ARVIOINNISTA 3. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT luokan valinnaiset AINEET 8. ja 9. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vanhempien ja ryhmänohjaajien yhteistyö
Advertisements

Ylioppilaskirjoitukset
Henkilötiedot Täytä tälle sivulle henkilötietosi
Valinnat kahdeksannelle ja yhdeksännelle luokalle.
Perusopetuksen jälkeinen lisäopetus
MUSIIKIN PERUSTEET SML 2013 Musiikin perusteet on yksi opetussuunnitelman perusteiden (OPH 2002) opintokokonaisuus. Se määritellään sisältöalueittain seuraavasti:
9.luokkalaisten yhteishaku 2013
ARVIOINTI Vanhempainilta
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
VISTAN KOULU Paimion kaupunki 7 luokan valinnaisaineinfo
13 tuntia valinnaisaineita 8. luokalla 8 tuntia Liikuntaluokalla 6 – 8 tuntia 9. luokalla 5 tuntia Oppimäärään laajuus: 2 vuosiviikkotunnin aineet 1 vuosiviikkotunnin.
Oppilaan päättöarviointi perusopetuksessa. 2 Nykyiset linjaukset…  Oppilaan oikeusturvan kannalta on tärkeää, että päättöarvosanat on annettu samoin.
ARVIOINTI Kauhajoen yhteiskoulu ARVIOINTI JA SEN TEHTÄVÄT KÄYTTÄYTYMINEN OPPIMIS- TULOKSET TYÖSKENTELY ARVIOINNIN TULEE OLLA YKSILÖLLISTÄ, TOTUUDENMUKAISTA.
Lukion oppimäärä.
LUKION PÄÄTTÖTODISTUS JA YLIOPPILASTODISTUS
Erityisopetuksen rehtori Lari Marjamäki
Viitaniemen koulu Oppilaanohjaajat Heli Jakosuo ja Essi Riihinen
MAT PÅ SVENSKA. TAVOITTEET oppilas yritetään saada innostumaan ruotsin kielestä arkipäivän tilanteiden ja kielenkäytön avulla oppilas oppii hahmottamaan.
Ohjeita ykkösille yo suunnitelmia varten Hanna Närhi 2013.
Ulla Lappalainen1 Suomi toisena kielenä -opetuksesta Mistä kielitaito koostuu? Mitä suomi toisena kielenä -opetus tarkoittaa? Suomi äidinkielenä.
Seppo Mentula ops-koordinaattori Tuusula 2016 Opetussuunnitelma uudistuu.
Erikoisluokkatoiminta. Yleistä erikoisluokkatoiminnasta erikoisluokkatoiminta on tavoitteellista, erikoisluokan opetussuunnitelman mukaista opetusta oppilas.
Liedon kunta : A2-kielen valinta A2-kielen valinnan vaikutukset perusopetuksen luokilla 4-9 Uuden 2016 voimaan tulevan opetussuunnitelman tuntijako on.
Vanhempainilta Harjun toimipiste: ke Viitaniemen toimipiste: to Jyväskylän Lyseon lukio 1. vuosikurssin opiskelijat.
Mankalan koulun vanhempainilta ti Opetussuunnitelmauudistus valinnaiset Sari Juuti.
Ro -12B Oppituntien ajat, opinto-opas s. 6 Miten lukiossa opiskellaan, s.9.
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella.
JOPO – JOUSTAVAN PERUSOPETUKSEN LUOKKA. JOPO ON MAHDOLLISUUS ARVOSANAT YHTEISHAKUPISTEET OPISKELUPAIKKA.
OPS 2016 Pedagoginen kahvila Porin kaupungin perusopetuksen tuntijako Sivistyslautakunta
Vanhempien mielipiteitä
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Yhteishaku
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
Ops-iltapäivä
kuopion Perusopetuksen opetussuunnitelma
sanallisen arvioinnin todistuspohjat:
Taide- ja taitoaineiden valinnaiset tunnit sekä valinnaiset aineet 8
Painotetun opetuksen kuvaaminen koulun opetussuunnitelmassa
OPS-koordinaattori Tuija Vänni
Erikoisluokkatoiminta
MIKÄ OPETUSSUUNNITELMA ON ?
Mikä käsityön opetuksessa muuttuu?
OPS 2016 Valinnaisuus.
OPSISSA JA OPSISTA Opetussuunnitelma 2016.
Tutustumista elämänkatsomustiedon didaktiikkaan
MATEMATIIKAN VALINNAINEN LISÄKURSSI
Lukion päättötodistus
JOPO – JOUSTAVAN PERUSOPETUKSEN LUOKKA
Maahanmuuttajaoppilaiden arviointi
Yhteishakupisteiden tilannekatsaus Valintakriteerit
Valinnaisiaineista Valinnaiset tunnit ovat osa yhteisinä oppiaineina opetettavien taide- ja taitoaineiden opetusta ja ne myös arvioidaan osana tätä opetusta.
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Oman äidinkielen opetus Porvoossa
A2-kielen valinnoista ja opetuksesta kevät 2018
VALINNAISET LIIKUNTAKURSSIT
Oppilaan päättöarviointi perusopetuksessa
Taide- ja taitoaineiden valinnaiset tunnit sekä valinnaiset aineet 8
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
Tulevien 7. luokkien vanhempainilta Etelä-Hervannan koulu
Laaja-alainen arviointi
A2-kielen valinnoista ja opetuksesta kevät 2018
Arvioinnin linjaukset perusopetuksessa
Tulevaisuuden koulu 2016 peItsarin koulu
A2-kielen valinnoista ja opetuksesta kevät 2019
7. luokat kevät 2019 Maikkulan koulu
TURUN Lyseon koulun esittelyilta
7lk valinnaisainepäivä
VALINNAISET LIIKUNTAKURSSIT
KAUHAJOEN YHTEISKOULU 7.lk - VALINNAISAINEILTA
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Esityksen transkriptio:

ARVIOINNISTA 3. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT luokan valinnaiset AINEET 8. ja 9. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT 8. ja 9. luokan valinnaiset AINEET Lähteet: 1. Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden 2014 luku 6 ja Vänni 20161

3. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT Ovat osa yhteisinä oppiaineina opetettavien taide- ja taitoaineiden opetusta ja ne myös arvioidaan osana niiden opetusta. Valinnaisista tunneista ei siis tule erillistä arviota todistuksiin. On erityisen tärkeää tiedottaa oppilaille ja huoltajille, ettei näistä opinnoista tule erillistä arvosanaa lukuvuositodistukseen. Valinnaisia tunteja voidaan käyttää myös painotetun opetuksen järjestämiseen. Vänni 20162

4.-6. luokan valinnaiset AINEET Voidaan tarjota perusopetuksen yhteisten aineiden syventäviä ja soveltavia opintoja tai useasta aineesta muodostettuja oppiainekokonaisuuksia. Jokainen valinnainen aine muodostaa oppimäärän, joka siten myös arvioidaan omana oppiaineenaan. Alle kaksi vuosiviikkotuntia käsittävät valinnaiset aineet arvioidaan sanallisesti. Mikäli sanallisesti arvioitu valinnainen aine katsotaan jonkin yhteisen aineen syventäviksi opinnoiksi, sen suoritus voi korottaa kyseisen oppiaineen arvosanaa. Sanallisesti arvioitavista valinnaisista aineista merkitään todistuksiin vuosiviikkotuntimäärä sekä merkintä ”hyväksytty / hylätty”. Valinnaisiin aineisiin osoitettuja vuosiviikkotunteja voidaan käyttää myös painotetun opetuksen järjestämiseen. Vänni 20163

8. ja 9. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT Ovat osa yhteisinä oppiaineina opetettavien taide- ja taitoaineiden opetusta ja ne myös arvioidaan osana niiden opetusta. Valinnaisista tunneista ei siis tule erillistä arviota todistuksiin. On erityisen tärkeää tiedottaa oppilaille ja huoltajille, ettei näistä opinnoista tule erillistä arvosanaa lukuvuositodistukseen. Päättöarviointi tehdään kaikissa taide- ja taitoaineissa siinä vaiheessa, kun oppilaan opiskelu kyseisissä aineissa päättyy. Esimerkki: Kaikille yhteinen kotitalous päättyy 7. luokalla. Oppilas voi kuitenkin opiskella kotitaloutta valinnaisena tuntina / tunteina vielä 8. ja / tai 9. luokalla, jolloin viimeisin arvosana on oppilaan kotitalouden päättöarvosana. Asia varmistettu Opetushallituksesta OPH tekee asiaan liittyviä korjauksia opetussuunnitelman perusteisiin syksyllä Valinnaisia tunteja voidaan käyttää myös painotetun opetuksen järjestämiseen. Vänni 20164

8. ja 9. luokan valinnaiset AINEET Voidaan tarjota perusopetuksen yhteisten aineiden syventäviä ja soveltavia opintoja tai useasta aineesta muodostettuja oppiainekokonaisuuksia. Jokainen valinnainen aine muodostaa oppimäärän, joka siten myös arvioidaan omana oppiaineenaan. Vähintään kahden vuosiviikkotunnin oppimäärä arvioidaan numeroin. Todistuksiin nimi, vuosiviikkotuntimäärä ja annettu arvosana. Alle kaksi vuosiviikkotuntia käsittävät valinnaiset aineet arvioidaan sanallisesti. Mikäli sanallisesti arvioitu valinnainen aine katsotaan jonkin yhteisen aineen syventäviksi opinnoiksi, sen suoritus voi korottaa kyseisen oppiaineen arvosanaa. Myös esim. 1 vvh:n historian syventävä valinnaisaine voi korottaa kahdeksannella luokalla päättynyttä historian arvosanaa päättötodistuksessa. Sanallisesti arvioitavista valinnaisista aineista merkitään todistuksiin vuosiviikkotuntimäärä sekä merkintä ”hyväksytty / hylätty”. Valinnaisiin aineisiin osoitettuja vuosiviikkotunteja voidaan käyttää myös painotetun opetuksen järjestämiseen. Vänni 20165