Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Pasi Patrikainen Johtaja, Pohjois-Savon TE-toimisto

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Pasi Patrikainen Johtaja, Pohjois-Savon TE-toimisto"— Esityksen transkriptio:

1 Pasi Patrikainen Johtaja, Pohjois-Savon TE-toimisto
Kunnan ja valtion muuttuvat roolit työllistämisessä Kuntatalouspäivä Kuopio Pasi Patrikainen Johtaja, Pohjois-Savon TE-toimisto

2 TE-palvelut perustuvat lakiin julkisista työvoima- ja yrityspalveluista
TE-palvelut ovat julkisia työ- ja elinkeinopalveluita, joita tarjoavat Työ- ja elinkeinotoimistot (TE-toimistot) Työ- ja elinkeinohallinnon asiakaspalvelukeskus (TE-aspa) Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset (ELY-keskukset) Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) vastaa yrittäjyys-, työllisyys- ja työvoimapolitiikan sekä työvoiman osaamisen kehittämisen strategisista linjauksista, säädösvalmistelusta, ohjeistuksesta ja tulosohjauksesta ELY-keskukset ja TE-toimistot suunnittelevat, kehittävät, yhteensovittavat ja toimeenpanevat TE-palveluja TE-palveluiden uudistamisen toimeenpano käynnistyi vuonna 2013 ja valmistuu 2015.

3 TE-palvelujen tehtävänä (roolina) on
Turvata osaavan työvoiman saatavuus yrityksille - tärkein Työllistää työnhakijat nopeasti – auttaa työn haussa Parantaa yritysten, yhteisöjen ja muiden työnantajien toimintaedellytyksiä – löytää sopivia työntekijöitä ja tarjota kehittämiseen palveluita. TE-palvelut on tarkoitettu työtä ja koulutusta hakeville henkilöille sekä yrityksille, yhteisöille ja muille työnantajille

4 Asiakkaan palvelutarve ratkaisee…
TE-palvelut on koottu kolmeen palvelukokonaisuuteen: Työnvälitys- ja yrityspalvelut Osaamisen kehittämispalvelut Tuetun työllistymisen palvelut TE-palvelut perustuvat aina henkilöasiakkaiden sekä yritysten, yhteisöjen ja muiden työnantaja- asiakkaiden palvelutarpeisiin TE-palvelun kolme palvelukokonaisuutta ovat hallituksen kärkihankelistalla – kaikille osa-alueille on suunnitteilla muutoksia

5 TE-Palvelut uudistaa toimintaansa…
TULOKSIIN PÄÄSEMINEN EDELLYTTÄÄ YHTEISTYÖTÄ JA OMAN ROOLIN SISÄISTÄMISTÄ – MUUTOKSEN TEKEMINEN VAATII TOIMINTATAPOJEN JA ORGANISAATIOKULTUURIN MUUTOSTA.

6 TE-palvelut muuttuvat, vuosi 2013

7 TE-palvelut muuttuvat, vuosi 2014

8 TE-palvelut muuttuvat, vuosi 2014

9 TE-palvelut muuttuvat, vuosi 2015

10 TE-palvelut muuttuvat, vuosi 2015

11 Kootusti mitä valtion roolissa on jo muuttunut
TE-palveluiden kokonaisuudistus, jossa kolme palvelukokonaisuutta toimistoverkon supistaminen – alueellinen toimija Lakien uudistaminen ja sähköisiäpalveluita – palkkatuki, työnhaun sähköistäminen, työmarkkinatuki jne. monikanavaisuus (verkkopalvelut, puhelinpalvelut, käyntiasioinnista ajanvaraukseen, kuvapalvelut)

12 Kootusti mitä valtion roolissa on jo muuttunut
Toiminnan painopisteen muutos Asiakas on keskipisteessä oli kysymys henkilö- tai yritysasiakkaassa – palvelua joustavasti tarpeeseen. Asiakkaiden oman aktiivisuuden merkitys – työnhaun voimassaolo ja oman tilanteen seuranta ja päivitys. Yritysten menestyminen takaa myös työllistymisen – kehittämispalveluita yrityksille. Yritysten aktivointi ja osallistaminen rekrytointiin. Monialainen yhteistyö vaikeasti työllistyville – TYP- kaikkiin kuntiin, vetovastuu kunnille.

13 Loppu pohdintaa… Tarvitaan laajaa yhteistyötä yritysten menestymisen edistämiseksi – osaavan työvoiman saatavuus on yksi keskeinen kilpailutekijä. Kunnan ja valtion keskinäinen nokittelu ei edistä kenenkään työllistymistä – yhteistyö ja keskittyminen omalle vastuualueelle edistää asioiden sujumista. Valtion – TE-palveluiden – rooli näyttäisi jatkossa olevan työnvälitys – työkykyisten ja osaavien työnhakijoiden välitys yhdessä yksityisten henkilöstövälitysyritysten kanssa. Kunnan rooli on huolehtia työnhakijoiden työkyvystä ja takaisin työkykyiseksi kuntoutumisesta. Oppilaitokset vastaavat jatkossa kaikesta ammatillisesta koulutuksesta, sen suunnittelusta, tuottamisesta ja hankinnasta – työvoimakoulutukset siirtyvät OKM:lle? Onko mahdollista, että Suomessa olisi kuntien työttömät ja valtion työttömät?

14

15

16 www.tyonantajanverkkolehti.fi www.te-palvelut.fi
Kiitos


Lataa ppt "Pasi Patrikainen Johtaja, Pohjois-Savon TE-toimisto"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google