim. kuusi, mänty, koivu tai mielikuvituspuu),kierrätys- materiaalista. Jokainen oppilas ompelee ainakin yhden napin. Nappeja löytyy martoilta tai voidaan kerätä vanhemmilta ja opettajilta (asia sovitaan etukäteen opettajan kanssa). Seuraava kuva on vain malli.

HETKI ON KÄSILLÄ –MARTTOJEN ”OMPELUSEURAT” KOULUISSA 2017 Virkkauksesta innostuneet voivat koristella puun ketjusilmukoilla ja virkatuilla lehdillä. Instagram-kilpailu. Lähettäkää kuva itsenäisyyden juhlapuusta #martanjuhlapuu

HETKI ON KÄSILLÄ –MARTTOJEN ”OMPELUSEURAT” KOULUISSA 2017 Kymmenen parasta puuta (luokkaa) palkitaan Pikkukokki-kirjalla Ompeluseuran kesto: Kaksi (2) tuntia. Mikäli toteutetaan lauantaina, koulun ja kodin yhteistyöpäivänä kesto voi olla max. 4 tuntia Oppilaille jää itselleen tulostettava ”ristipisto”- väritystehtävä jossa napin on ompeluohje kääntöpuolella.

Yhteistyö käytännössä Paikalliset martat ottavat yhteyttä kouluun, luokanopettajaan ja hänen kanssaan sovitaan miten ja milloin ”ompeluseura” toteutetaan. Tilaisuuksia voidaan sopia pidettäväksi myös useampia.

Yhteistyö käytännössä Opettajan kanssa sovitaan, toteutetaanko tilaisuus opetustunnilla vai kodin ja koulun yhteistyöpäivänä. Opettajan kanssa sovitaan myös mitä materiaalia ja työvälineitä tarvitaan ja mistä ne saadaan. Opettajan kanssa sovitaan ”ompeluseuran” peli- säännöistä ja toimintatavoista.

Yhteistyö käytännössä Opettajan kanssa sovitaan myös, onko ”ompeluseuraan” mahdollista ottaa mukaan näyttelytauluja tai diaesitys.

Kiitos