Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Vanhempainilta Harjun toimipiste: ke 26.8.2015 Viitaniemen toimipiste: to 27.8.2015 Jyväskylän Lyseon lukio 1. vuosikurssin opiskelijat.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Vanhempainilta Harjun toimipiste: ke 26.8.2015 Viitaniemen toimipiste: to 27.8.2015 Jyväskylän Lyseon lukio 1. vuosikurssin opiskelijat."— Esityksen transkriptio:

1 Vanhempainilta Harjun toimipiste: ke 26.8.2015 Viitaniemen toimipiste: to 27.8.2015 Jyväskylän Lyseon lukio 1. vuosikurssin opiskelijat

2 Miten lukiossa opiskellaan? - Opiskelu etenee oman henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti kolmessa vuodessa. (Mahdollisuus 2–4 vuoden opintoihinkin.) - Opiskelija tekee valintoja opinnoissa koko lukioajan. - Opiskelu tapahtuu eri ryhmissä eri opettajien johdolla (luokattomuus). - Lukujärjestykset työstetään ryhmänohjaajan, opon ja tutoreiden opastuksella 2. jakson alkuun mennessä.

3 Opiskelu lukiossa edellyttää MOTIVAATIOTA -Säännöllinen työskentely kurssin aikana -Keskeiset asiat esillä oppitunneilla -Pyrkimys ymmärtävään oppimiseen: kokonaisuudet hallittava (HAASTAVA TAVOITE) -Opiskelijan oma vastuu!

4 Kurssien suoritus- ja arvosteluohjeet Kurssin suorittaminen - s isältää osallistumisen oppitunneille, kurssitehtävät ja kokeen. Kurssin suorittaminen itsenäisesti - Mahdollisuutta itsenäiseen suorittamiseen voi pyytää, jos työjärjestyksessä on päällekkäisyyksiä. - Lupa myönnetään v ain, jos pärjää hyvin kyseisessä aineessa (arvosanat >7). - Lupa aineenopettajalta ja rehtorilta.

5 Kurssien suoritus- ja arvosteluohjeet Poissaolot kurssilta - Lukiolaisilla on velvollisuus osallistua opetukseen, ja siitä voidaan vapauttaa vain perustellusta syystä. Vapautusta on haettava etukäteen. - Poissaolot on selvitettävä mahdollisimman pian. - Poissaolon selvitykseksi hyväksytään huoltajan tai yli 18-vuotiaan opiskelijan Wilmassa tekemä selvitys. Lisäksi hyväksytään lääkärintodistukset ja muut vastaavat viralliset asiakirjat. - Poissaolon syy tulee ilmetä selvityksestä (sairauspoissaolon syytä ei tarvitse mainita)! - Pommiin nukkuminen ei ole luvallista!

6 Kurssien suoritus- ja arvosteluohjeet Kurssin arvioinnin periaatteet - Perustuu koearvosanaan, tuntiaktiivisuuteen ja muihin mahdollisiin näyttöihin. - Opiskelijan ja opettajan oikeusturvan kannalta kurssin arviointiperiaatteet ilmoitetaan etukäteen - Pakolliset ja syventävät kurssit arvioidaan numeroin (4–10), soveltavat kurssit suoritettu- tai hylätty-merkinnällä (S tai H). Kesken oleva kurssi - Kesken oleva kurssi näkyy Wilmassa osallistunut- merkinnällä (O). Kurssi on saatava valmiiksi kurssin opettajan kanssa sovitussa aikataulussa, mutta viimeistään kahden seuraavan jakson aikana tai kurssi on opiskeltava kokonaisuudessaan uudestaan.

7 Kurssien suoritus- ja arvosteluohjeet Kurssin uusiminen - Hylättyä kurssiarvosanaa voi yrittää korottaa yhden kerran uusintakuulustelussa. Koeviikolle sijoittuva lomamatka vie yhden koekerran! Hyväksytyn kurssin uusiminen - Opsissa lähtökohta on "käymällä kurssi uudelleen" ja paikallisesti ohjeistettuna rehtorin luvalla:  "-Hyväksyttyä kurssiarvosanaa voi yrittää korottaa osallistumalla uusintakuulusteluun ja pyytämällä opettajalta lisätehtäviä."

8 Opiskelun erityisjärjestelyt ja niiden huomiointi opiskelija- arvioinnissa - Opiskelijoilla, joilla on diagnosoitu luki-vaikeus tai vastaava oppimista vaikeuttava vamma tai häiriö, ovat oikeutettuja erityisjärjestelyihin kurssikokeessa, esimerkiksi pidennettyyn koeaikaan. Erityisjärjestelyistä sovitaan erityisopettajan kanssa. - Ykkösille tehdään syksyllä luki-testit.

9 Kiertotuntikaavio

10 Kurssitarjotin

11 Lukujärjestys

12 Kurssisuoritukset  Oppiaineissa eri määrä pakollisia kursseja, jotka pitää olla suoritettuina ennen ylioppilaskoetta.  Lukiossa suoritettava vähintään 75 kurssia, joista 10 tulee olla syventäviä.  Ohjeellinen kurssikertymä opiskeluvuosittain ja jaksoittain: Sallittujen nelosten määrä riippuu oppiaineen pakollisten ja syventävien kurssien määrästä seuraavasti: 1–2  0 3–5  1 6–8  2 9–  3

13 Kurssikertymä ykkösvuodelta

14 Wilman käyttö 1.Mene koulun nettisivuille: https://www.jao.fi/fi/Jyvaskylan- lukiokoulutus/Jyvaskylan-Lyseon-lukio Koulun osoite kannattaa tallentaa Suosikit-kansioon. 2.Valitse sivun vasemmassa laidassa oleva kohta ”Opiskelu”. Linkki Wilmaan löytyy Opiskelu-sivun oikeasta reunasta. Wilman osoite kannattaa tallentaa Suosikit-kansioon. 3.Kirjaudu Wilmaan käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi.

15 Wilman käyttö Huoltajilla käytössä seuraavat toiminnot:  Huollettavan työjärjestys-, kurssisuoritus- ja poissaolotietojen tarkastelu.  Pikaviestien lähettäminen opettajille. Muistakaa tarkistaa vastaanottajalista ja keskusteluasetukset!  Poissaolojen ilmoittaminen ja selvittäminen.

16 Lupaviidakko


Lataa ppt "Vanhempainilta Harjun toimipiste: ke 26.8.2015 Viitaniemen toimipiste: to 27.8.2015 Jyväskylän Lyseon lukio 1. vuosikurssin opiskelijat."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google