Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tervetuloa tiedolla johtamisen seminaariin

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tervetuloa tiedolla johtamisen seminaariin"— Esityksen transkriptio:

1 Tervetuloa tiedolla johtamisen seminaariin
Mikkelin keskussairaala Jukka Mielonen Tietohallinto

2 Tiedon määritelmä Perinteinen tiedon arvoketju:
data –> informaatio –> tietämys –> tieto (viisaus) Arkikielessä dataa, informaatiota ja tietoa käytetään sekaisin. Tiedon tuottamisen roolit: tiedon tuottajat (ihmiset, ryhmät ja muut dataa tuottavat lähteet) tiedon hoitajat (henkilöt jotka tarjoavat ja hoitavat datan tuottamiseen, säilyttämiseen ja prosessointiin tarvittavia resursseja) tiedon kuluttajat (henkilöt jotka käyttävät dataa)

3 ”Scientia potentia est”
Sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaisuuden ja sen kompleksisen toimintaympäristön hallintaan tarvitaan välineitä. Tieto on yksi apuväline. Tiedolla johtaminen on noussut yhä merkittävämpään rooliin ja digitaaliset ratkaisut antavat tähän yhä parempia keinoja.

4 Käytäntö Muuttuvat (sote) toimintaympäristöt pakottavat organisaatiot muutokseen. Sote:ssa tuotetaan jatkuvasti valtaisa määrä dataa, jota ei välttämättä kyetä hyödyntämään optimaalisesti  datan jalostaminen tiedoksi! Muutoksen tukena tieto ja tiedolla johtaminen ovat keskeisessä asemassa. Miten ESSOTEssa??

5 Exreport – johdon raportointityökalu
Jukka Mielonen Tietohallinto

6 Exreport Exreport on johdon raportointiin sekä suorite-, talous- ja henkilöstötietojen analysointiin suunnattu sovellus. Kokonaisvaltaisesti sosiaali- ja terveydenhuolto (Pro Consonan raportointi tulossa). Web-pohjainen selainsovellus  hallinta helppoa.

7 Tiedot haetaan muista järjestelmistä Exreportin tietokantaan ajastetuilla siirtoajoilla, joista muodostetaan raportit Exreportin käyttöliittymään  Raportit päivän viiveellä! Exreportissa on valmiit liittymät, joilla voidaan liittää yleisimmät potilas-, talous-, ja henkilöstöjärjestelmät raportoinnin piiriin.

8 Exreport tukee kaksisuuntaista viestintää
Exreport tukee kaksisuuntaista viestintää. Eri tason johtajat voivat interaktiivisesti kertoa johtamistoimenpiteistään ja syöttää mm. budjettilukuja käyttöliittymän kautta. Käyttäjät voivat myös tarkastella lukuja graafisesti, esim. liikennevaloraportilla. Lisäksi web-pohjaisella käyttöliittymällä voidaan luoda erilaisia kaavioita, jotka voidaan liittää PowerPoint-esityksiin tai muihin dokumentteihin.

9

10

11

12

13


Lataa ppt "Tervetuloa tiedolla johtamisen seminaariin"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google