Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Käytännön kieleen ja työelämään tutustuminen Sosiaali- ja terveysalalle valmistava koulutus nuorille maahanmuuttajille.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Käytännön kieleen ja työelämään tutustuminen Sosiaali- ja terveysalalle valmistava koulutus nuorille maahanmuuttajille."— Esityksen transkriptio:

1 Käytännön kieleen ja työelämään tutustuminen Sosiaali- ja terveysalalle valmistava koulutus nuorille maahanmuuttajille

2 Tekemällä oppiminen Oppiminen tehostuu, jos se liittyy läheisesti käytäntöön. Oppiminen tehostuu, jos se liittyy läheisesti käytäntöön. Kielitaidon saavuttaminen vaatii aitoja kielenkäyttötilanteita. Opiskelija tarvitsee apua aitojen kielenkäyttötilanteiden luomisessa, koska kaikilla ei ole mahdollista saada esim. suomalaista ystävää. Kielitaidon saavuttaminen vaatii aitoja kielenkäyttötilanteita. Opiskelija tarvitsee apua aitojen kielenkäyttötilanteiden luomisessa, koska kaikilla ei ole mahdollista saada esim. suomalaista ystävää.

3 Ryhmä: - 14 opiskelijaa - Opiskelijat tulevat eri maista. - Äidinkielenä: esim. arabia, somalia, puola, albania, kurdi, dari, persia. - Opiskelijat ovat olleet Suomessa keskimäärin 3 vuotta.

4 Keskiviikko Aamu alkaa työpaikalla klo 8 – 9 ja ”työpäivä” kestää n. 3 tuntia. Aamu alkaa työpaikalla klo 8 – 9 ja ”työpäivä” kestää n. 3 tuntia. Työpaikkoina ovat eri päiväkodit, vanhainkoti ja nuorisotila. Työpaikkoina ovat eri päiväkodit, vanhainkoti ja nuorisotila. Opiskelijat osallistuvat sovittuihin töihin: auttavat lapsia aamupalalla, lukevat lapsille, auttavat tehtävissä, juttelevat vanhusten kanssa tai lukevat heille ääneen. Opiskelijat osallistuvat sovittuihin töihin: auttavat lapsia aamupalalla, lukevat lapsille, auttavat tehtävissä, juttelevat vanhusten kanssa tai lukevat heille ääneen. Työpäivän jälkeen tilanteista keskustellaan koulussa. Työpäivän jälkeen tilanteista keskustellaan koulussa.

5 Kokemuksia Opiskelijat ovat puhuneet eri puhujien kanssa ja saaneet kokemusta erilaisista puhujista. Opiskelijat ovat puhuneet eri puhujien kanssa ja saaneet kokemusta erilaisista puhujista. He ovat oppineet asioita työelämästä ja oppineet suomalaista työkulttuuria. He ovat oppineet asioita työelämästä ja oppineet suomalaista työkulttuuria. He ovat pohtineet, miksi haluavat lähihoitajiksi. He ovat pohtineet, miksi haluavat lähihoitajiksi. He ovat oppineet hoitamaan asioitaan itsenäisesti. He ovat oppineet hoitamaan asioitaan itsenäisesti.

6 Martat ja mamut Martat ovat opettaneet opiskelijoille sukan kutomista. Martat ovat opettaneet opiskelijoille sukan kutomista. Sukan kutomisen lisäksi opiskelijat ovat keskustelleet itseään vanhempien naisten kanssa. Sukan kutomisen lisäksi opiskelijat ovat keskustelleet itseään vanhempien naisten kanssa.

7 Satujen lukeminen omalla äidinkielellä Opiskelijat menevät päiväkotiin lukemaan satuja omalla äidinkielellään. Opiskelijat menevät päiväkotiin lukemaan satuja omalla äidinkielellään. Opiskelijat ovat tutustuneet kirjoihin etukäteen. Heillä on ollut sama kirja sekä suomeksi että somaliaksi. Lastentarhanopettaja on tehnyt kysymyksiä kirjasta, mitkä he ovat kääntäneet esim. somaliaksi. Opiskelijat ovat tutustuneet kirjoihin etukäteen. Heillä on ollut sama kirja sekä suomeksi että somaliaksi. Lastentarhanopettaja on tehnyt kysymyksiä kirjasta, mitkä he ovat kääntäneet esim. somaliaksi. Lukemisen jälkeen he ovat käyneet kirjan läpi lasten kanssa molemmilla kielillä. Lukemisen jälkeen he ovat käyneet kirjan läpi lasten kanssa molemmilla kielillä.

8 Kulttuurit tutuiksi Alkaa keväällä 2010 Alkaa keväällä 2010 Opiskelijat menevät ryhmissä (esim. Afrikka, Afganistan) päiväkoteihin pitämään lyhyttä opetushetkeä. Hetki sisältää maantietoa, tietoa eläimistä, koulusta, elämästä ja perheestä. Opiskelijat menevät ryhmissä (esim. Afrikka, Afganistan) päiväkoteihin pitämään lyhyttä opetushetkeä. Hetki sisältää maantietoa, tietoa eläimistä, koulusta, elämästä ja perheestä. Opetushetkeen sisältyy lauluja, leikkejä ja tietokilpailuja. Opetushetkeen sisältyy lauluja, leikkejä ja tietokilpailuja. Tavoitteena on auttaa päiväkoteja toteuttamaan kaupungin monikulttuurisuusohjelmaa. Tavoitteena on auttaa päiväkoteja toteuttamaan kaupungin monikulttuurisuusohjelmaa.


Lataa ppt "Käytännön kieleen ja työelämään tutustuminen Sosiaali- ja terveysalalle valmistava koulutus nuorille maahanmuuttajille."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google