KYRÖSKOSKEN KOULUN PIENLUOKKA

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ERITYISOPETUKSEN UUDELLEENORGANISOINTI MYNÄMÄESSÄ VUONNA 2011
Advertisements

Oppimisen ja koulunkäynnin tuki
Ykspihlajan koulu, Kokkola
Kolmiportainen tuki Yleinen tuki: Siirtyminen tuen portailla
RUNOSMÄEN KOULUN YTE-SUUNNITELMA
Lapsen, oppilaan ja opiskelijan parhaaksi – tuen turvaamisen haaste Hanketyöseminaari Kuusankoski-talo Irma Kärkkäinen, lukioiden erityisopettaja.
Yksilölliset opetussuunnitelmat
Oppimisen ja koulunkäynnin tuki
Autismin kirjon oppilaiden perusopetus Helsingissä
Erityisopetuksen järjestäminen Lempoisten koulussa
KUVATAIDEPAINOTTEINEN ERITYISKOULU
PERUS- JA ERITYISOPETUS
Kaikki erilaisia –kaikki samanarvoisia
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Erityinen tuki Tampereen perusopetuksessa- muuttunut lainsäädäntö muuttuvat tuen rakenteet Leena Salonen
Yhteistyötä lapsen hyväksi
Tehostetun ja erityisen tuen kehittäminen esi- ja perusopetuksessa
KULOMÄEN KOULUN TEHO-HANKE
Hollihaan koulu Kokkola Kelpo-pilotointi Koulun taustaa Hollihaan koulussa toimii: Suomenkielinen perusopetus, esikoulu-6. lk. Ruotsinkielinen kielikylpyopetus,
Oppilaalle annettava tuki ja vastuuhenkilöt Turun perusopetuksessa
Yleistä koulunkäyntiin liittyen
Mäntykankaan koulu Kelpo-pilotointi Mitä on kehitetty / millä tavoin on kehitetty? Jousto-opetusta vuosiluokilla 1-6 (Ma & Ai) E-luokat osallistuvat.
PERUSOPETUKSEN KONSULTAATIO, ALUEELLISET JA MAAKUNNALLISET OSAAMISKESKUS- ELI PERTTUKOULUT PÄIJÄT-HÄMEESSÄ Pääperiaatteet (luonnos)
ESIOPPILAASTA KOULULAISEKSI
TIEDON SIIRTO SIIRTYMÄVAIHEESSA
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI JA OPPILASHUOLLON OPETUSSUUNNITELMA
OPPILAS LUOKKAHUONEESSA
OPPILAS LUOKKAHUONEESSA. Mikä vaikuttaa oppimiseen? O Fyysinen oppimisympäristö ja opetusmateriaali O Motivaatio O Emootiot O Opettajan pedagogiset valinnat.
Terveisiä Vistan koulusta!
JOPO- opetusta Kouvolassa vuodesta 2006
Kohdennetun tuen antaminen Torkinmäen koulu
Kuraattorin näkökulmia Simo Säippä
VANTAAN TEHO-HANKKEET Kehittämistoiminnan tavoitteena on jalkauttaa uuden erityisopetuksen strategian (2007) linjauksia paikallisiin käytänteisiin. Strategiassa.
OPPILASHUOLLON ja OPPIMISEN KOULUNKÄYNNIN TUEN MUKAISET MUKAISET RYHMÄT PIHKAINMÄEN KOULUSSA LV Yhteisöllinen oppilashuoltoryhmä Yksilökohtainen.
Opinto-ohjauksen ja erityisopetuksen yhteistyö SOOLin teemaseminaari
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden muutokset ja täydennykset.
Kolmiportaisen tuen toimintatapaohjeet. Tuen järjestämistä ohjaavat periaatteet ”Opetukseen osallistuvalla on oikeus saada riittävää kasvun ja.
KOLMIPORTAINEN TUKI Esi- ja peruskoulussa Hankasalmen kunta/Kuuhankaveden koulu.
Hatanpään koulun tuettu perusopetus ja ohjaus (TUPO) Arto Nieminen ja Merja Wahra.
OPS Oppimisen ja koulunkäynnin tuki 8. Oppilashuolto.
Sari Ågren. Työryhmä Perusopetuksessa Mari Aalto, Laura Impiö, Teija Warro, Satu Lehtonen, Anita Rapp, Hanna Leppänen, Anne Lähteenmäki, Liina Maarni,
Nivelvaihe yläkoulusta jatko-opintoihin Tuija Harakka, Milla-Miia Luosujärvi, Marja Asikainen ja Kirsti Linnoinen; päivitys Janne.
Joustava perusopetus eli JOPO. Saarijärven JOPO-luokka Aloitti toimintansa elokuussa 2011 Aloitti toimintansa elokuussa oppilasta
Ops-iltapäivä
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI
JOHTAVA ERITYISOPETTAJA
Pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaan perusopetukseen ottaminen
PERUSOPETUKSEN OPPILASHUOLTO
KOLMIPORTAINEN TUKI Yleinen tuki: Siirtyminen tuen portailla
KIRKONKYLÄN KOULUN PIENLUOKAT
ERITYISLUOKKA 7 -9 H Tehtävä Yhteystiedot Miten Luokkaan siirtyminen
Prosessin nimi: Siirtymävaihe esiopetuksesta perusopetukseen, kun lapsella on pidennetty oppivelvollisuus ja/tai erityinen tuki tai kun tehostettu tuki.
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Oppimisen tuki, pedagogiset asiakirjat ja muuta ajankohtaista
Tehostetun tuen lapsen 1. luokalle ottaminen
ERITYISLUOKKA 7-9J Elokuu 2016 MIKSI Yhteystiedot MITEN OHJAUS
Koulu alkaa klo 9.00.
Asiakas Esiopettaja/kelto
Henkilökohtaisen ohjaajan / avustajan kriteerit
Oppimisen ja koulunkäynnin tuki Oppilashuolto
Oppimisen tuki ja sen kirjaaminen
Tämän hetkinen tilanne
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI YLEINEN TUKI
Prosessi ope: huoli Ped. arvio jatkuu lopetetaan lisää tukea?
Esi- ja alkuopetuksen siirtymäkäytänteet ja oppimisen tuen portaat
Taru Patrikainen, Ruut Kielinen, Tanja Seppänen, Helena Lavikainen
Yhteysopettajapäivä Vantaa, Flamingo
Kukkulan koulu
KOLMIPORTAINEN TUKI
Esi- ja alkuopetuksen siirtymäkäytänteet ja oppimisen tuen portaat
Esityksen transkriptio:

KYRÖSKOSKEN KOULUN PIENLUOKKA 2016-17 KYRÖSKOSKEN KOULUN PIENLUOKKA Tehtävä ja tavoite: Yhteystiedot Kyröskosken koulun pienluokka tukee alakouluikäisiä (lähinnä 3-6-luokkalaisia) oppilaita, joiden opiskelu yleisopetuksen luokassa on vaikeaa pääsääntöisesti neuropsykiatrisista, psykiatrisista tai sosiaalisista taustatekijöistä aiheutuvien käyttäytymisen hallinnan, sosiaalisten taitojen tai tarkkaavuuden ongelmien takia. Toiminnan tavoitteena on taata oppilaan yksilöllisten opiskelun ja koulunkäynnin tuen tarpeiden toteutuminen ja kuntoutumisen kautta palaaminen yleisopetuksen opetusryhmään. Pienluokan erityisluokanopettaja Terhikki Hulkko-Haavisto Gsm 050-3904238 terhikki.hulkko-haavisto@hameenkyro.fi Luokkaan siirtyminen: Luokan- tai esiopettaja arvioi pienluokkaopetuksen tarvetta pedagogisella selvityksellä huoltajien ja oppilashuollon kanssa. Oppilas on saanut tätä ennen tehostettua tukea ja se on todettu riittämättömäksi. Erityistapauksissa pienluokkaan voidaan siirtyä jo ennen tehostetun tuen porrasta, jos vahvan erityisen tuen tarve on ilmeinen ja siitä on olemassa lausunto kuntoutustaholta esim lääkäriltä. Kun luokkaan siirtymisestä keskustellaan, on toivottavaa, että pienluokan opettaja on mahdollisimman varhaisessa vaiheessa mukana pohdinnassa. Luokkaan tutustuminen pyritään tekemään hyvin suunnitellustí alkaen pienluokan opettajan vierailusta sen hetkisessä koulussa, huoltajien ja oppilaan vierailuista pienluokassa sekä tutustumispäivistä. Toiminnan muodot: Oppilaiden tukena pienluokassa toimivat yhteistyössä erityisluokan-opettaja, koulunkäyntiohjaaja ja mahdolliset henkilökohtaiset avustajat. Ryhmä pysyy aina lukuvuoden kerrallaan lähes luokkamuotoisena. Ryhmän koko pyritään pitämään 8 oppilaassa. Oppilaiden opetus ja ohjaus tapahtuu henkilökohtaisen opetuksen järjestämistä koskevan suunnitelman (HOJKS) mukaisesti. Oppilaat integroituvat yleisopetuksen ryhmiin omalle luokkatasolle ns. kotiluokkaan HOJKS:issa sovitusti. Tavoitteena on, että jokainen oppilas toimii yhdessä oman ikäluokkansa kanssa vähitellen enenevässä määrin omien edellytystensä mukaisesti. Mahdollisuuksien mukaan pienluokkaopettaja voi olla tukena myös yleisopetuksen luokille sekä konsultoiden että järjestäen tukijaksoja. Ryhmän toimivuus ja oppilaan turvallisuuden tunteen ylläpitäminen on kuitenkin hyvin olennaista ja siksi nopeita siirtymisiä vältetään. Pienluokanopettaja laatii tarvittaessa lausuntoja ja arviointeja oppilaidensa koulunkäynnistä esimerkiksi KELA:an tai terveydenhoitoon. Hän järjestää oppilaidensa HOJKS -palaverit ja vastaa pedagogisten selvitysten uudelleen laatimisesta tarvittaessa, tarjoaa konsultaatiota omalta erityisalaltaan muille kunnan työntekijöille sekä osallistuu kunnan pienluokkapalavereihin ja erityisopetuksen palavereihin sekä tarvittaessa oppilashuoltoryhmään. Yhteistyö huoltajien ja muiden oppilaan tukena olevien tahojen kanssa on välttämätöntä. Linkit Satama: oppimisen ja koulunkäynnin tuki WILMA: Kolmiportaisen tuen lomakkeet,