Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

SMART Table (Kaijan kokeilu)

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "SMART Table (Kaijan kokeilu)"— Esityksen transkriptio:

1 SMART Table (Kaijan kokeilu)
Kokeilun tavoitteena oli - tutustua SMART Tablen käyttöön ja hyödyntää käänteisen luokkahuoneen menetelmää - tehdä oppimistehtävä sekä eri-ikäisten oppilaiden ja opettajien yhteistyötä - kohderyhmänä koulumme 1-4 –luokkien oppilaat SMART Table – mikä se on? - kosketuspöytä, jonka ääressä voi useampi oppilas työskennellä yhdessä - SMART Exchange, josta voi ladata valmiita harjoituskokonaisuuksia eri oppiaineisiin - Notebook-ohjelma - SMART Table Toolkit -työkalu, jolla voi muokata tai tehdä omia harjoituksia - Linkki laitteen omalle sivustolle: Sivustolla voi avata videon, jossa esitellään laitteen käyttöä.

2 Mitä olemme tehneet? - Tiimimme isommat oppilaat alkoivat käyttää SMART Tablea ensin englannin tunneilla toisen opettajan (atk-vastuuopettajamme) kanssa. Seurasin useita tunteja. - Isommista oppilaista tuli opettaja meidän pienemmille oppilaille ja minulle. Hän opasti meitä aivan peruskäytössä (käynnistys, harjoituksen valinta, tekeminen ja laitteen sammuttaminen). - Pienimmät oppilaat ovat tehneet matematiikan harjoituksia (laskeneet lukumääriä, yhteen- ja vähennyslaskuja) sekä kirjainharjoituksia. Harjoitukset ovat liittyneet suoraan luokassa käsillä olevaan asiaan. - Viime aikoina olemme pelanneet Ekapeliä.

3 Miten homma on sujunut? - Projektimme on oikeastaan vielä kesken. SMART Tablen sisäänajo otti aikaa. Vuoden alkupuolella projektimme toinen opettaja siirtyi toiseen tehtävään, minkä vuoksi yhteistyömme käytännössä loppui. Sen sijaan koulumme atk-vastuuopettaja on auttanut ja kannustanut minua työskentelyssä todella paljon. - Etsimme koko ajan lisää käyttömahdollisuuksia. Pyrimme käyttämään laitetta viikoittain.

4 Mikä onnistui, mikä ei? Mikä on onnistunut?
- Olen itse saanut intoa tutustua SMART Tableen ja etsiä sopivia harjoituksia. - Yhteistyö: atk-vastaavamme on auliisti auttanut minua ja kannustanut. - Oppilaat ovat harjoitelleet yhdessä tekemistä ja vuoron odottamista. - Oppilaat työskentelevät yleensä mielellään SMART Tablen ääressä. He haluavat osallistua yhteiseen tekemiseen omalla pienellä osuudellaan. - Englannin tunneille isommille löytyy kivasti valmista materiaalia. Mikä ei onnistunut? - Sopivien harjoitusten löytäminen juuri omille oppilailleni on ollut vaikeaa – yritystä, erehdystä ja turhautumista. Paljon kivan näköistä valmista sisältöä on olemassa, mutta esimerkiksi kieli ja visuaalinen vaativuus rajoittavat käyttömahdollisuuksia. Olemme kokeilleet muokkaustyökalua, mutta suomentaminen siirtynee myöhemmäksi. - Laite fyysisesti hankala joillekin (esim. oppilas ei yllä työskentelemään). - Emme ole tehneet mitään erityistä tehtävää, vaan ottaneet harjoituksia luokassa meneillään olevaan aihepiiriin.


Lataa ppt "SMART Table (Kaijan kokeilu)"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google