Erityisen hyvä osaaja Keskuspuiston ammattiopiston strategia 2015 – 2020 Hyväksytty hallituksessa 28.4.2015.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Humanistiseen ammattikorkeakoulu. Humak on valtakunnallinen Verkosto- ammattikorkeakoulu.
Advertisements

Ammattikorkeakoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivät sekä yliopettajapäivät Seinäjoella Aija Töytäri-Nyrhinen, TtL Projektipäällikkö.
TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
Innokylä 2.1 – Innovatiiviset julkiset hankinnat Innokylään
K-P ammattiopiston kuulumisia!. Saimme 4 kultaa, yksi kaksoisvoitto ja 4 pistesijaa!
Työelämän tarpeet ja oppisopimuksen käytettävyys opSO ry:n syysseminaari Satu Ågren.
Yleiset kompetenssit (Generic competences) Osaamisen kuvaus (description of the competence) Oppimisen taidot (Learning competence) Tradenomi  osaa arvioida.
Ammatillisen koulutuksen kysymykset ja silta työelämään VAMPO toimenpiteet 64, 65, 66 Opiskelijoille suunnatut tukitoimet ja erityisopetus yleisissä ammatillisissa.
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy / XAMK Kestävän hyvinvoinnin ja teknologian ammattikorkeakoulu Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk)
Nuorisotakuu nuorisotoimen näkökulmasta Nuorisotoimen ylitarkastaja Kirsi-Marja Stewart, Opetus- ja kulttuuritoimi.
Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tulevaisuuden haasteet ja ratkaisut Ylijohtaja Mika Tammilehto
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opetushallituksen puheenvuoro Pääjohtaja Aulis Pitkälä Ammatillisen peruskoulutuksen läpäisyohjelman loppuseminaari.
+ Ammatillisella koulutuksella on vientiä Toimintasuunnitelma ammatillisen toisen asteen koulutuksen viennille Hankkeen lopputilaisuus Mervi.
Kansainvälinen liiketoiminta Digitalisaatio ja digitaaliset oppimisympäristöt Pepe Vilpas.
Kehitysvammaisten nuorten koulutus- ja työllistymispolkujen risteyksissä Kommenttipuheenvuoro Katariina Hakala, tutkija, FT Kehitysvammaliitto ry. VAMPO.
Osaamisen tunnistaminen ja dokumentointi OVA –verkoston tapaaminen ) Kirjoitetaan osaamistodistus/annetaan osaamismerkkejä.
Reformi haltuun OKM.
Ammattiopisto on mylly elinikäisen oppimisen virrassa
Mikä EduMAP? Rahoitus EU Horizon2020-ohjelmasta Tampereen yliopiston johtama hanke, yhteistyössä Foredata Oy & 7 kumppania Euroopasta.
Mikkeli Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
HelliTalent Moniammatillisesti toimien - yhdessä yrittäen
Työelämäosaajana OKM.
Opetuksen suunnittelu ja toteutus
TOIMINTA-REFLEKTIO-OPPIMINEN.
Työpaikalla järjestettävän koulutuksen, ammattiosaa-misen näyttöjen ja tutkintotilaisuuksien suunnittelu Tavoitteena on, että työpaikkaohjaaja Tuntee tutkintorakenteen.
Maahanmuuttajille suunnattu kieli- ja kotoutumiskoulutus Koulutuksella tuetaan aloittavia yrittäjiä ja uutta yrittäjyyttä. Yhteishankintakoulutukset.
Fyysisen aktiivisuuden lisääminen oppilaitosten arjessa
Perehdy, Opi ja Kehitä - Arvioi! (POKA)
Palvelu- ja hyvinvointitoimialojen osaava työvoima
Turun ammattikorkeakoulu on osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia.
Hops Oma opintopolku Osaamisen tunnustaminen Valinnaisuus
Kiinnostus osallistua hankesuunnitteluun tai toteuttamiseen
Opetustoimi osana Jyväskylää
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Opetus- ja kulttuuriministeriö Lukiouudistuksen maakuntakiertue
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Ammatinen koulutus uudistuu
Ristiinopiskelun kehittäminen -hanke
Sosiaalialan tehtävärakenne
Joustavuutta oppimiseen, Merja Rui
Vantaan ammattiopisto Varia Projektit Syksy 2014
Ammatillinen tutkinto urheilijoille
Hankeen tavoitteet ja toimenpiteet
Kela ammatillisen kuntoutuksen kokeilu Pähee OTE
KEUDAN ORIENTAATIOPÄIVÄT LUKUVUOSI
Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys Kuntaliitto
Saimaan ammattiopisto Sampo
TäsmäKoulutus ja muut osaamisen kehittämisen palvelut
Taitava-hankkeen hyvät käytänteet
KEIJO KEIJO
Ammatillisen koulutuksen muutoksia
Psykiatrian sosiaalityö VERKOSTOA KUTOMASSA
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
Omnia.fi/yhteishaku.
Validointi vapaassa sivistystyössä
Tutkintorakenteesta tutkinnon perusteeksi
Laadunvarmistuksen työkalut Laadunvarmistus, toimijat ja niiden roolit
Kainuun ammattiopisto Oppimisen iloa!
Tervetuloa työelämätoimikuntatyöhön
Keski-Suomen ELY-keskuksen ESR-haku
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Yhdessä enemmän, hyväksyttiin FinFamin vuosikokouksessa Mielenterveysomaisten keskusliitto – FinFami ja sen jäsenyhdistykset työstivät vuosien.
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
10 askelta onnistumiseen
Pasi Patrikainen Johtaja, Pohjois-Savon TE-toimisto
Osallisuutta ja yhteisöllisyyttä tukeva toimintakulttuuri 20. 3
– sujuvien siirtymien kansallinen koordinointi
Kumppanuus-/yrityspolkumalli
Ajankohtaista korkeakoulupolitiikassa opetusneuvos Sanna Hirsivaara
Esityksen transkriptio:

Erityisen hyvä osaaja Keskuspuiston ammattiopiston strategia 2015 – 2020 Hyväksytty hallituksessa

Strategiset valinnat 1 Rakennamme vahvoja verkostoja 1.Tiivistämme yhteistyötä yleisten ammatillisten oppilaitosten kanssa erityisopetuksen toteuttamisessa. 2.Jatkamme ja kehitämme toimivaa kumppanuustyötä AMEO-verkostossa. 3.Kehitämme yhteistyösuhteita ja toimintaa kolmannen sektorin järjestöjen kanssa. 4.Vahvistamme entisiä ja luomme aktiivisesti uusia yhteyksiä yrityselämään. 2 Tavoittelemme ammatillisen peruskoulutuksen avulla opiskelijoiden työllistymistä 1. Järjestämme ammatillista tutkintokoulutusta aloilla, joilla ennakointitiedot osoittavat kasvavaa työvoiman kysyntää erityisesti Uudenmaan alueella. 2.Kehitämme tutkintokoulutusta yhä työelämälähtöisemmäksi siten, että se edistää työelämässä tarvittavaa osaamista ja työllistymistä. 3.Tarjoamme opiskelijoille mahdollisuuksia kehittää yrittäjyystaitojaan.

Strategiset valinnat 3 Kehitämme ja kasvatamme ammatillista lisäkoulutusta voimakkaasti 1.Lisäämme ammatillisen lisäkoulutuksen koulutustarjontaa aloilla, joilla on työvoiman kysyntää etenkin Uudenmaan alueella. 2.Teemme uusia avauksia, kehitämme uusia palveluja ja tuotteita, luomme yhteyksiä yrityksiin ja vahvistamme myynnillisyyttä. 4 Laajennamme toiminta-aluettamme koko Etelä-Suomen alueelle 1.Keskeinen toiminta-alue on pääkaupunkiseutu ja Uudenmaan maakunta, mutta laajennamme aktiivisesti tarjontaamme muuallekin Etelä-Suomeen alueellisten tarpeiden ja Keskuspuiston ammattiopiston erikoisosaamisen mukaisesti.

Strategiset valinnat 5Vahvistamme kaikkien yhdenvertaista oikeutta ammatilliseen oppimiseen 1.Valmentava koulutus on Keskuspuiston ammattiopiston keskeinen erikoisosaamisen alue. 2.Järjestämme ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaa koulutusta sekä työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaa koulutusta, jossa myös eniten tukea tarvitsevat nuoret ja aikuiset voivat saada toisen asteen koulutusta.

Strategiset valinnat 6 Johdamme muutosta Toteutamme vision mukaisia, rahoitusjärjestelmän muutosten edellyttämiä ja uusien toimitilojen mahdollistavia toimia: 1.Vahvistamme henkilöstön ammatillisen erityisopetuksen ja opiskeluhuollon osaamista. 2.Suunnittelemme opetusjärjestelyjä siten, että opiskelijoiden yksilölliset ja joustavat opintopolut toteutuvat niin tutkintotavoitteisessa kuin valmentavassakin koulutuksessa. 3.Parannamme toimitilojen moni- ja yhteiskäyttöisyyttä sekä esteettömyyttä. 4.Suunnittelemme uudet toimitilat yhteistoiminnallisia ja joustavia opiskelujärjestelyjä tukeviksi. 5.Seuraamme jatkuvasti majoitusmahdollisuuden ja asuntolassa tarjotun tuen yhteyksiä opiskelijoiden opintomenestykseen sekä opintojen läpäisyyn..

Luomme yksilöllisiä ja joustavia opintopolkuja, edistämme työ- ja toimintakykyä, järjestämme tutkinnon suorittamisen mahdollisuuksia ja kehitämme ammatillista erityisopetusta. Asiantuntijuus Hyvinvointi Yhteistyö Vastuullisuus A rvot Perustehtävä

OSAAMISKESKUS OPPIJOIDEN JA YHTEISKUNNAN PARHAAKSI Tarjoamme laadukkaita, saavutettavia ja tarpeiden mukaisia koulutuspalveluja nuorille ja aikuisille, jotka tarvitsevat erityistä tukea opinnoissaan ja työllistymisessä. Toteutamme koulutusta yksilöllisesti ja joustavasti opiskelijoiden edellytysten ja tarpeiden ja hyvinvoinnin mukaisesti huomioiden työelämän ja yhteiskunnan vaatimukset. Kansallisessa ja kansainvälisessä yhteistyössä olemme aloitteellinen, luotettava ja vetovoimainen kumppani, jonka avulla luodaan tuoreita lähestymistapoja ja käytänteitä.

. ASIANTUNTEMUKSELLA JA YHTEISTYÖLLÄ TULOKSIIN Henkilöstömme toimii vastuullisesti ja toteutamme, arvioimme ja parannamme toimintaamme systemaattisesti laatujärjestelmän mukaisesti. Ennakoimme ammatillisen koulutuksen ja työelämän muutoksia ja reagoimme tarvittaessa nopeasti muutostarpeisiin. Omaamme laajan ammatillisen, pedagogisen ja erityisopetuksellisen asiantuntemuksen, johon yhdistämme tutkimukseen perustuvia tietoja käytännön toteutuksessa. Teemme monipuolista yhteistyötä alueellisesti ja kansallisesti edistäen sidosryhmien kanssa ammatillisen koulutuksen saavutettavuutta, työllistymistä ja yhdenvertaisia mahdollisuuksia yhteiskunnassa.

. Aktiivinen ja uudistuva yhteisö Hyvinvoiva oppimisyhteisö Osaamisen kehittyminen Yhteistyön edistäminen Tuloksellinen toiminta Toteutamme toiminnassamme vuorovaikutteista ja avointa kanssakäymistä. Toimimme yhteisöllisyyttä vahvistavalla tavalla ja edistämme hyvinvointia. Pidämme huolta henkilöstön osaamisesta ja sen kehittymisestä. Juurrutamme hanke- toiminnassa kehitettyjä parhaita käytänteitä. Edistämme opiskelijoiden osallisuutta koulu- yhteisössä. Luomme foorumeita ja tilaisuuksia yhteisen työn ja saavutusten jakamiseen. Toimimme yhdessä sidosryhmiemme kanssa. Selkeytämme rakenteita ja prosesseja siten, että ne edistävät toiminnan sujuvuutta. Toimintamme on taloudel- lista ja tuloksellista.