Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kalajoen viiden tähden koulureitit

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kalajoen viiden tähden koulureitit"— Esityksen transkriptio:

1

2 Kalajoen viiden tähden koulureitit
Meriluonnon ja jokilaaksojen aurinkoinen Kalajoki tarjoaa viihtyisän asuinympäristön, mahdollisuudet monipuolisiin peruspalveluihin ja opetukseen, yrittämiseen, työhön sekä hyvään elämään kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.  Lasten ja nuorten perusopetukseen valmistuu vuonna 2020 Merenojan yhtenäiskoulu, joka muuttaa ja uudistaa koulureittejä.

3 Tavoite ja kohderyhmä Hankkeen tavoitteena on
laatia uutta yhtenäiskoulua ja koulureittien turvallisuutta palveleva koulureitti-suunnitelma, jossa on huomioitu kestävä liikkuminen jalkaisin ja pyörällä ohjata ja kouluttaa kestävään ja turvalliseen liikennekäyttäytymiseen. Kohderyhmänä ovat oppilaat ja vanhemmat, koulun henkilökunta sekä liikennöitsijät.

4 Taustatiedot Vastuutaho: Kalajoen kaupunki
Yhteyshenkilö: Annukka Takalo (tekniset palvelut) Osallistujat: tekniset palvelut (yhdyskuntatekniikan insinööri), opetustoimen edustajat (rehtorit, kouluhenkilökunnan kuljetuksista vastaavat edustajat), Sitowise Oy:n asiantuntija, liikennöitsijöiden ja poliisin edustajat Aikataulu: 10/ /2020

5 Osavaiheet Perustetaan työryhmä ohjaamaan toimintaa. Työryhmässä ovat mukana kaikki hankkeen osapuolet. Tehdään perusselvitys Kalajoen uuden Merenojan koulun koulureittien haasteista ja kehittämismahdollisuuksista ja laaditaan koulureittien kehittämis- ja kestävän liikkumisen toimintasuunnitelma ja ohjeet. Suunnitelmassa määritellään muutoksen johdosta syntyvät turvattomat reitit. Ideoidaan ja luodaan esityksiä liikenneturvallisuuden parantamiseksi ja etsitään ratkaisuja turvallisuuden parantamiseksi. Luodaan käytännöt, joiden pohjalta koulumatkat sujuvat koulureiteillä turvallisesti ja kestävästi. Laaditaan ohjeistusta ja järjestetään koulutusta koulureittien turvallisuudesta ja kestävästä liikkumisesta sidosryhmien kanssa. Hankkeessa edistetään myös jalkaisin ja polkupyörällä liikkumista. Tiedotetaan ja järjestetään tilaisuuksia.

6 Tulokset Kalajoen nykyisten koulureittien haasteet ja kehittämistarpeet. Koulureittien turvallisen ja kestävän liikkumisen suunnitelma, jota pannaan toimeen parantamalla liikenneympäristöä ja ohjaamalla kestävään ja turvalliseen liikennekäyttäytymiseen. Ohjeistukset ja koulutukset suunnitelman täytäntöönpanemiseksi.

7 Lisätietoja Yhdyskuntatekniikan insinööri Annukka Takalo
Kalajoen kaupunki puhelin 

8


Lataa ppt "Kalajoen viiden tähden koulureitit"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google