Mervi Väisänen OPINNÄYTETYÖSUUNNITELMAN ESITYS JA OPPONOINTI.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
DRAMATURGIAN PERUSKÄSITTEISTÖÄ
Advertisements

Vihreän liiton kesäpäivät 2006 Panu Laturi
Portfoliopohja oppilaiden käyttöön
Tutkielman teko Esityksen perustana on käytetty dos. Marja-Leena Sorjosen 1998 tekemää ohjetta: Ohjeita tutkielman tekoon. Tuula Marila
Tämä on SUUNTA-työkalun käyttöön opastava diaesitys
Savonia-ammattikorkeakoulu Liiketalous Kuopio | Opinnäytetyön aihe
Opinnäytetyöprosessi
Eeva-Leena Aittoniemi
Lähipäivä T Business process development methods 1.
KE Teknillisen kemian seminaarikurssi. Seminaariesitykset Ti klo 9-10 Ohjeita esim. –J. W. Niemantsverdriet: How to give successful oral.
Soveltavan mikrobiologian erikoistyö KE (5op) Soveltavan mikrobiologian jatko- ja täydennyskoulutuskurssi KE (3 op) Kevät 2010 (periodi.
Yhteiskuntaoppi kunnialla läpi!
Palautetaidot ja opponointi
Opetussuunnitelma, koulun kehittäminen ja arviointi 5op
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
AINEISTOLÄHTÖINEN (eli LAADULLINEN) TUTKIMUSPROSESSI
Esittäytyminen Vastaa esitettyihin kysymyksiin omalta kohdaltasi lyhyesti. Korvaa kysymykset omilla vastauksillasi. Kiitos!
TYÖN AIHE Oma nimi ja ryhmän tunnus
− työkalu toiminnan suunnittelun ja suunnitelman arvioinnin tueksi
TEORIALÄHTÖINEN (eli MÄÄRÄLLINEN TUTKIMUSPROSESSI
TOIMINNALLISEN OPINNÄYTETYÖN RAPORTOINTI
Portfoliopohja oppilaiden käyttöön
Tutkimussuunnitelman ja opinnäytetyön rakenne
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Palautetaidot ja opponointi
Koulutuksen rakenteet ja mallit tekniikan amk-koulutuksessa Työpaja Lahti.
750696S Maisteriseminaari Laajuus 4 op / 107 h opiskelijan työtä
1 Rak Rakentamistalouden seminaari Pelisääntöluento
ESITYKSEN RAKENTAMINEN JA HAVAINNOLLISTAMINEN Rinna Toikka.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2007 Teoria yhteiskuntatieteessä  teoria voi tarkoittaa –yleistä viitekehystä, kohdeilmiötä koskevaa aiempaa tieteellistä keskustelua.
Eläinaiheisen Power Point esityksen tekeminen
Kandidaatinseminaari Rinna Toikka
Seminaarityön rakenteesta
Palautteen antaminen esityksen tavoitteen toteutuminen
Suullinen esitys Puolalanmäen lukio VA4 syksy 2006 Anne Lindholm.
Study Group – opiskelun ja oppimisen tueksi Luonnonvara-alan yksikkö Tiina Laajala Oamk / Ammatillinen opettajakorkeakoulu.
LUOKAN PELISÄÄNNÖT Millainen on luokka, jossa on hyvä opiskella ja missä on hyvä luokkahenki ? Jokainen kirjoittaa paperille aiheesta 4-6 asiaa. Jaetaan.
TN Puhumisen taidot Esiintyminen on insinöörin ammattitaitoa. Työn tuloksia pitää esittää myös suullisesti. Vaativat etukäteisvalmistelun.
Projektityökurssi KLTITE06SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Projektityökurssi KLTITE05SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Päättötyön esittelyohjeet
Ops seminaari Askola.
Palautetaidot ja opponointi Rinna Toikka. Opponoinnin tarkoitus Oppia lukemaan kriittisesti Laajentaa näkökulmaa Synnyttää tieteellistä keskustelua Auttaa.
Puheviestintä 2 Palautetaidot ja opponointi Rinna Toikka.
ESIINTYMISTAIDOT Kandidaatinseminaari Rinna Toikka.
? ? Avaruuden (ystävälliset) muukalaiset tarvitsevat Raamattua koskevan osion ”Telluksen käsikirjaan”. Tee se parin kanssa Power Pointtina: kuvien ja.
TAI–E1124 Maisterin opinnäyteseminaari
TAI–E1124 Maisterin opinnäyteseminaari
KANDIDAATTISEMINAARI JA TUTKIELMA KATVRA30 (10 op) Syyslukukausi 2017
Portfoliopohja oppilaiden käyttöön
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
Tutkielman teko-ohjeet
TE3 - TUTKIMUS 1-3 hlö:n ryhmissä JOKIN TERVEYSTOTTUMUS
Esitelmäohjeet Suunnittelu, jännityksen poisto, esitystekniikka ja puhetekniikkaharjoituksia.
Tieteellinen kirjoittaminen
Tietoa välittävä puheenvuoro
PITCHAUS Hero 2017.
Palautetaidot ja opponointi
TAI–E1124 Maisterin opinnäyteseminaari
Arviointi: Sinulla on siihen annettavaa!
Elintapaohjauksen toimintamallin ja palveluketjun kuvaus
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Seminaarien käytänteitä
Kirjallisuusessee Essee: lyhyt, tav. yleistajuinen esitys jostakin tieteen tai varsinkin taiteen, kirjallisuuden alalta. (Nykysuomen sanakirja)
Volitioprosessi, tahdon!
Työpaja: Järjestäjän digityövälineet ja Sote-tietojohtamisen tietojärjestelmäpalvelut AKUSTI-kesäseminaari ICT-projektijohtaja Timo Hakala (Uusimaa)
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Harjoituskurssiesityksen otsikko
Tiedolla johtaminen - työryhmä
Vinkkejä juridiikan opiskeluun
Esityksen transkriptio:

Mervi Väisänen OPINNÄYTETYÖSUUNNITELMAN ESITYS JA OPPONOINTI

Mervi Väisänen Opinnäytetyösuunnitelman esityksestä Voit käyttää suullisen esityksen tukena esim. kalvoja tai Power Point –esitystä Kerro aluksi miten päädyit valitsemaasi aiheeseen Kerro mitä aiot tehdä (kehittää/tutkia) Kerro miten olet suunnitellut työsi etenevän (vaiheet, menetelmät, toteutus jne)

Mervi Väisänen Esittele työsi teoreettinen perusta -Mistä työsi teoriaosuus tulee muodostumaan (viitekehys) -Työsi teorian asiakokonaisuudet ja mitä ne tulevat pitämään sisällään -Mitä /minkälaista kirjallisuutta aiot käyttää hyväksesi/etsiä Esittele työsi empiirisen osuuden toteutus Perustele miten työsi teoria ja empiria liittyvät toisiinsa ja tukevat toisiaan

Mervi Väisänen Kerro, mitkä asiat vaikuttavat työsi onnistumiseen, ja miten aiot mitata / arvioida kehittämistyön/tutkimuksen onnistumista Kerro myös miten varmistat, että saavutat työsi tavoitteet Kerro työllesi asettamistasi välitavoitteista esim. aikataulun suhteen Työsuunnitelman esitys noin min – älä ylitä annettua aikaa

Mervi Väisänen Vielä esittämisestä Olet työsi paras asiantuntija – kerro miten olet ajatellut edetä, älä lue paperista (tässä auttaa mm. hyvin laadittu Power Point –esitys) Tee mielenkiintoinen esitys – voit myös aktivoida yleisöä vuoro- vaikutteisuuteen kysymyksilläsi Ole vakuuttava ja innosta yleisösi

Mervi Väisänen OPINNÄYTETYÖSUUNNITELMAN OPPONOINTI Opponoinnin tarkoituksena on herättää keskustelua vaihtoehtoisista lähesty- mistavoista ja tehdyistä valinnoista Opponentin tehtävänä on pohtia, ovatko tehdyt valinnat onnistuneita (rajaukset, lähestymistavat) Edelleen opponentin tehtävänä on esittää kysymyksiä työn tekijälle ja antaa myös uusia ajatuksia työn toteutukseen liittyen - Pitäisikö työssä käsitellä myös..? - Oletko ajatellut miten…?

Mervi Väisänen Opponentin tärkein tehtävä on kysymyksillään ja kommenteillaan auttaa työn tekijää – antaa rakentavia ehdotuksia jatkoa ajatellen Opponointi ja esitettävä kritiikki on aina rakentavaa

Mervi Väisänen Muista vielä Opponoinnin lopuksi tulee esittää yhteenveto, jossa esitetään lyhyesti oleelliset kohdat: suunnitelman tämänhetkiset ansiot ja sen mahdolliset puutteet (mitä pitää vielä pohtia) Opponentti on parhaimmillaan hyvä keskustelukumppani myös jatkossa – ja tsemppari!

Mervi Väisänen Kysymyksiä opponoinnin avuksi Tuliko työn tarkoitus ja näkökulma selvästi ja kiinnostavasti esille suunnitelmassa ja sen esityksessä? Onko kokonaisuus tasapainoinen? Niveltyvätkö teoria ja empirian toteutus toisiinsa hyvin? Onko yhteys perusteltu? Onko työn alustava sisällysluettelo hyvin jäsennelty? Puuttuuko suunnitelmasta jotain olennaista? Mihin pitää jatkossa kiinnittää erityistä huomiota työn tekemisessä?