Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

TAI–E1124 Maisterin opinnäyteseminaari

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "TAI–E1124 Maisterin opinnäyteseminaari"— Esityksen transkriptio:

1 TAI–E1124 Maisterin opinnäyteseminaari

2 Taiteen maisterin opinnäyte 30op
Tavoite on, että opiskelija syventää taidekasvatuksen teoreettista ja käytännöllistä tuntemustaan sekä osoittaa valmiutta tieteelliseen ja taiteelliseen ajatteluun ja näihin liittyvään viestintään. Opinnäytteen ohjaus tapahtuu maisteriseminaarissa ja henkilökohtaisessa opinnäytteen ohjauksessa.

3 Maisteriseminaari Maisterin opinnäyteseminaarin tavoitteena on
laatia toteuttamiskelpoinen opinnäytetyösuunnitelma, joka mahdollistaa opiskelijan itsenäisen työskentelyn valmistumiseen asti ja esitellä keskeneräistä työtä siten, että seminaariryhmälle muodostuu käsitys työprosessin etenemisestä ja opiskelija saa meneillään olevasta työstään kommentteja, jotka auttavat häntä työn loppuun saattamisessa.

4 Seminaarin opintosuoritus (5op) koostuu
1) Opinnäytetyösuunnitelmasta sekä suunnitelmaan liittyvien tekstien/lisämateriaalin lukemisesta, 2) yhden metodikirjan lukemisesta ja siitä tehtävästä esseestä, 3) oman työprosessin esittelystä ja 4) kahden maisterin opinnäytetyön tarkastustilaisuuden raportoinnista sekä seminaari-istuntoihin osallistumisesta (mikä edellyttää 80 % läsnäoloa, esittelyjä ja aktiivista osallistumista suunnitelmista ja työprosesseista käytäviin keskusteluihin).

5 Seminaarin opetus Kontaktiopetusta: 25.1.2017 (kirjaston tiedonhaku)
(seminaarin aloitus) 20.– nk. ”seminaariviikko”; suunnitelmien tarkastelu Toinen ”seminaariviikko” syksyllä (aikaa ei vielä päätetty, suunnilleen loka-marraskuussa) & henkilökohtaista ohjausta (1–2 t/opiskelija) ohjausaikoja varataan opettajalta

6 Opinnäytetyösuunnitelmat
Seminaarin aloituksen jälkeen ennen ensimmäistä intensiivijaksoa opiskelija työstää opinnäytetyösuunnitelmaansa itsenäisesti ja saa tarvittaessa seminaariryhmänsä vetäjältä tukea henkilökohtaisessa tapaamisessa. Suunnitelma (ks. ohjeet suunnitelman tekemiseksi) toimitetaan maisteriseminaarin MyCourses-keskustelualueelle opettajan antamien päivämäärien puitteissa. Seminaarilaiset voivat antaa tekijälle suunnitelmasta sekä suullisia kommentteja seminaariviikolla että kirjallisia kommentteja MyCourses verkko-oppimisympäristössä.

7 Lisää opinnäytetyösuunnitelmista…
Opinnäytetyösuunnitelman esittelyyn ja siitä käytävään keskusteluun varataan kevään seminaariviikolla kullekin opiskelijalle noin 45 min, josta tekijä voi käyttää avauspuheenvuoroonsa enintään 15 minuuttia. Tässä yhteydessä mietitään myös kuka voisi ohjata työtä.

8 Valvoja/ohjaaja/tarkastaja/arvosteluryhmä eli opinnäytetyöprosessi
Valvoja: Kuvataidekasvatuksen koulutusohjelmissa seminaarin vetäjä on opinnäytetyön valvoja suunnitelman tekemisen ajan, kunnes aihe on vahvistettu. Valvoja vahvistaa opinnäytetyön aiheen ja sen voimassaoloajan (ks. ARTS, opinnäyteohje).

9 Ohjaaja: Suunnitelman valmistumisen, aiheen ja sen voimassaoloajan vahvistamisen jälkeen hankitaan työlle ohjaaja. Koulutusohjelmajohtaja siirtää opinnäytteen valvojavastuun työn ohjaajalle, jonka täytyy kuulua Aalto-yliopiston opetushenkilökuntaan. Ohjaaja/valvoja vastaa valmiin työn Turnitin-plagiointitarkistuksesta ja antaa luvan jättää työ tarkastukseen.

10 Tarkastajat: Opinnäytteelle nimetään vähintään yksi tarkastaja. Kuvataidekasvatuksessa pääsääntöisesti kaksi. Toisena tarkastajana voi toimia työn valvoja eli kuvataidekasvatuksessa ohjaaja. Toinen tarkastajista voi olla laitoksen/koulun ulkopuolinen. Tarkastajat nimeää koulutusohjelman arvosteluryhmä yleensä ohjaajan esityksestä.

11 Arvosteluryhmä: Koulutusohjelmilla on omat arvosteluryhmänsä, joiden tehtävä on – määrätä maisterin opinnäytetöille tarkastajat – päättää opinnäytteen arvosanasta – varmistaa arvioinnin yhdenvertaisuus Kuvataidekasvatuksen tämänhetkisen arvosteluryhmän pj. on Helena Sederholm.

12 Oppimistavat Suunnitelman ja opinnäytteen itsenäistä työstämistä.
Omaehtoista tiedonhankintaa. Lukemista. Itsenäistä tutustumista kurssimateriaaleihin. Keskustelua kurssitovereiden ja opettajan kanssa. Keskustelua tovereiden töistä (MyCourses ja live).

13 Käytännössä Opettajalta varataan henkilökohtaisia ohjausaikoja: ensisijaisesti sähköpostilla, jos varattu aika täytyy pätevästä syystä perua, tekstari numeroon Valmiit suunnitelmat palautetaan MyCoursesin oppimisalustalle (kohtaan Maaliskuun seminaari) viimeistään

14 Palaute Kurssipalaute annetaan AaltoARTSin sähköisessä palautejärjestelmässä. HUOM! Luultavasti kurssipalautetta pyydetään jo kevään seminaari-istuntojen yhteydessä ja uudelleen syksyllä. Vastaattehan molemmissa vaiheissa; se auttaa kurssin kehittämisessä.


Lataa ppt "TAI–E1124 Maisterin opinnäyteseminaari"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google