Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

1 Kehittämishanke, Simulaatioista reaalimaailmaan ja takaisin Akaan, Valkeakosken ja Urjalan perusopetuksen yhteinen oppimisympäristöhanke. Tavoitteena.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "1 Kehittämishanke, Simulaatioista reaalimaailmaan ja takaisin Akaan, Valkeakosken ja Urjalan perusopetuksen yhteinen oppimisympäristöhanke. Tavoitteena."— Esityksen transkriptio:

1 1 Kehittämishanke, Simulaatioista reaalimaailmaan ja takaisin Akaan, Valkeakosken ja Urjalan perusopetuksen yhteinen oppimisympäristöhanke. Tavoitteena on kehittää fysiikan ja kemian oppisisältöjen toteutumista alakoulun viidennellä ja kuudennella vuosiluokalla. Keskeisenä teemana on energia ja siitä erityisesti sähkö. Hankkeessa työskennellään virtuaalisten simulaatioiden, reaalimaailman oppimispakettien ja verkko-oppimisympäristöjen tuottajien kanssa. Yhteistyökumppaneita hankkeessa ovat Jyväskylän yliopiston Pedanet, SanomaPro oy:n Opit, Mikrolinna oy ja Isvet oy.

2 Hankkeessa tapahtunutta 2 Suunnittelu ja valmisteluvaiheessa kokeiltiin erilaisten päätelaitteiden soveltuvuutta hankkeen käyttöön. Päädyimme Fujitsun kannettavaan. Laitehankinnat tehtiin yhteistyössä seutukunnan tietohallinnon kanssa. Hankkeen käyttöön hankittiin avoin langaton verkko. Valkeakosken, Akaan ja Urjalan 5-6 luokkien oppilaiden ja opettajien käyttöön hankittiin lisenssit simulaatiomateriaaliin. Kirjautuminen ensimmäisessä vaiheessa Opit-alustan kautta. Syksyllä 2012 5-6- luokkien opettajille pidettiin veso-päivä, jossa hanke esiteltiin ja aloitettiin varsinainen toteutus.

3 Hankeen toteutus tällä hetkellä 3 Hanketta toteutetaan samanaikaisesti Akaassa, Urjalassa ja Valkeakoskella yhdessä koulussa kerrallaan. Koululle viedään luokallinen tietokoneita, avoin langaton verkko sekä käytännön oppimispaketit. Opettajille tarjotaan pedagogista tukea ja käytännön apua Fyke-projektin aloittamiseen ja toteuttamiseen. Tavoitteena on opiskella asiat hyödyntäen simulaatioita. Tämän jälkeen tehdään käytännön kokeet ja toteutetaan raportit mahdollisuuksien mukaan muihin oppiaineisiin integroiden ja oppilaiden taitotasot huomioiden.

4 Tulossa 4 Työskentelyä toteutetaan myös Pedanet-alustan kautta. Lisäksi kokeillaan Unelmakoulu-alustan käyttöä yhdellä koululla. Raporttien teossa hyödynnetään jatkossa monipulisempia työvälineitä oppilaiden kanssa. Käytännön oppimispaketteja kehitetään. Kerätään alakoulujen Fyke-opetukseen soveltuvaa materiaalia helposti saataville.

5 Yhteystiedot 5 Hankkeen kotisivut: http://peda.net/veraja/valkeakoski/simulaatio


Lataa ppt "1 Kehittämishanke, Simulaatioista reaalimaailmaan ja takaisin Akaan, Valkeakosken ja Urjalan perusopetuksen yhteinen oppimisympäristöhanke. Tavoitteena."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google