Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Lukion päättötodistus

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Lukion päättötodistus"— Esityksen transkriptio:

1 Lukion päättötodistus

2 Lukion päättötodistus
Lukion oppimäärä sisältää vähintään 75 kurssia. ... " (Lukioasetus 810/1998, 1 § 1 mom) Suoritettava: kaikki pakolliset kurssit (47 tai 51 kurssia) vähintään 10 valtakunnallista syventävää kurssia valtakunnallisia syventäviä tai koulukohtaisia syventäviä/soveltavia kursseja siten että minimikurssimäärä (75) täyttyy.

3 Oppiaineen oppimäärässä ovat mukana kaikki opiskelijan arvioidut pakolliset ja opetussuunnitelman perusteissa määritellyt valtakunnalliset syventävät kurssit, eikä mitään niistä voi jälkikäteen poistaa. Itsenäisesti opiskellusta kurssista edellytetään hyväksytty arvosana Oppilaitoskohtaisista syventävistä ja soveltavista kursseista voidaan lukea mukaan lukion oppimäärään vain opiskelijan hyväksytysti suorittamat kurssit.

4 Oppilaitoskohtaisia kursseja ovat mm. kaikki kertauskurssit
Oppilaitoskohtaisia kursseja ovat mm. kaikki kertauskurssit. Näistä ei saa olla hylättyä arvosanaa jos haluaa saada kurssin mukaan minimikurssimäärään 75. HUOM! ÄI9 ja ÄI8 ovat valtakunnallisia syventäviä kursseja joten tämä sääntö ei koske niitä. Jos olet vaihtanut pitkän matikan lyhyeen ei pitkän kursseista lasketa mukaan hylättyjä (4) kursseja.

5 Todistukseen tuleva arvosana
Oppiaineen oppimäärän arvosana määräytyy opiskelijan opiskelemien pakollisten ja opetussuunnitelman perusteissa määriteltyjen valtakunnallisten syventävien kurssien kurssiarvosanojen aritmeettisena keskiarvosanana. Mikäli opiskelija pyytää, hän on oikeutettu saamaan suoritusmerkinnän liikunnasta ja sellaisista oppiaineista, joissa opiskelijan suorittama oppimäärä käsittää vain yhden kurssin sekä valinnaisista vieraista kielistä, mikäli opiskelijan suorittama oppimäärä niissä käsittää vain kaksi kurssia.

6 Opinnoista opiskelijalla saa olla hylättyjä kurssiarvosanoja enintään seuraavasti:
Valtakunnalliset kurssit hylättyjä 1–2 kurssia 0 3–5 kurssia 1 6–8 kurssia 2 9 kurssia tai enemmän 3


Lataa ppt "Lukion päättötodistus"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google