Avaimia oppimiseen  Kuuntele tarkkaavaisesti  Tee muistiinpanoja  Selvitä asiat, joita et ymmärrä  Keskustele, kysy, kyseenalaista, arvioi  Etsi lisätietoja.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Matti Sipponen 1 Power taitoilta kevät 2005 Kilpailupäivä ja kilpailusuoritus.
Advertisements

Ohjeita kotiopiskelun tueksi
 Valitse otsikko, jonka varmasti ymmärrät  Kopioi otsikko oikein  Kirjoitusvirhe, esim. ”? ” puuttuu = -2p  Otsikko muutettu tai se puuttuu = -5p.
Opiskelulukeminen.
JÄTEVEDENPUHDISTUS JA ONGELMA JOKA RATKAISTAAN YHDESSÄ.
Sanaston oppiminen Älä ota kesäsanaa!
Jenna, Marika, Iiris. Esiintymismuodot: • Kielen äännerakenne epäselvä, metalingvistiset vaikeudet • Vaikeudet ääntämisessä, kirjoittamisessa, lukemisessa.
Listening comprehension
Preppaus ENA 4.
Vektorit MA 05 Mihin lukiolainen tarvitsee matematiikkaa
YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN
7.-luokan historia kunnialla läpi!
Lukemaan oppii vain lukemalla
Puhuminen Varmista, että toiset ymmärtävät sinua
Yhteiskuntaoppi kunnialla läpi!
Ajatuksia työpaikkaohjaajalle Hotelli-, ravintola- ja catering-alan opiskelijan ohjaamisesta ja motivoinnista työpaikalla.
 Valitse otsikko, jonka varmasti ymmärrät  Kopioi otsikko oikein  Otsikko muutettu tai se puuttuu = -5p.
OHJEITA YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN VALMISTAUTUVALLE.
UMF I Luento 7. Viime kerralta Lue II.5 ja II.6. Lause II.5.1 tapauksessa f(x,y) = (x, sin(y)) ja g(x, y) = (cos(x), y). Voit lähettää epäselvistä kohdista.
OIVALTAVA LUKEMINEN: TENTTIIN LUKEMISEN HAASTEET
Kurssityön laatiminen Puolalanmäen lukio VA4 syksy 2006 Anne Lindholm.
3. luokan englanti Vanhempainilta
Yo-kirjoitukset Yleisohje Matematiikka. Koetehtävät 15 samanarvoista tehtävää, laadittu pakollisten ja syventävien kurssien perusteella saa vastata enintään.
AINEKOHTAISIA OPISKELUOHJEITA
TEHOA OPISKELUUN.  Tee läksysi ja lue oppikirjaa ja muistiinpanoja kurssin aikana.  Tee tehtävät ennen seuraavaa tuntia pystyäksesi seuraamaan kurssia.
Raunistulan koulun oppimis- ja osallisuuskysely luokille syyskuussa OHJE: Opettaja ohjaa työskentelyä. Kuva/dia heijastetaan videokameralla.
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
KOKEESEEN KERTAAMINEN. ENNEN LUKEMISTA  Herätä kiinnostuksesi:  Mieti, mikä sinua kiinnostaa luettavassa  Mihin tarvitset tietoa, jota olet ryhtymässä.
OPISKELULUKEMINEN Ei riitä, että osaat lukea. Eikä sekään, että muistat lukemasi. Sinun on myös ymmärrettävä, mitä olet lukenut ja osattava soveltaa lukemaasi.
 Valitse itseäsi kiinnostava ja sinulle sopiva kirja.  Kannattaa pohtia seuraavia asioita:  Mikä on kirjan aihepiiri?  Onko kirjan pituus sinulle.
5. RUOKAA TERVEYDEKSI TERVEYSTIETO 7. RAVINNON VAIKUTUS IHMISEN TERVEYTEEN PSYYKKINEN TERVEYS ??? FYYSINEN TERVEYS ??? SOSIAALINEN TERVEYS ???
TEHOKKAA JA MIELLYTTÄVÄN KOULUTYÖN EDELLYTYKSET POISSAOLOT ja TUNTITYÖSKENTELY AMMATTILUKIOSSA.
Vanhoja tekstitaidon yo-kokeita
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
Opiskelutaidot Pohdi, mitä tiedät opittavasta asiasta jo etukäteen Ole utelias ja etsi lisätietoa  opiskelija on toimija! Aloita uuteen asiaan tutustuminen.
8-luokan terveystiedon sisältö, suoritustavat, tavoitteet ja arviointi KILPELÄNAHO
MATEMATIIKAN OPETTAJAHARJOITTELU OPEA510 NORMAALIKOULU.
Vieraat kielet Opetussuunnitelmassa Kieltenopetus Pöljän koululla Englantia opettaa Juhamatti Kalima, ruotsia Sari Korhonen. Saksan hoitavat etäopetuksena.
Koealue: s  Mielihyvän tavoittelu on luontaista, sitä tavoitellaan monin eri keinoin esim. urheilemalla, ruoalla, internetillä, peleillä 
Oppikirjana Magnet 5 (WSOY), (käytetyt kirjat (valmiit vastaukset-1 arvioinnissa, e-kirja) tuntiaktiivisuuden arviointi asteikko O=osallistunut, 4-10)
Märta Kinnunen1 TUNNE OPPIMISTYYLISI JA KÄYTÄ SITÄ HYVÄKSESI.
YO-info syksy Koetilanne  Omia koepapereita ei tuoda, koetilanteessa annetaan tarvittava määrä paperia.  Koepaperiin jätetään marginaali.  Jokaisessa.
TAVOITTEIDEN ASETTAMINEN KOULUTYÖLLE ANTAA ENERGIAA
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
Terkan preppaustentti
ORGANISOINNIN PERUSTEET
OIVALTAVA LUKEMINEN: TENTTIIN LUKEMISEN HAASTEET
Englanti 8. lk LV – 2017.
Koeviikko Jokainen jakso päättyy koeviikkoon  oma lukujärjestys verkkopenaalissa Jokaiselle kokeelle yksi ilta Koe klo 16.30–19.30 poistua saa aikaisintaan.
LUETUNYMMÄRTÄMISEN TEORIAA JA HARJOITUKSIA
Koeviikko Koeviikolla noudatetaan erillistä lukujärjestystä
HISTORIAN KURSSIEN TAVOITTEET, SUORITTAMINEN JA ARVIOINTI
YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN
3. luokan englanti Vanhempainilta
OPPIKIRJAN LUKUTAITO Silmu Vedet.
Terveystiedon ainereaali
OPPIMAAN OPPIMINEN (1.vsk).
3. luokan englanti Vanhempainilta
Aineistosta kirjoittaminen
Uskonnon koe 1.
Ideaa lukemiseen Taina Kylmänen/OSAO
Tervetuloa Suomi 4B –kurssille!
Tervetuloa kouluun!.
Koeviikko Koeviikolla noudatetaan erillistä lukujärjestystä
Vieraiden kielten opiskelusta
HI8 – Historian abikurssi
Oppimisen polut oppimista eriyttämässä
3. luokka Mervi Pietilä Perusopetuksen lehtori
ALAJÄRVEN LUKIO ENSIMMÄINEN VUOSIKURSSI
Vinkkejä juridiikan opiskeluun
Esityksen transkriptio:

Avaimia oppimiseen  Kuuntele tarkkaavaisesti  Tee muistiinpanoja  Selvitä asiat, joita et ymmärrä  Keskustele, kysy, kyseenalaista, arvioi  Etsi lisätietoja  Oppiminen vaatii ponnisteluja ja on monesti hidasta. Ole kärsivällinen.  Kun onnistut innostumaan niin innostut onnistumaan! Näpäytä hiirtä Näpäytä hiirtä

Kielten opiskelu Oppitunnilla Oppitunnilla Ole aktiivinen Tuntiosallistuminen auttaa oppimaan ja on myös tärkeä osa arvosanaa. Kysy Älä jätä asioita epäselväksi. Pyydä tarvittaessa tukiopetusta. Kotona Kotona Opettele sanat Lue sanat moneen kertaan ääneen Peitä suomenkieliset -> muistele Peitä vieraskieliset -> pänttää Peitä vieraskieliset -> pänttää Kirjoita myös Lue kappale ääneen 2 – 3 kertaa Varmista, että ymmärrät Varmista, että ymmärrät Kirjoita annetut tehtävät vihkoon Tee työkirjan tehtävät

Kielten opiskelu Ennen koetta Ennen koetta Aloita valmistautuminen ajoissaAloita valmistautuminen ajoissa Kaverin tai vaikka vanhempien kanssa Kaverin tai vaikka vanhempien kanssa harjoittelu kannattaa. harjoittelu kannattaa. Opettele sanatOpettele sanat Kertaa kielioppiKertaa kielioppi Käännä kappaleet suomeksi ja opettele alleviivaukset hyvin.Käännä kappaleet suomeksi ja opettele alleviivaukset hyvin. Käy läpi työkirjatehtävät ja vihkoon kirjoitetut tekstitKäy läpi työkirjatehtävät ja vihkoon kirjoitetut tekstit Ole rohkea käyttämään kielitaitoasi Ole rohkea käyttämään kielitaitoasi aina, kun siihen tarjoutuu tilaisuus

Reaaliaineiden opiskelu Silmäile läksy ensin kokonaan. Silmäile läksy ensin kokonaan. Lue otsikot, tutki kuvat ja kuvatekstit Lue otsikot, tutki kuvat ja kuvatekstit Syvenny lukemalla läksy huolellisesti läpi. Syvenny lukemalla läksy huolellisesti läpi. Alleviivaa tärkeät kohdat Alleviivaa tärkeät kohdat Muistele Lue läksy kappale kerrallaan. Pysähdy jokaisen kappaleen jälkeen ja muistele, mitä siinä kerrottiin Muistele Lue läksy kappale kerrallaan. Pysähdy jokaisen kappaleen jälkeen ja muistele, mitä siinä kerrottiin Kertaa lopuksi läksy kokonaan. Kertaus on tehokkainta, jos suoritat sen jonkin aikaa lukemisen jälkeen Kertaa lopuksi läksy kokonaan. Kertaus on tehokkainta, jos suoritat sen jonkin aikaa lukemisen jälkeen

Matikkavinkkejä Kotitehtävien suorittaminen Kotitehtävien suorittaminen Kertaa tunnilla tehdyt muistiinpanot ja tunnilla lasketut tehtävätKertaa tunnilla tehdyt muistiinpanot ja tunnilla lasketut tehtävät Lue läksy oppikirjastaLue läksy oppikirjasta Mieti laskutehtävissä, mistä on kysymys ja ratkaise laskutapa vasta tämän jälkeenMieti laskutehtävissä, mistä on kysymys ja ratkaise laskutapa vasta tämän jälkeen Arvioi, mikä lopputuloksen pitäisi suunnilleen ollaArvioi, mikä lopputuloksen pitäisi suunnilleen olla Mieti, onko saamasi lopputulos mahdollinenMieti, onko saamasi lopputulos mahdollinen Jos laskit väärin, mieti missä teit virheenJos laskit väärin, mieti missä teit virheen Jos tehtävä ei ala aueta, jätä se hautumaan. Vähän myöhemmin voit onnistuaJos tehtävä ei ala aueta, jätä se hautumaan. Vähän myöhemmin voit onnistua

Matikkavinkit jatkuvat Kokeisiin valmistautuminen Kokeisiin valmistautuminen oKäy koealueen asiat läpi kerraten tunnilla tehdyt laskuesimerkit ja kirjan mallit oPyri tajuamaan ajatus oEtsi uusia esimerkkejä ja kokeile, osaatko soveltaa Kokeissa Kokeissa oAloita helpoimmasta tehtävästä oLuota taitoihisi oPidä itsesi rauhallisena oTarkista huolella Onnea matkaan