Terveydentilatietojen toimittaminen vakuutuslaitokselle – työtapaturmat, ammattitaudit, liikennevahingot Julkinen terveydenhuolto, yksittäisen hoitokäynnin.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
UUDISTETTU MAKSUVIIVÄSTYSDIREKTIIVI JA SEN VAIKUTUKSET SUOMESSA
Advertisements

Jari Latvala apulaisylilääkäri, Työterveyslaitos, Oulu
Yhdessä työkyvyn tukena – TELAn koulutuskiertue
POTILAAN OIKEUDET JA POTILASASIAMIESTOIMINTA
ITELLA TerveysViestiKeskus Vakuutusyhtiöiden E-lausunnot
Bruttopalkasta nettopalkkaan
Asunnon vuokraaminen:
Työkaluja ajokyvyn arviointiin
Tapaturmapotilaan apuvälinepolku
Vammaispalvelulain muutokset - vaikeavammaisten oikeus henkilökohtaiseen apuun vahvistuu Lakimies Jaana Huhta, STM
90 päivän sääntö – sairauspäivärahan maksaminen työkyvyttömyyden pitkittyessä - sairausvakuutuslain ja työterveyshuoltolain muutokset Voimaan
PALVELUTARPEEN ARVIOINTI
PALVELULAIN VIRANOMAISIIN KOHDISTUVAT VELVOITTEET Mikko Holm Sisämarkkina- ja kuluttajapolitiikan ryhmä 4. marraskuuta 2009.
Laki muuttuu – miten se eroaa yhteispalvelulaista? Yhteispalvelupisteestä Asiointipisteeksi – seminaari Lainsäädäntöneuvos Sami Kouki.
Tietoturvallisuus osa 6
1 Tontinomistajan tehtävien ottaminen kunnalle Perusteet kunnossapidon osalta 8 § Oikeus 8 § 1 mom. Velvollisuus 8 § 2 mom. Kohtuuttomuus 19a § Perusteet.
Korvaukset ryhmätapaturmavakuutuksessa Kuparivuoren koulu Henna Piirainen.
URHEILIJAN HOITOKETJU
1 Vammaispalvelut Ann-Mari Einola, johtava sosiaalityöntekijä Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste.
Sairausajan palkka Työsopimuslaki
Arvonlisäverotus Verohallinto. Sisältö Mikä on arvonlisävero Kuka on arvonlisäverovelvollinen Mistä toiminnasta arvonlisäveroa maksetaan Paljonko arvonlisäveroa.
LAKI POTILAAN ASEMASTA JA OIKEUKSITA Potilaan keskeiset oikeudet Oikeus hyvään terveyden- ja sairaanhoitoon ja siihen liittyvään kohteluun Pääsy hoitoon.
PERINTÄ Marika Mäkelä Maksumuistutus  Maksamatta jääneestä laskusta lähetetään ajoissa muistutus: 1. maksullinen maksumuistutus  kaksi viikkoa.
Oma-aloitteisten verojen ilmoittaminen ja maksaminen Verohallinto.
TyTAL VAPAAEHTOISET VAKUUTUKSET.
TyTAL III Osa Etuudet. Etuudet 36 – 109 § Korvausperiaatteet ennallaan: –Etuudet lueteltu laissa –Ensisijainen korvausjärjestelmä.
Tutkakompensaatio käytännössä Perämeren tuulivoima-alueen infopäivä Kari Lavaste.
Palveluvalikoimaneuvoston avoin seminaari Reima Palonen Erityisasiantuntija
TyTAL IV OSA Etuuksien toimeenpano VIII OSA Muutoksenhaku, oikaisumenettelyt ja takaisinperintä IX OSA Erinäiset säännökset.
Ajankohtaista Mela-turvasta Syyskuu Maatalousyrittäjän työtapaturma- ja ammattitautilaki MATAL – uusi laki voimaan vuoden 2016 alusta Laki on kirjoitettu.
1 Pienten toimijoiden helpotukset ja raakamaidon suoramyynti Pirjo Korpela Evira
1 Työtapaturmista ilmoittaminen 2010 Riikka-Liisa Haapanen
Kuntoutusyhteistyö työterveyshuollon korvaamisen näkökulmasta Leila Koskela Suunnittelija, Terveydenhuoltoetuuksien osaamiskeskus
Kalastuksenvalvojan kelpoisuusvaatimukset ja hyväksymismenettely - keskeiset asiat Kalatalouden Keskusliitto.
Oikeus sosiaali- ja terveyspalveluihin
Tutkija Heikki Harri Onnettomuustutkintakeskus
Uusi Sporttiturva Tuotetta on yksinkertaistettu niin, että vakuutusturva vastaa paremmin asiakkaan ymmärrystä siitä, minkälaisen turvan hän saa ostaessaan.
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
Lasten kivunarviointi kirjaamisen näkökulmasta
KIILA-kuntoutuksen laskutusohjeet
Tieteellinen tutkimus
Terveydentilatietojen toimittaminen vakuutuslaitokselle – työtapaturmat, ammattitaudit, liikennevahingot Kun hoitolaitos/lääkäri laskuttaa hoitokäynnin.
Palkansaajien ja yrittäjien korvatut työtapaturmat yhteensä
Tampereen kaupunkikonsernin vakuutuskassa Virpi Tenhunen
Hoitopaikan valinta -verkkosivuhanke
Asiakkaan valinnanvapaus
Hoidon saatavuus alatyöryhmä
Terveydentilatietojen toimittaminen vakuutuslaitokselle – työtapaturmat, ammattitaudit, liikennevahingot Kun hoitolaitos/lääkäri laskuttaa hoitokäynnin.
Tampereen kaupunkikonsernin vakuutuskassa Virpi Tenhunen
Työnantaja: Näin haet korvausta työterveyshuollon kustannuksista verkossa 2018.
Bruttopalkasta nettopalkkaan
Talousasiat: talousyksikkö
Sosiaaliturva erityistilanteet
Korvausten hakeminen valtionkonttorilta Pysyvä vika ja haitta
Maatalousyrittäjän tapaturmat ja ammattitaudit - ajankohtaista
Yhteysopettajapäivä Vantaa, Flamingo
Lääkekorvausten tarpeellisuuden seuranta
Sairausajan palkka Työsopimuslaki
Suunnitelma-asiakirjat sosiaalihuollossa
Asiakasmaksulainsäädännön uudistaminen
TYÖTURVALLISUUS.
Health Premium Services -kortti
Rajat ylittävä terveydenhuolto ja järjestöyhteistyö
Työtapaturmat graafit
Terveyspalvelut ulkomaalaisille Helsingin kaupungissa Pia Tuovinen 07
Ennakkovero-lippumiehet
Siun soten päihdeohjelma
Neuvontapalvelupäivät 12. –
Esityksen transkriptio:

Terveydentilatietojen toimittaminen vakuutuslaitokselle – työtapaturmat, ammattitaudit, liikennevahingot Julkinen terveydenhuolto, yksittäisen hoitokäynnin laskuttaminen (täky-maksu ja asiakasmaksu) vakuutusyhtiöltä tarkoittaa hoitokäyntiä, joka sisältää vain vähäisen hoitotoimenpiteen laskuun liitetään käynnin potilasasiakirjamerkinnät tiedot lähetetään oma-aloitteisesti (laki velvoittaa tietojen antamiseen) jos vakuutuslaitos pyytää näitä, kyseessä on muistutus, jonka perusteella tietojen luovuttamisesta ei voi laskuttaa tiedoista ei peritä maksua - vakuutuslaitoksella on oikeus saada nämä maksutta täky-maksun maksamisen edellytyksenä on, että potilasasiakirjamerkinnät on toimitettu vakuutusyhtiölle ESIMERKKI: Liikennevahinko, hoitolaitos lähettää vakuutuslaitokselle hoitokäyntiä koskevan laskun Vakuutuslaitos ei voi maksaa laskua ennen kuin on tiedossa, koskeeko käynti ko. liikennevahinkoa ja oikeuttaako hoito korvaukseen liikennevakuutuslain nojalla. Korvattavuutta ei voi ratkaista ilman hoitoa koskevia potilasasiakirjoja. Jos hoitolaitos ei lähetä hoitokäyntiä koskevia merkintöjä, vakuutuslaitos muistuttaa, että tiedot tarvitaan laskun maksamiseksi Potilasasiakirjamerkinnöistä ei voi periä maksua www.tvk.fi www.lvk.fi

30.10.2017 Terveydentilatietojen toimittaminen vakuutuslaitokselle – työtapaturmat, ammattitaudit, liikennevahingot 2. Toimenpide julkisessa terveydenhuollossa Toimenpiteen tarpeesta on aina ilmoitettava vakuutuslaitokselle lähettämällä Tutkimusta, hoitoa tai lääkinnällistä kuntoutusta koskeva suunnitelma tai Päätettyä hoitoa kuvaava lääkärinlausunto tai potilaskertomus Kunnalla tai kuntayhtymällä on oikeus täky-maksuun, jos ilmoitus on tehty määräajassa Potilasasiakirjamerkinnät on tehtävä 5 päivässä  lisäksi toimitusaika vakuutuslaitokselle 4 arkipäivää Esim. hoitokäynti torstaina 3.3.2016, potilasasiakirjamerkinnät tehtävä viimeistään tiistaina 8.3. ja vakuutuslaitokselle lähetettävä viimeistään maanantaina 14.3. Lisäksi hoidosta maksetaan vahingoittuneen maksettavaksi määrätty asiakasmaksu Vakuutuslaitoksella on lain mukaan oikeus saada toimenpidettä koskevat tiedot maksutta ja ne on toimitettava vakuutusyhtiölle oma-aloitteisesti ja määräajassa Jos määräaika ylittyy, täky-maksua ei makseta www.tvk.fi www.lvk.fi

Terveydentilatietojen toimittaminen vakuutuslaitokselle – työtapaturmat, ammattitaudit, liikennevahingot 3. Hoitokäynnit, joista ei laskuteta vakuutusyhtiötä tarkoittaa käyntejä, jotka eivät liity korvattavaan vakuutustapahtumaan (esim. hoito- ja tutkimustoimenpiteet ennen vahinkotapahtumaa) potilasasiakirjojen toimittamisesta aiheutuneista kustannuksista saa periä kohtuullisen korvauksen, jos vakuutuslaitos on em. tietoja pyytänyt ESIMERKKI: Työtapaturma, jossa vahingoittuneen olkapää kipeytyy hoitolaitos /lääkäri lähettää hoitokäyntiä koskevan laskun ja käyntiä koskevat potilasasiakirjamerkinnät potilasasiakirjamerkinnöistä tai vahingoittuneen selvityksestä ilmenee, että olkapää on vaivannut aikaisemminkin vakuutuslaitos pyytää aiempia olkapään hoitokäyntejä koskevat potilasasiakirjamerkinnät tapaturmaa edeltävien potilasasiakirjamerkintöjen seulonnasta voi periä kohtuullisen korvauksen www.tvk.fi www.lvk.fi

Terveydentilatietojen toimittaminen vakuutuslaitokselle – työtapaturmat, ammattitaudit, liikennevahingot 4. Vakuutuslaitos nimenomaisesti pyytää lausuntoa saa periä lausuntopalkkion ESIMERKKI: Vakuutuslaitos pyytää E-lausunnon vakuutuslaitos voi tarvita lausunnon esim. vahingoittuneen toimintakyvystä lausunnosta voi periä lausuntopalkkion KKKK3 www.tvk.fi www.lvk.fi

Terveydentilatiedoista maksettavat korvaukset - YHTEENVETO 10.1.2010 Terveydentilatiedoista maksettavat korvaukset - YHTEENVETO Vakuutuslaitoksella on oikeus saada maksutta vahingoittuneen terveydentilaa koskevat tiedot, jotka sillä on tämän lain mukaan oikeus saada Julkisen hoitolaitoksen on TÄKY-maksun maksamista varten annettava Tiedot hoitokäynneistä Toimenpidettä koskeva suunnitelma, lääkärinlausunto tai potilaskertomus Vakuutuslaitoksella on lisäksi erillisen säännöksen perusteella oikeus saada vahingoittuneen terveydentilatietoja hoitolaitoksilta ja lääkäreiltä Vakuutuslaitos lähettää pyynnön ja yksilöi, mitä tietoja tarvitaan ja missä muodossa tiedot toimitetaan vakuutuslaitos maksaa korvauksen tietojen luovuttamisesta aiheutuneesta työstä ja kustannuksista tai lausuntopalkkion, jos on pyydetty lausuntoa www.tvk.fi www.lvk.fi

Säännösten soveltaminen 10.1.2010 Säännösten soveltaminen Työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen sekä liikennevakuutuksen sairaanhoitokustannusten korvaamista koskevat säännökset uudistuvat vuonna 2016 Työtapaturma- ja ammattitautien osalta lakiuudistus tuli voimaan 1.1.2016 Liikennevakuutuksen osalta uudet säännökset tulevat voimaan välittömästi lain hyväksymisen jälkeen kevään 2016 aikana Lainsäädäntöuudistuksen yhteydessä tarkistetaan ohjeistuksia terveydentilatietojen toimittamisesta sekä selkeytetään asiakirjojen korvattavuuteen liittyviä käytäntöjä Tarkoituksena on yhtenäistää osittain vaihtelevaksi muodostuneita toimintatapoja terveydenhuollon toimijoiden ja vakuutuslaitosten välillä Työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen ja liikennevakuutuksen osalta on julkaistu erilliset ohjeet (tvk.fi  korvaaminen, liikennevakuutuksen ohje pyydettäessä LVK:lta) Jos tiedot on oikeus saada maksutta, niistä ei makseta korvausta, toimitetaan ne sitten missä muodossa tahansa (esim. sähköisesti) www.tvk.fi www.lvk.fi