Sisäisten auditoijien koulutustapaaminen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Korkeakoulujen laatujärjestelmien seuranta- ja kehittämisseminaari Saimaan ammattikorkeakoulun laadun ja laatujärjestelmän kehittäminen Terttu.
Advertisements

konsernin johtamisjärjestelmä
Ari-Matti Auvinen Jarmo Tanskanen Suomen eOppimiskeskus.
Toimitilapalvelujen organisoinnin ja laadunhallinnan kehittäminen
Case: UNIC-Services Oy. UNIC-Services Oy  Perustettu 1993, perustaja Saara Remes- Ulkunniemi  Yritys tarjoaa koulutuspaveluita eri puolilla Suomea 
Laatujärjestelmä marjatiloilla/jatkojalostajalla
MPKK:n laadunvarmistus-järjestelmän kehittäminen auditoinnin jälkeen
Kokonaisarkkitehtuuri osana laatutyötä KA-pilotti ohjausryhmä
Laatujärjestelmät organisaatioiden kehittämisen ja johtamisen näkökulmista Kaisa Sariola JTO.
Kuopion Yliopiston laatutyö Opetustoiminto - verkko-opetus Sirpa Suntioinen Vopla-seminaari
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
Toimitilapalvelujen organisoinnin ja laadunhallinnan kehittäminen
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Informaatioteknologian tiedekunta 2006 Prosessien mallinnus IT-tiedekunnassa Pro.Laatu.Pro Tommi Kärkkäinen Olli Hokkanen Miika Nurminen.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2007 Hallituksen iltakoulu YLIOPISTOJEN TALOUDELLISEN JA HALLINNOLLISEN ASEMAN UUDISTAMINEN JA INNOVAATIOYLIOPISTON PERUSTAMINEN.
Laatutyön ajankohtaiskatsaus
Anu Portti Laatupäällikkö
Laadunvarmistusjärjestelmä
Auditoinnin vaikutuksista Laadunvarmistusjärjestelmien seuranta- ja kehittämisseminaari Helsinki Riitta Pyykkö.
Laatujärjestelmät.
Helsingin yliopiston tietohallinto Tietotekniikkapalveluita tuotetaan Helsingin yliopistossa keskitetysti tietotekniikkakeskuksessa sekä hajautetusti tiedekunnissa.
Verkko-opetuksen laadun tekijät – Kansallisen VOPLA-laatuverkosto- ja –palveluhankkeen esiselvityksen tuloksia Kristiina Karjalainen Annikka Nurkka Virtuaaliyliopistohanke.
Jyväskylän yliopiston laatutyö
1 ”Laadunhallintajärjestelmä toiminnan kehittämisen viitekehyksenä” Helsingin yliopisto
Laatua verkko-opetukseen Vopla-hankkeella Helsingin yliopisto Kuopion yliopisto Lappeenrannan teknillinen yliopisto.
Jyväskylän yliopisto Suunnittelu ja kehittäminen Laatutyö Jyväskylän yliopiston laadunvarmistus Mitä, miksi ja milloin? Koulutuksen tutkimuslaitos
Tampereen yliopiston auditointi kirjaston näkökulmasta Mirja Iivonen.
Jyväskylän yliopisto Suunnittelu ja kehittäminen Laatutyö 1 JY:n laatutyö Ainejärjestötapaaminen Pirjo Halonen Laatupäällikkö
Tiedonlaadun kehittämisen ja tietojen tarkastamisen palvelut.
AUDITOINTI JA KANSAINVÄLISET ASIAT - HYÖDYLLINEN HARJOITUS VAI PALJON PORUA, MUTTA VÄHÄN VILLOJA? CASE: KUOPION YLIOPISTON LAADUNVARMISTUSJÄRJESTELMÄN.
Peda-forum –päivät Opetuksen kehittäminen Helsingin yliopiston strategia Opetuksen ja opintojen kehittämisohjelma.
Miten tästä eteenpäin? Valintojen laatulistaa kehitetty OKA:ssa Keskustelun jatkaminen tiedekunnissa ja laitoksissa hallituksen linjaukset tiedossa tilastotietoa.
Verkko-opetuksen laadunhallinta- ja laatupalveluhanke (Vopla) Helsingin yliopisto, Kuopion yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto Verkko-opetuksen.
Arki sujuu helpommin, kun apu löytyy läheltä. Johtokunnan kokous Ajankohtaiskatsaus Pertti Mäkelä
LAATUJOHTAMINEN TENTTI 1. Määrittele seuraavat käsitteet:
RALAn palvelut laatutyön tukena – RALA-sertifiointi
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyvien käytäntöjen tunnistaminen ja jakaminen Johdanto iltapäivän työskentelyyn Työskentelyn taustamateriaalia Opetusneuvos.
Ulkoisen hallituksen merkitys liiketoiminnassa Veli-Matti Nopanen Pohjois-Suomen Hallituspartnerit ry.
Tutkimusprojektin hallinta Miten projektia johdetaan? Tutkimus- ja innovaatiopalvelut/Kirsi Murtosaari.
Ajankohtaista laadunhallinnasta Laatuvastaavien tapaaminen
Ammatillisen koulutuksen ohjauksen laadunvarmistus Pasi Kallioinen, Sataedu & VeeVee Virtanen, SAKU ry OPINTO-OHJAUKSEN MITTARISTO JA SEN KÄYTTÖKOKEMUKSET.
Mitä auditoinnissa arvioidaan ja miksi? Johtaja Kari Seppälä, Turun yliopisto Auditointiryhmän puheenjohtaja.
OSKO –projekti Keski-Suomen työpajojen verkostoitumishanke itsearvioinnin näkökulmasta.
Dokumentointi kyse on asioiden ”paperille panemisesta” toimintoja on helpompi arvioida, muuttaa ja parantaa työntekijöiden tehtävät ja vastuut tulevat.
Mika Heikkilä / Valtuustoseminaari / Lapin sairaanhoitopiiri Tuottavuusohjelma vuosille
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Ajankohtaista laadunhallinnasta
Green Office –ympäristöjärjestelmä
Laadunhallintajärjestelmä/ laatujärjestelmä
ARVIOINTISTRATEGIA Rovaniemen tarkastuslautakunta
(1) YHTEISKUNNALLISEN VUOROVAIKUTUKSEN TOIMENPIDEOHJELMA 2012 – 2017
Ammatillisen koulutuksen laadunhallinnan arviointi ja järjestäjien tuki Anu Räisänen
Ajankohtaista Jyväskylän yliopiston laatutyössä
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020 ja sen toimeenpano - Kori 3: Tiedon jalostaminen ja tiedolla johtaminen.
YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ
Henkilöstöhallinnon käsikirja
Jyväskylän yliopistossa
Laadunhallintajärjestelmän kehittäminen Amistossa
ISO/IEC vaatimustenmukaisuus maksajavirastotehtävissä
Jussi Koskivaara Kehittämispäällikkö HY tietohallinto
Tiedolla johtamisen kokonaisuus
Tervetuloa laatukoordinaattoriksi! Tervetuloa myös laatuvastaavat !
Laadunhallintajärjestelmän kehittäminen Amistossa
Ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailun 2018 informaatiotilaisuus Opetushallitus Opetusneuvos Jukka Lehtinen OKM/Ammatillisen koulutuksen.
Korkeakoulujen laadunvarmistus-järjestelmien nykytilanne
Strategiatyö 2018 Jyväskylän yliopisto Yliopiston hallitus
Strategiatyö 2018 Jyväskylän yliopisto Yliopiston hallitus
Ohjaus ja valvonta (Ohjava) - teemaryhmä
HENKILÖSTÖTUOTTAVUUDEN PERUSTEET
Yhteiset palautekäytännöt laadun arvioinnissa
Toiminnallinen ohjaus
Esityksen transkriptio:

Sisäisten auditoijien koulutustapaaminen 18.11.2009 pirjo.halonen@jyu.fi 014 260 1180 050 428 5315

Sisäisten auditointien tulevaisuus 1/3 Jyväskylän yliopiston hallitus on hyväksynyt 14.10.2009 sisäisen tarkastuksen ohjesäännön: Sisäinen tarkastus on riippumatonta ja objektiivista arviointi- ja varmistus- sekä konsultointitoimintaa, joka on luotu tuottamaan lisäarvoa organisaatiolle ja parantamaan sen toimintaa. Tavoitteena on riskienhallinta-, valvonta- sekä johtamis- ja hallintojärjestelmän arviointi ja edistäminen ... seuraavilla osa-alueilla:

Sisäisten auditointien tulevaisuus 2/3 Tavoitteiden asettaminen, toteutuminen ja tulokset Riskien arviointi ja hallinta Laatu ja toiminnan jatkuva parantaminen Sisäisten kontrollien sekä raportoinnin luotettavuus, riittävyys ja tarkoituksenmukaisuus sekä oikea-aikaisuus ... Hallitus asettaa tarkastusvaliokunnan johtamaan yliopiston toiminnan ja sen laadun tarkastus- ja varmennustyötä. Tehtävänä mm. laatuauditointien valvonta ja ohjaus. Vuosittain laadittavan auditointisuunnitelman hyväksyy hallitus.

Sisäisten auditointien tulevaisuus 3/3 Sisäiset ja ulkoiset laatuauditoinnit toteutetaan kulloinkin voimassa olevan yliopiston laatupolitiikan sekä auditointisuunnitelman mukaan. Vuosittain yliopiston hallitus arvioi sisäisen tarkastuksen ja laatuauditointien suunnitelmallisuutta ja tarkoituksenmukaisuutta sekä niiden perustumista yliopiston strategiaan ja nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin. Hallitus myös arvioi tarkastus- ja auditointiprosessia. Tarkastus- ja varmennustoiminnan kehittämisestä vastaa tarkastusvaliokunta.

Laadunhallinnan tulevaisuus 1/5 Laadunkehittämisryhmän toimikausi päättyy 31.12.2009. Laatupäällikön toimikausi päättyy 31.12.2009. Laadunkehittämisryhmä jättää toimintansa arvion ja kehittämisehdotukset mahdolliselle seuraajalleen 20.11.2009. On suunniteltu, että laadunhallintaa kehittävä kokonaisuus on pieni, jokaisen neuvoston jäsenistä koostuva ryhmä. Puheenjohtajan ei tarvitse olla vararehtori.

Laadunhallinnan tulevaisuus 2/5 Rehtorin tavoitteena on laadunhallintajärjestelmän sertifiointi vuoteen 2012 mennessä. Yliopiston hallituksen on päätettävä vuoden 2010 alussa yliopiston laatujärjestelmästä - ISO 9001 ? sertifikaatin tavoittelusta yliopiston ydin- ja tukiprosesseista toiminnan ja laadunhallinnan tuloksellisuus- ja vaikuttavuuskriteereistä ja -mittareista laatupolitiikasta Prosesseina suunnittelu, päätöksenteko, käytäntöön vienti, ydinprosessit, arviointi, kehittäminen.

Laadunhallinnan tulevaisuus 3/5 ISO 9001 -standardin perustat Asiakaskeskeisyys Johtajuus Henkilöstön sitoutuminen Prosessimainen toimintamalli Järjestelmällinen johtamistapa Jatkuva parantaminen Tosiasioihin perustuva päätöksenteko Molempia osapuolia hyödyttävät toimittajasuhteet

Laadunhallinnan tulevaisuus 4/5 Yliopiston tulee tunnistaa laadunhallintajärjestelmää varten tarvittavat prosessit ja niiden soveltaminen koko organisaatiossa, määrittää näiden prosessien keskinäinen järjestys ja vuorovaikutus, määrittää kriteerit ja menetelmät, joita tarvitaan varmistamaan näiden prosessien vaikuttava toiminta ja ohjaus, varmistaa näiden prosessien toiminnan ja seurannan tueksi tarvittavien resurssien ja informaation saatavuus, seurata, mitata ja analysoida näitä prosesseja sekä toteuttaa toimet, jotka tarvitaan suunniteltujen tulosten saavuttamiseksi ja prosessien jatkuvaan parantamiseen. Organisaation tulee johtaa prosesseja ISO-standardin vaatimusten mukaisesti.

Laadunhallinnan tulevaisuus 5/5 Välttämättömiä tukiprosesseja ovat johtamisprosessit, resurssien hankinnan prosessit, palvelujen tuottamisen prosessit ja mittauksen prosessit.

Laatukäsikirjojen uusiminen 1/2 Laatukäsikirjat tulevat entistä verkkomuotoisemmiksi. Luodaan ns. laatu-Plone: hierarkia selvä: yliopistotason laatukäsikirja (lkk), tdk-tason lkk, laitostason lkk asiat vain yhdellä tasolla: Esim. opintojen ohjauskäytännöt Yliopistotason linjaukset Tdk-tason linjaukset Laitostason linjaukset ja käytännöt

Laatukäsikirjojen uusiminen 2/2 Tulostusmahdollisuudet: koko laatukäsikirja aiheittainen Edellyttää asiasanastoa. Joulukuussa muodostetaan päivittämistyöryhmä. Päivittämistyöryhmä aloittaa työnsä asiasanaston määrittelyllä ja jatkaa yliopistotason lkk:n sisällön päivittämisellä. Helmikuussa luodaan tietotekninen ratkaisu. Yo-tason lkk on päivitetty maaliskuun loppuun mennessä. Tdk:t ja laitokset päivittävät omat lkk:nsa toukokuun loppuun mennessä. Tämän jälkeen tekstit päivitetään sitä mukaa kun muutoksia toimintaan tulee.

Prosessikuvausohjelmisto QPR-ohjelmiston sopimus CSC:n palvelimella päättyy 31.12.2009. Tulevaisuudessa siirryttäneen Microsoftin Vision käyttöön. Todennäköisesti vuoden 2010 ajan QPR on käytettävissä työasemilla.