Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Celian äänikirjojen käyttö mobiililaitteilla

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Celian äänikirjojen käyttö mobiililaitteilla"— Esityksen transkriptio:

1 Celian äänikirjojen käyttö mobiililaitteilla
Celian äänikirjojen käyttö mobiililaitteilla  Sähköä lukemiseen #sähköä2016

2 Koulutuksen ohjelma klo 10.00-11.30
Esittäytyminen Kirjasto ja lukemisesteiset koululaiset / opiskelijat Celian äänikirjapalvelut Celianet: rekisteröinti ja lainaus Äänikirjojen kuuntelu Pratsam Reader -sovelluksella Tietoa uutuuksista Harjoittelu: rekisteröidään, lainataan ja kuunnellaan Loppukeskustelu Langaton verkko nklwlan some #sähköä2016

3 Esittäytyminen Ohjaajat Celiasta: Kati Mattsson, palvelupäällikkö Marjo Kauttonen, lasten ja nuorten asiakkuusvastaava Elina Kilpiö, yleisten kirjastojen asiakkuusvastaava Osallistujien lyhyt esittäytyminen: kuka ja mistä

4 Kirjasto ja lukemisesteiset koululaiset / opiskelijat
Millaista yhteistyötä teillä on kirjastojen ja koulujen välillä? Onko tietyillä luokilla kirjastokäyntejä (esim. ala/yläkoulu)? Onko Celian palveluiden esittely teillä jo mukana kirjaston ja koulun välisessä yhteistyössä tai opiskelijoiden ohjauksessa?

5 Celian äänikirjapalvelut
Celian kirjoja voivat käyttää ne kirjaston asiakkaat, joille tavallisen kirjan lukeminen on sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa (pelkkä kielenopiskelu ei riitä). Celian maksuttoman äänikirjapalvelun käyttäjäksi voi liittyä yleisessä kirjastossa tai korkeakoulukirjastossa (ei koulukirjastossa). Liittyessä saa tunnukset sekä Celianetiin että Pratsam Reader -sovellukseen

6 Celianet: rekisteröinti ja lainaus
Asiakaskäyttöliittymä, jota kautta kirjat lainataan Celianet-kuuntelu: kirjan kuuntelu selaimella Celianetissä Kirjastoilla on Celianetissä oma välilehti Asiakkaan rekisteröinti ja ylläpito, jota kautta asiakas rekisteröidään. Alle 15-vuotiaat tarvitsevat huoltajan suostumuksen. Kouluilla käytössä lupalappu, jonka tuovat ryhmän mukana. Kirjasto ei säilytä lappuja rekisteröinnin jälkeen.

7 Äänikirjojen kuuntelu
Celianetissä kirjaa lainattaessa valitaan kuuntelutapa. Celianet-kuuntelu tietokoneella, windows-puhelimilla (esim. Lumia): aina verkkoyhteydessä Pratsam Reader –sovellus tableteille ja älypuhelimille (Android ja iOS): voi siirtää kuunneltavaksi ilman verkkoyhteyttä Celiasta lainatut kirjat siirtyvät suoraan sovellukseen. Opparista hankitut kirjat ladataan sovellukseen.

8 Lasten ja nuorten äänikirjat
Tuhansia lasten ja nuorten äänikirjoja: hevoskirjoja, jännitystä, fantasiaa… Kirjojen lainaus maksutta Celianet-verkkopalvelusta. Celia tuottaa lasten- ja nuortenkirjoja äänikirjojen lisäksi myös DaisyTrio-kirjoiksi, joissa on äänen lisäksi kirjan teksti ja kuvia. DaisyTrioiksi tuotetaan kirjoja etenkin lukemaan opetteleville. Kirjavinkit lapsille ja nuorille: Kirjavinkit alakoulun opettajille:

9 Vinkit yläkouluikäisille
Vinkkejä yläkoulun opettajille: WhatsApp: lisätietoja ja ohjeet vinkkejä uusista tai ajankohtaisista nuorten ja nuorten aikuisten kirjoista 1-2 kertaa viikossa. Myös meille päin voi laittaa viestiä. Twitter: Instagram: Virta-uutiskirje Celian lasten ja nuorten palveluista ja oppikirjoista kiinnostuneille. Ilmestyy neljä kertaa vuodessa.

10 Harjoituksia Onko kaikilla tunnukset?
Kirjaudu Celianetiin Avaa Asiakkaan rekisteröinti ja ylläpito. Tee rekisteröinti. Palaa Celianet-otsikkoon. Hae Tuula Kallioniemen kirja Hässäkkää ja hätähousuja. Lainaa kirja kuunneltavaksi Pratsam Reader –sovelluksella. Avaa sovellus ja kuuntele kirjaa. Lainaa joku muu kirja, esim. DaisyTrio-kirja Maltti ja Valtti melkein autiolla saarella. Kuuntele kirjaa. Mikä on Maltin mielestä vanha kunnon vempele?

11 Loppukeskustelu Miten tästä eteenpäin? Mitä ajatuksia heräsi?

12 Lounastauko Nyt lounaalle! (omakustanteinen)
Ohjelma jatkuu klo isossa salissa. Jos tulet iltapäivän työpajaan taas tähän (D-tila), voit jättää tavaraa tänne. Ovi lukitaan.

13 elina.kilpio@celia.fi marjo.kauttonen@celia.fi kati.mattsson@celia.fi


Lataa ppt "Celian äänikirjojen käyttö mobiililaitteilla"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google