Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Maahanmuuttajille suunnattu kieli- ja kotoutumiskoulutus Koulutuksella tuetaan aloittavia yrittäjiä ja uutta yrittäjyyttä. Yhteishankintakoulutukset.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Maahanmuuttajille suunnattu kieli- ja kotoutumiskoulutus Koulutuksella tuetaan aloittavia yrittäjiä ja uutta yrittäjyyttä. Yhteishankintakoulutukset."— Esityksen transkriptio:

1

2

3 Maahanmuuttajille suunnattu kieli- ja kotoutumiskoulutus
Koulutuksella tuetaan aloittavia yrittäjiä ja uutta yrittäjyyttä. Yhteishankintakoulutukset räätälöidään yhden tai useamman yrityksen tarpeisiin ja rahoitetaan yhdessä (ml. yhteishankintakoulutus ja yrittäjäkoulutus) Valtaosa työvoimakoulutuksesta on työmarkkinoiden tarpeisiin suunniteltua ammatillista koulutusta

4 Ammatillisen työvoimakoulutuksen tavoitteena on saavuttaa työmarkkinoiden edellyttämä osaamistaso tai tutkinto. Riittävä osaaminen ja ammattitaito on edellytys työllistymiselle. Koulutusten suunnittelussa käytetään ennakointitietoa sekä tehdään yhteistyötä alueen elinkeinoelämän ja työnantajien kanssa. Työvoimakoulutuksen merkitys on erityisen suuri yli 25-vuotiaiden työllistymisen edistäjänä. Joka vuosi melkein 3000 opiskelijaa aloittaa työvoimakoulutuksessa, joka kertoo myös työmarkkinoiden osaamistarpeiden muutoksista.

5 Yhdessä työnantajien kanssa rahoitetut koulutukset ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan. Palautteet koulutuksista ovat olleet erinomaisia, koska ne räätälöidään suoraan työnantajan tarpeisiin. RekryKoulutuksilla edistetään osaavan työvoiman saatavuutta ja sen suorittaneet työllistyvät suoraan työnantajan palvelukseen. TäsmäKoulutuksilla lisätään työnantajan työntekijöiden osaamista, uudistetaan ja säilytetään .TäsmäKoulutuksia järjestetään määrällisesti eniten, mutta ne ovat pääosin lyhyitä täydennyskoulutuksia. MuutosKoulutuksia järjestetään pääosin irtisanomistilanteissa. MuutosKoulutuksille edistetään nopeaa siirtymistä työstä työhön.

6 Työvoimakoulutuksena järjestettävän yrittäjäkoulutuksen tavoitteena on lisätä opiskelijoiden perustietoa yrittäjyydestä ja yrityksen perustamisesta. Valtaosa koulutuksen suorittaneista päätyy perustamaan yrityksen ja aloittamaan yritystoiminnan. Palkkatyöstä yrittäjäksi siirtyvien osuus on kokonaisuudessaan kasvanut , vaikka koulutukseen osallistuneista enemmistö on työttömiä. Yrittäjäkoulutukseen osallistuu eri ikäisiä ja hyvin eri ammatillisen taustan omaavia henkilöitä.

7 Maahanmuuttajien määrä ja kotoutumis-koulutuksen kysyntä on kasvanut viime vuosina Pohjois-Savossa.
Kotoutumiskoulutusten lisäksi järjestetään luku- ja kirjoitustaidottomille maahanmuuttajille erillisiä koulutuksia. Kotoutumiskoulutuksella on suuri merkitys sille, että miten maahanmuuttajat kotoutuvat Suomeen ja kotikuntaansa. Kotoutumiskoulutusten asiakaspalautteet ovat erinomaisia. Koulutuksia järjestetään Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa.

8

9

10

11 Kiitos mielenkiinnostanne
Lisätietoja antaa: Jan Blomberg Aikuiskoulutuspäällikkö Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus puhelin , vaihde


Lataa ppt "Maahanmuuttajille suunnattu kieli- ja kotoutumiskoulutus Koulutuksella tuetaan aloittavia yrittäjiä ja uutta yrittäjyyttä. Yhteishankintakoulutukset."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google