Pienosuuskuntien johtamisen haasteet

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kenraali Sun Tzu noin 500 e.a.a.  jos tunnette vihollisen ja itsenne, teidän ei tarvitse pelätä sadankaan taistelun tulosta  jos tunnette itsenne, mutta.
Advertisements

1 Johdon konsultointipalvelut – standardin julkistamistilaisuus Pekka Järvinen, SFS.
Maailma rakentuu yhdessä yrittämällä! Yhdistyneiden Kansakuntien kansainvälinen osuustoimintavuosi 2012.
Keskeisiä teemoja asiakaskohtaisissa esimiesvalmennuksissa
Omistajuus ja hallinto osuustoiminta- ja keskinäisissä yrityksissä Pellervo-Seuran valtuuskunnan hyväksymä raportti Pellervon päivä Antti.
Cogeca: Maatalousosuuskuntien yhteinen eurooppalainen ääni.
MUUTTUVA ASIAKAS Haasteena yritystoiminnalle
Keskeiset tavoitteet Tasaveroiset toimintaedellytykset ja yhteiset pelisäännöt valvontaan yksityiselle ja julkiselle sosiaalipalvelualalle Palvelusetelin.
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
1 N-piirin johtajuusvalmennus Vapaaehtoistyön johtaminen.
MITKÄ TEKIJÄT VAIKUTTAVAT OSUUSKUNTIEN MENESTYKSEEN OSAAMISKESKEISILLÄ TOIMIALOILLA? PELLERVON PÄIVÄ Helsinki KTT Eliisa Troberg © LTT-Tutkimus.
Yrityksen hallitustyöskentely: perusasiat
Seminaarin tavoitteet Murmanskissa joulukuu 2010 Mare Rantaniemi ja Natalia Strelskaja Projektipäälliköt.
1 AD – ryhmä ja johtoryhmä Asiantuntijana markkinoinnin professori Hannu Kuusela.
Kumppanuudella tuloksiin Yritysten keskittyminen ydintoimintoihinsa ja tukitoimien ulkoistaminen ovat muuttaneet perinteistä työyhteisörakennetta. Miten.
Keke-kasvatus: kriittistä tarkastelua & onnistumisen avaimia
Osuustoiminnan opetusverkosto uuden ajan innovaatio Ruralia-instituutti / Pekka Hytinkoski / Osuustoiminnan opetusverkosto.
Menestyvä työyhteisö Yksilö – Ryhmä – Organisaatio Sitoutuminen
KULTTURIENVÄLINEN VIESTINTÄ
Sisäinen viestintä Eelis Aaltonen.
Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja
Missio - Suomen Yrittäjien tehtävä Parantaa yrittäjien asemaa, yrittämisen edellytyksiä sekä rakentaa Suomesta yrittäjyyden yhteiskunta.
Kohti yhteistä johtajuusajattelua Sininauhaliitossa. Siniboss 2. 12
Aalto PRO Aalto-yliopiston täydennyskoulutusta Kyvykkyyksiä etsimässä PK-yritysten johtamisen haasteet Menestystekijöitä, henkilöstön kyvykkyyksien määrittelyä.
Liideri – Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työn iloa ( ) Seminaari Framissa
Onko rakenteet kunnossa, vai romahtaako katto? Ajatuksia terveyden edistämisen rakenteista suunnittelija Nella Mikkonen.
Yritysoston strateginen johtaminen Erkki Petäjä. Sisältö Tausta ja tarkoitus Strategia yritysoston lähtökohtana Yritysoston johtaminen Yritysoston strategisen.
Ulkoisen hallituksen merkitys liiketoiminnassa Veli-Matti Nopanen Pohjois-Suomen Hallituspartnerit ry.
Tutkimusprojektin hallinta Miten projektia johdetaan? Tutkimus- ja innovaatiopalvelut/Kirsi Murtosaari.
Organisaatioiden muutosvalmius nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä Organisaatioiden muutosvalmius nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä Arna.
Osuuskunnat ja uusi osuuskuntalaki Rovaniemen kaupunki Maarit Alikoski
MUUTOS JOHTAMISEN HAASTEENA.  JOHTAMINEN ON ENNEN KAIKKEA SOSIAALINEN PROSESSI.
TURKU SCHOOL OF ECONOMICS Institute for Competition Policy Studies Muutostrendit ja palvelujen tuottamisen mallit Aki Koponen Johtaja Muutosta johtamassa.
NUORISO ON YHTEISKUNNAN TÄRKEIN VOIMAVARA - Rotary Youth Leadership Awards Suomen Rotary © 2012.
YK on julistanut Kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 OSUUSTOIMINNAN NEUVOTTELUKUNTA.
Miksi Pohjoismaiden innovaatioyhteistyötä? erikoistutkija Hannu Lipponen Kauppa- ja teollisuusministeriö Oulu
Rovaniemi Jatkuvan kehittämisen ja osaamisen merkitys yrityksen tulevaisuudelle Pasi Pentikäinen / Pentik Oy.
JOHTAMISEN OSA-ALUEET:  Strateginen johtaminen / johtoryhmä  Visio, missio ja strategia  Johtamismetodit / taktiikat  Tavoitejohtaminen, yrityksen.
JOHTAMISEN OSA-ALUEET:  Strateginen johtaminen / johtoryhmä  Visio, missio ja strategia  Johtamismetodit / taktiikat  Tavoitejohtaminen, yrityksen.
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Perusopetus Osaamisen kehittäminen TOIMINTAKULTTUURIN MUUTOS - OPS 2016 Organisaation osaaminen – yhteisön osaaminen – yksilön osaaminen.
Osuustoimintayritysten lähivuosien koulutustarpeet
Liiketoimintasuunnitelman esitys
AJATUKSIA ITSENSÄ KEHITTÄMISESTÄ JA ONNELLISUUDESTA
Osuustoiminnan kehittäjät - Coop Finland ry
OSUUSTOIMINNALLISEN YRITYSVERKOSTON JOHTAMINEN
AJANKOHTAISET LAKIASIAT
Perusopetuksen opettajien kokemuksia oppilashuoltotyöstä Lapissa
Osmo Seppälä, toimitusjohtaja Vesi- ja viemärilaitosyhdistys VVY
TET =Työelämään tutustuminen
Yhdessä työskentelyn prosessi, yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.
Osuustoiminta koulujen yrittäjyyskasvatuksessa
YK:n Kansainvälinen osuustoimintavuosi 2012
Yritykset ja yhteiskunta
Yritystuet ja yritysten kansainvälinen kilpailukyky
PUOLUE C Periaateohjelma: Arvot
Taloudellinen katsaus Kevät 2015
TET =Työelämään tutustuminen
Hiljainen tieto Kala ei tiedä että se ui ,ennen kuin se joutuu vedestä pois Rutiininomaista, ohjaa kaikkea toimintaa Periaatteessa kaikki tieto ja osaaminen.
Vesiosuuskunnat ELY- keskuksen näkökulmasta
Eettinen palvelu ja liiketoiminta
JOHTAMISEN KETJUN PERUSTEET
Osuustoiminnan opetusverkosto uuden ajan innovaatio
Menestys tiimityön kautta
Skeema Yksilö on osa monia ryhmiä Ydinsisältö
Liiketoimintasuunnitelman esittely
HENKILÖSTÖTUOTTAVUUDEN PERUSTEET
Liiketoimintasuunnitelma
Julkisuus Ymmärrettävyys Avoin toiminta Hallinto mahdollistajana.
Eettistä tietopolitiikka tekoälyn aikakaudella
Esityksen transkriptio:

Pienosuuskuntien johtamisen haasteet Pellervon Päivä 2007 11.4.2007 Sokos Hotel Presidentti, Helsinki Pienosuuskuntien johtamisen haasteet Pellervon valtuuskunnan jäsen FT Pekka Pättiniemi Osuustoiminnan kehittäjät - Coop Finland ry:n hallituksen puheenjohtaja Pellervon Päivä 11.4.2007

Osuuskunnan johtamisen avaintekijät Osuuskunnan päämäärien ja tavoitteiden selkiyttäminen Päätöksenteon sujuvuus Toiminnan organisointi ja toteutuksen valvonta Verkostoituminen muiden yritysten ja yhteisöjen kanssa

Johtamisen avulla osuuskunnan tulisi saavuttaa kestävä kilpailuetu hankkimalla sellaiset voimavarat: A) joiden avulla voi hyödyntää eteen tulevia mahdollisuuksia ja neutralisoida uhkia B) jotka ovat harvinaisia kilpailijoilla C) joita on vaikea matkia tai omaksua D) ei tule olla sellaisia tukia, joiden saanti on helppoa tai joiden saamisen edellytyksiä on helppo imitoida

Johtajuus On prosessi Keskinäistä riippuvuutta tai vastavuoroi-suutta johtajan ja johdettavien välillä Asioiden toteuttamista ihmisten avulla ja heidän kanssaan Johtajuutta on ihmisten innostaminen ja rohkaisu siten että he tekevät parhaansa organisaatioin päämäärien saavuttamiseksi.

Osuuskuntatyypit ja johtaminen Osuuskuntia on kolmea perustyyppiä, jotka eroavat pääsidosryhmänsä perusteella toisistaan: Tavaroiden ja palvelujen tuottaja osuuskuntia, joiden jäseniä (pääsidosryhmä) ovat tuotteiden tai palveluiden tuottajat (esim. meijeriosuuskunnat) Kuluttajaosuuskunnat, joiden jäseniä ovat tavaroita tai palveluja hankkivat henkilöt (kuluttajat) ja yhteisöt Työosuuskunnat, joiden jäseniä ovat osuuskunnan työntekijät ja jotka tuottavat tavaroita tai palveluja markkinoille

Pienosuuskuntien keskeisiä ongelmia Toiminnan ja talouden suunnittelemattomuus Johtamisen ja yhteisyön ongelmat Pätevien osuuskuntajohtajien puute Toimintaa ei kehitetä jatkuvasti Taloudellinen ja rahoituksellinen heikkous Työntekijäasenteet (erityisesti työosuuskunnissa)

Menestyvien pienosuuskuntien piirteitä Menestymisen edellytyksiä Hyvät suhteet ympäröivään yhteiskuntaan Hyvät hallinto- ja johtamismenetelmät, joissa yhtyvät jäsentenosallistuminen ja liiketoiminnallinen ja taloudellinen osaaminen Osallistuminen verkostoon, josta saa tukea markkinointiin, johtamiseen ja rahoitukseen

Menestyvien pienosuuskuntien piirteitä Yhteistoimintaa korostava toimintatapa Osallistumisen ja keskinäisen luottamuksen ilmapiiri Johtamisen ja hallinnon suunnitteleminen osallistumisen ja liiketoiminnallisen tehokkuuden näkökulmista Jäsenten ja työntekijöiden rohkaiseminen itsensä kehittämiseen

Menestyvien pienosuuskuntien piirteitä Jatkuva toimivien informaatiokanavien etsiminen yrityksen sisällä ja ulospäin Jatkuva oman toiminnan arviointi Jatkuva ympäristön toiminnan ja kehityksen seuranta ja arviointi Voittojen investoiminen osuuskunnan toiminnan kehittämiseen

Pienosuuskunnan dilemmoja Dilemmat ovat ongelmia, joita ei voi ratkaista kerralla tai lopullisesti; näitä voivat olla esim. Tehokkaat ja nopeat päätökset - jäsenten vaikutusmahdollisuudet Jäsenten määrän kasvu - vaikutusmahdollisuudet toiminnan kehittämiseen Sosiaaliset päämäärät - kilpailukykyisyys Yrityksen liiketoiminnan kasvu - ulkopuolisen työvoiman tai tuotantopanosten välttäminen Kasvu - uudet jäsenet

Johtamisen haasteista Pellervon Päivä 2007 11.4.2007 Sokos Hotel Presidentti, Helsinki Johtamisen haasteista Johtamisen tavoitteena on yhdistää jäsenten tärkeäksi kokema ja todellinen etu liiketoiminnan kestävään menestykseen Löytää jäsenvaltaisesta yritys-toiminnasta sen markkina- ja kilpailuetu sekä hyödyntää niitä yrityksen toiminnassa.

”Tunne itsesi ja tunne vihollisesi, niin sadassakaan taistelussa et ole vaarassa”. Kenraali Sun Tzu n. 600 eaa., Sodankäynnin taito (Art of War). The Project Gutenberg eBook