Ammatillisen kuuntelemisosaamisen vaikutus työhyvinvointiin organisaatiomuutoksessa FT Sanna Ala-Kortesmaa Yliopisto-opettaja Tampereen teknillinen yliopisto.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ONKO VERKKO-OPPIMINEN RIKKI ?. PERUSOPETUKSEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN OPETUSKÄYTÖN SEKÄ OPPILAIDEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN PERUSTAITOJEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA.
Advertisements

Turvallisuustekniikan neuvottelukunta (TENK), Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ja Kemianteollisuus ry Kirsi Levä I Turvallisuusosaamisen kehittäminen.
Yleiset kompetenssit (Generic competences) Osaamisen kuvaus (description of the competence) Oppimisen taidot (Learning competence) Tradenomi  osaa arvioida.
Sosiaalityön koulutuksen työelämälähtöisyys- hankkeen vastuuopettajien sekä tutkimus ja opetusklinikoiden vastuuhenkilöiden tapaaminen Helsingissä.
Lapin sosiaalityön ja sosiaalialan opetus- ja tutkimuskeskus Sosiaalityön koulutuksen työelämälähtöisyys –hankkeen vastuuopettajien sekä tutkimus- ja opetuskeskuksien.
Kesätyöt Tehtäviä. Luokkagallup Kuinka moni on ollut kesätöissä? Kuinka moni on ollut useammassa kuin yhdessä kesätyössä? Kuinka moni on hakenut kesätöihin?
Kirjasto kaikille Kirjastoalan AMK-koulutuksen näkökulma Päätösseminaari Ritva Hyttinen, Kirjasto- ja tietopalvelualan koulutus Turku AMK.
Projekteista pysyviksi käytänteiksi Sakari Kainulainen Sokran hanketyöpaja , Kuopio.
Mekatroniikan tutkimusverkoston kehittäminen Raumalla, METURA TTY Rauman yksiköt Esa Mäkinen 1.
Ylemmän toimihenkilön rooli Suomen tulevaisuuden menestyksessä Ole Johansson puheenjohtaja, EK.
Opetusteknologia. Kysymykset Voisitko kertoa työstäsi? Kytöharju työskentelee Tampereen yliopiston tietohallinnossa. Onko työsi mielestäsi mielenkiintoista?
Oulun yliopisto Turun yliopisto Lapin yliopisto Aalto-yliopisto Tampereen teknillinen yliopisto Lappeenrannan teknillinen yliopisto
© COACH 1.jakso: MINÄ JA JOHTAMISTYÖ Tampere Vuorovaikutus oppisopimustarkastajan työssä ”Millä työkaluilla?”
Viestinnän tilanne kesä 2016
KEHITYSKESKUSTELU - Ennalta sovittu ja suunniteltu keskustelu esimiehen ja työntekijän( voi olla myös tiimin) välillä Tuija Takkula,
Mikä EduMAP? Rahoitus EU Horizon2020-ohjelmasta Tampereen yliopiston johtama hanke, yhteistyössä Foredata Oy & 7 kumppania Euroopasta.
JHKA 2.0 tilanne JHKA-työryhmän kokous JulkICT.
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Mitä Yhteispeli tarjoaa koululle? Miten ilmoittaudutte Yhteispeliin?
Digitalisaation vaatima osaaminen
Sähköisen hyvinvointikertomus hyvinvointiklinikalla
Perehdy, Opi ja Kehitä - Arvioi! (POKA)
TVT suomen kielen ja kirjallisuuden opetussuunnitelmateksteissä
Tervetuloa Innokylään
Datan avaamisen ohjeistus
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
Työhyvinvointia järjestötyöpaikoille
Opetustoimi osana Jyväskylää
Aikuissosiaalityö moniammatillisessa päihde- ja mielenterveystyössä Monialaisen yhteistyön asiakaslähtöinen palvelumalli PPPR hankkeen päätösseminaari.
1. Mitä tiedonkäsittely on?
Unifin opetusvararehtoreiden 13. 9
PIENI PEREHDYTYSHARJOITUS
Ammatinen koulutus uudistuu
Datan avaamisen ohjeistus
Sosiaalialan tehtävärakenne
Tervetuloa Innopajaan
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
Yliopistojen intrapäivä
Tervetuloa tiedolla johtamisen seminaariin
Kotiväki Sompion koulu Keuda Salme Larvala Veli Perkkiö
Yrittäjyys- ja innovaatiotoiminta ammatillisessa koulutuksessa ja korkeakouluissa Johanna Kolhinen Juha Vettenniemi Anni Tuurnas Kansallinen koulutuksen.
SPPL Arvotyöpaja Kuopio
Verkoston toiminta kehittyy – missä mennään?
Ekosysteemifoorumin ratkaisutyöpaja 15. 8
Kulttuurin kuntakuva ja tulevaisuus
Osana HYMY – hyvinvointiympäristön mallintaminen ja ymmärryksen lisääminen verkostohanketta toteutetaan kesällä 2018 korkeakouluharjoittelutyönä selvitys:
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Palveleva ILO
KEIJO KEIJO
Viestinnän työkalupakki
Graduinfo Kalevi Korpela, ympäristöpsykologia
Kehittämismatriisi Resurssit (miten resursoidaan?)
Kalajoen viiden tähden koulureitit
Ulkoinen viestintä Viestintäryhmä valmistelee viestinnän hankepäällikön johdolla ja esittelee hankeryhmälle ja edelleen ohjausryhmälle keskeiset ratkaisuehdotukset.
Iloa, innostusta ja kannustusta lapsiperheiden elintapoihin
Uusi suunta työelämään -hanke
Innokylästä tukea järjestöille sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyöhön , Tampere Erityisasiantuntijat Jaana Joutsiluoma & Minttu Ojanen.
Mitä uutta töissä.fi-palveluun?
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Yhteinen keittiö -hanke Marttaliitto
Arvokas-aloitusseminaarin pienryhmät Jaana Joutsiluoma
Teollisen suunnittelun vaikuttavuus
Viestintäsuunnitelma
HYVINVOINTITIEDON KLINIKKA
Innokylän hyödyntäminen STM:n toiminnassa Studia generalia: Innokylä - mikä, miksi, kenelle? Perjantaina klo Meritulli, Meritullinkatu 8,
Research Data Management Agents
RANKU 3 -hanke Ravinneneutraali toiminta kunnan käytännöksi
Inarin nuorisovaltuuston kärkihankelista
OmaLahti –yhdistystapaaminen Monitoimitalo Onni Yhteisen työskentelyn tulokset.
Kumppanuus-/yrityspolkumalli
Esityksen transkriptio:

Ammatillisen kuuntelemisosaamisen vaikutus työhyvinvointiin organisaatiomuutoksessa FT Sanna Ala-Kortesmaa Yliopisto-opettaja Tampereen teknillinen yliopisto

Muutosviestintä  Viestintää sidosryhmien suuntaan  Mitä kenellekin tulee kertoa? Missä vaiheessa tiedon tulee saavuttaa kyseessäoleva sidosryhmä?  Pääviesti  on ja pysyy samana  sävyt vaihtelevat kohderyhmän ja ajankohdan mukaan  sävy muuttuu turvallisuudentunnetta vahvistavasta muutoksen hyviä puolia korostavaksi ja myös uutta rakentavaksi

Muutosviestintä  Kuuntelemisen rooli korostunut  edesauttaa sitoutumista ja motivaatiota  osallistaa  auttaa tunnistamaan muutosviestinnän ongelmakohdat ja haasteet  kuunteleminen ja työhyvinvointi: työntekijän hyvinvoinnilla heijastevaikutus koko organisaation hyvinvointiin ja toimintakykyyn

Hanke: Kuuntelemisen ja työhyvinvoinnin yhteys terveydenhoitoalan organisaatiomuutoksessa Teemat 1. Asenteet kuuntelemista ja kuuntelemisosaamista kohtaan 2. Kuuntelemisosaamisen taso 3. Ammatillisen kuuntelemisosaamisen kehittämistarpeet Hyödyt organisaatiolle: 1. Apuväline viestintäkoulutuksen suunnitteluun 2. Valmiudet vuorovaikutteisen kuuntelemisosaamisen käyttöön Ammatillisen kuuntelemisosaamisen malli (Ala-Kortesmaa, 2015)

Ammatillinen kuuntelemisosaaminen

Ammatillisen kuuntelemisosaamisen ulottuvuudet

“Hanke pyrkii vastaamaan työelämän vaatimuksiin tuottamalla tietoa ja käytännön ratkaisuja, joiden avulla organisaatiot voivat kustannustehokkaasti ylläpitää ja edistää sekä työntekijöidensä hyvinvointia että omaa tuottavuuttaan organisaatiomuutoksessa.”

Monitieteellinen viitekehys  Hanke ammentaa seuraavien alojen teoriasta:  Viestintä  Sosiaalipsykologia  Hoitotiede  Psykologia

Hankkeeseen osallistujat ja menetelmät  Kirurgian osaston ylihoitajat ja hoitajaesimiehet  Psykiatrian osaston ylihoitajat ja hoitajaesimiehet  Puolistrukturoidut haastattelut (kvalitatiivinen data)  Analysointi Grounded Theory –metodin menetelmillä  Tutkimuslomake (kvantitatiivinen data)  Analysointi regressioanalyysia, korrelaatioanalyysia, ja ANOVA-analyysia hyödyntämällä

”Kun tarkoituksenmukainen kuuntelemisosaaminen osataan ottaa käyttöön erilaisissa työympäristöissä ja –tilanteissa, itse kuuntelemisosaamista osataan hyödyntää tehokkaasti ja työn tulokset paranevat.”

Kiitos, hyvää kesää kaikille, ja vielä kerran Pekalle onnittelut ja kiitokset kaikesta yhteistyöstä!