Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

14.3.2005 Matti Sipponen 1 Power taitoilta kevät 2005 Kilpailupäivä ja kilpailusuoritus.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "14.3.2005 Matti Sipponen 1 Power taitoilta kevät 2005 Kilpailupäivä ja kilpailusuoritus."— Esityksen transkriptio:

1 14.3.2005 Matti Sipponen 1 Power taitoilta kevät 2005 Kilpailupäivä ja kilpailusuoritus

2 14.3.2005Matti Sipponen2 Kilpailupäivän aamurutiinit  Mahdollinen lyhyt lenkki (”herättely”)  Aamiainen (esim. puuro, mehu, leipä)  Eilen illalla pakattu kassi mukaan ja menoksi  Matkustus hyvissä ajoin kilpailupaikalle  Tulo kilpailupaikalle ja asettuminen seuran porukkaan

3 14.3.2005Matti Sipponen3 Pukeminen ja alkuverryttely  Kilpailuohjeiden kertaus  Viimeisen rastin sijainnin katsominen  Emitin toiminnan testaus  Pukeutuminen oman aikataulun mukaan  WC:ssa käynti  Pieni juomatäydennys  Lähtö esilähtöön oman aikataulun mukaan  Alkuverryttely ennen esilähtöä - ”hiki pintaan” ja tarvittaessa lyhyt kertaus siitä, mitä olen menossa tekemään (oma tavoite)

4 14.3.2005Matti Sipponen4 Esilähdössä  Ajoissa paikalla, ei kuitenkaan turhan aikaisin  Numerolappu, määritteet  Kutsun mukaan lähtöalueelle  Emitin nollaus  Tarkasta, missä oman sarjan kartta  Lähtösignaalin odottelu  Positiivinen ajattelu => osaan!

5 14.3.2005Matti Sipponen5 Suunnistus alkaa  Ota oman sarjan kartta  Suunnasta kartta (kartan suunnanottoviivat kompassin neulan suuntaisesti)  Tee suunnitelma ykkösvälille  1. mistä rastille  2. selkeät kohteet, joiden kautta menen  3. tarkasta lähtösuunta  Voit katsoa myös muut välit, jos ehdit.  Liikkeelle lähtösignaalista  Jos saat kartan vasta lähtöhetkellä, toimi ”Tee suunnitelma ykkösvälille” –ohjeen mukaan

6 14.3.2005Matti Sipponen6 Suunnistus – Tavoitteena sujuvuus, vauhdikkuus ja virheettömyys  Tarkasta suunta ja lue karttaa  Ajattele, mitä sinun pitäisi nähdä seuraavaksi (=ennakointi)  Tarkkaile maastoa ”leuka ylhäällä” (=havainnointi)  Tarkasta suunta ja lue karttaa  Kun näet kohteen, jonka odotit näkeväsi, mieti, mitä sinun pitäisi nähdä sen kohteen jälkeen  Kun tulet ”mistä rastille” kohteeseen  Tarkasta suunta ja lue karttaa  Mieti rastin sijainti (mitä rastin ympärillä ja takana) ja tarkasta tarvittaessa määrite  Tarkkaile maastoa ja kulje suunnassa  Suunnista rastipisteen  Kun näet rastin tarkista koodi valmiiksi ja jos ehdit, katso mihin suuntaan lähtö tältä rastilta  Leimaus  Ja jälleen: Suunnitelma (1. mistä rastille, 2. selkeät kohteet) ja 3. lähtö oikeaan suuntaan

7 14.3.2005Matti Sipponen7 Suunnistus – Tavoitteena sujuvuus, vauhdikkuus ja virheettömyys  Suunnista huolella rata loppuun saakka ja varmista aina, että leimaat omalla rastilla  Etene vauhdikkaasti paikoissa, joissa eteneminen selkeää ja rauhallisemmin paikoissa, jotka näyttävät vaikeilta  Viitoituksella kaikki peliin.

8 14.3.2005Matti Sipponen8 Jos kuitenkin…  Virhe tai epäselvyys olinpaikasta esim. yllättävän tilanteen vuoksi :  Toiminta:  Missä viimeksi kiinni, missä mahdollisesti nyt (oikealla vai vasemmalla?)  Läheltä varma kohde, josta kiinni tai jatko suunnalla kohti rastia. Jatko taas huolella.  Ajatus:  Peli ei ole menetetty  Positiivinen ajattelu: jatko hyvin ”aina voi oppia”

9 14.3.2005Matti Sipponen9 Toimi kuten olit ajatellut  Jos näet kanssakilpailijan tai äidin tai isän … maastossa  Vaikka sataa kaatamalla (”en ole sokerista”)  Ym.

10 14.3.2005Matti Sipponen10 Kisan jälkeen  Verryttelyasu päälle ja loppuverryttelyyn  Banaani & juoma  Peseytyminen  Välipala  Tulosten kirjaaminen kartan reunaan, mahdollisesti reitin piirtäminen  Keskustelut kanssakilpailijoiden kanssa  Palkintojen jako  Kotimatka  Ruokailu  Varusteiden lajittelu ja huolto kotona  Reitin piirto kotona (jos et tehnyt sitä vielä kilpailupaikalla)  Kartan laittaminen mappiin


Lataa ppt "14.3.2005 Matti Sipponen 1 Power taitoilta kevät 2005 Kilpailupäivä ja kilpailusuoritus."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google