Taitajasta mestariksi Taitajat framilla -seminaari Seinäjoki ke 11.5.2016 opetusneuvos Seija Rasku Skills Finland ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
HUKI – LAJIPÄÄLLIKKÖ- VALMENTAJAPÄIVÄ Tervetuloa uudet toimijat: lajipäällikön tehtävät, valmentajan tehtävät, Skills-terminologiaa Immo Pylvänen.
Advertisements

Varsinais-Suomessa on noin asukasta. Se on Suomen väkirikkain maakunta heti Uudenmaan ja Pirkanmaan jälkeen. Varsinais-Suomi on myös perinteisesti.
Yrittäjyysopetusmenetelmä Lasten ja nuorten hoidon- ja kasvatuksen koulutusohjelma; varhaiskasvatus.
Tulevaisuuden työelämäyhteistyö Nuoret ja muuttuva työelämä -seminaari Oulu ke Opetusneuvos Seija Rasku
Opiskelijan arviointi työpaikalla
TYÖPAIKKAOHJAAJIEN KOULUTUSOHJELMAN PERUSTEET 2 OV Aineisto koottu Heli Korkiakosken ( ) materiaalista.
Tampere Eija Alhojärvi Teija Ripattila
Perusopetuksen jälkeinen lisäopetus
RIKASTAMO Sinun urasi Klondike? Haluatko jo ulos luokkahuoneesta?
Ammattitaitokilpailujen mahdollisuudet TULEVAISUUS ON AMMATTIOSAAJISSA Laivaseminaari m/s Silja Serenade Markku Aunola, Kiipulan ammattiopisto.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Sirkka Hulkkonen
Huippuvalmennuksella kilpailukykyä- HUKI-projekti Tiimityöllä kohti maailman huippua! Lajipäällikkö-valmentajapäivät Imatra, Valtionhotelli
Oppisopimuskoulutuksen tulevaisuus-seminaari Leena-Maija Talikka Projektipäällikkö Skills Finland ry ” Tulevaisuus on ammattiosaajissa”
Katja Yritys TTKK/DMI/Matematiikan laitos Hypermedialaboratorio
Opettajan työelämäjakso Pia Törnwall Opin hengen luoja, verhoilu- ja sisustusala.
MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA. MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä työssäoppimisjärjestelmä kaupan ja hallinnon alalle:
OULUN YLIOPISTO VARHAISKASVATUKSEN KOULUTUS OPETUSHARJOITTELUT
Ammattitaito työssäoppimalla ja verkossa
TUTKE II toimeenpano OSAOssa
Millaisia verkostoja syntyy? Leena Vainio, AKTIIVI Plus Tuumasta toimeen seminaari Kuva © Neal SingletonNeal Singleton.
Ohjausta junioreille – tiedekunnan mentorointijärjestelmä Kalle Romanov, yliopistonlehtori TUKE, lääketieteellinen tiedekunta, HY.
Verkko-opetuksen laadun tekijät – Kansallisen VOPLA-laatuverkosto- ja –palveluhankkeen esiselvityksen tuloksia Kristiina Karjalainen Annikka Nurkka Virtuaaliyliopistohanke.
HUKI –HANKKEEN LAJIPÄÄLLIKKÖ- VALMENTAJAPÄIVÄT Skills -valmentajan tehtävänkuva Skills -valmentaja voi hakemuksensa mukaisesti toimia WorldSkills-,
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia
Kondiittorilajin tiimimäinen toiminta Aktiivinen valmennustoiminta aloitettu v Valmennustoimintaa on järjestetty aktiivisesti 2- vuoden syklein lajipäällikön.
Ammatillisen opettajan dynaaminen tulevaisuuden työnkuva Yksintekijästä – työyhteisölliseksi osaajaksi Työssäoppimisen ohjaajasta - koulutuksen ja työelämän.
Laajennettu työssäoppiminen lähihoitajakoulutuksessa
Taitaja2008-tapahtuman vaikutuksista: Kisojen järjestäjän näkökulma.
HUKI-projekti pähkinänkuoressa 2010 Lajipäällikkö-valmentajapäivät Lahdessa Leena-Maija Talikka Projektipäällikkö Skills Finland ry ”Tulevaisuus.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Tulevaisuus … Tieto – tiedon käyttö Oppiminen Yksilölliset opintopolut Elinikäisen oppimisen avaintaidot Geneerinen kyvykkyys Verkostoyhteiskunta.
Yksilölliset opintopolut oppisopimuskoulutuksessa
Pääyhteistyökumppanit Järjestämässä Suomen suurin opiskelijatapahtuma Jyväskylässä 400 nuorta ammattiin opiskelevaa kilpailee Suomen mestaruudesta 42.
OSAAMISEN KASVATTAMISTA YHTEISELLÄ KEHITTÄMISELLÄ - HYVINVOINTITOIMIALAN INFO /Eeva Nuottasaari.
Verkko-opetuksen laatukäsikirja Kristiina Karjalainen, Ulla Ritvanen Erika Löfström Laadun teoriasta käytäntöön työpajat
Verkko-opetuksen laadunhallinta- ja laatupalveluhanke (Vopla) Helsingin yliopisto, Kuopion yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto Verkko-opetuksen.
Opetus- ja kulttuuriministeriön vetovoimaneuvottelukunnan viestintästrategia Ilo irti kilpailuista – yhteistyöstä lisäarvoa -laivaseminaari M/S Silja Symphony.
Ammattitaitokilpailut 2020 Skills-laivaseminaari
OPETUKSEN SUUNNITELMALLISUUSOPETUSSUUNNITELMA = -TAVOITTEET -YDINSISÄLLÖT, KURSSIT JA KOKONAISUUDET -KESTO, LAAJUUS, AJOITUS, PERÄKKÄISYYS -OPETUSMENETELMÄT.
Opetuksen laadunvarmistus Anna Parpala Tutkija, koordinaattori Korkeakoulutuksen laatua varmistamassa –seminaari Kuopiossa
W w w. h a m k. f i TUPA - Työpaikkaohjaajien kouluttajakoulutus Lähipäivä 4 KEHITTÄMISTILANTEEN ARVIOINTI – TUPA-KEHITTÄMINEN OPETTAJAN TYÖN JA OPPILAITOKSEN.
5/2007 Kv. harjoittelun haasteet sessio 15 Kv. kevätpäivät, Seinäjoki
Ops seminaari Askola.
Ammattitaitoa työssäoppimalla ja verkossa
Valmentajakoulutuksen laatu. ”Käsikirja 3” Arvot Tavoitteet Toimintatavat –Verkostotoiminta –Valmennusosaamisen kehittämisen yhteiset valinnat ja toimintatavat.
Sosiaalityön käytännön, koulutuksen ja tutkimuksen strategista kumppanuutta Itä-Suomen yliopistossa Katri Savolainen Projektipäällikkö Itä-Suomen yliopisto.
AVOP-opiskelijapalautejärjestelmä OKM/KTPO Kaisu Piiroinen.
Arviointi osana oppimisprosessia
Liikunnan ja kulttuurin kilpailutoiminta osana oppilaitoksen toimintaa
Ajankotaista Skills Finlandin toiminnasta ja tulevaisuudesta
Valma oppisopimuskoulutukseen valmentautuminen
Työelämälähtöisyys Valmassa
Matkailukoulutuksen verkostopäivät Porvoossa
Näkökulmia opiskelija- ja asiantuntijavaihtoihin Axxellissa
Minno meets Innokylä - törmäyskohtia
Liikuntatutorina toimiminen ammattiin
PedaCoach Oppia ikä kaikki mahdollistaa verkostolleen Pedacoach -toimintaa oman toiminnan pedagogiseksi kehittämiseksi Tavoitteena pedagogisen ja didaktisen.
Opettajasta/kouluttajasta (oppimisen) ohjaajaksi
PedaCoach Oppia ikä kaikki mahdollistaa verkostolleen Pedacoach -toimintaa oman toiminnan pedagogiseksi kehittämiseksi Tavoitteena pedagogisen ja didaktisen.
Oppisopimuskoulutukseen valmentautumisen vaiheet
Valma Oppisopimuskoulutukseen valmentautuminen
Opetussuunnitelmauudistuksellako uuteen lukioon?
Varjostus Oppia ikä kaikki tarjoaa verkoston jäsenille mahdollisuuden varjostaa kollegaa toisessa oppilaitoksessa. Varjostus on vertaisoppimisen menetelmä.
Tiimioppiminen Alastalo & Bågeberg. Tiimioppiminen Alastalo & Bågeberg.
AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
Tiedot, taidot ja osaaminen – osaamisesta kertominen
Tulevaisuuden osaamistarpeet ja työelämän muutos
Korkeakouluoppiminen vuonna 2030
Erasmus kouluissa | Erasmus in Schools
Erasmus kouluissa | Erasmus in Schools
Esityksen transkriptio:

Taitajasta mestariksi Taitajat framilla -seminaari Seinäjoki ke opetusneuvos Seija Rasku Skills Finland ry:n hallituksen puheenjohtaja

Opiskelijan näkökulmasta kilpailu- ja valmennustoiminta kannustaa kehittämään monipuolisesti omia tietoja ja taitoja tarjoaa mahdollisuuden yltää omaan parhaaseensa ja kasvaa taitajasta mestariksi kasvattaa ammattiylpeyttä on mahdollisuus verkostoitua kansallisesti ja kansainvälisesti mahdollistaa vastavuoroisen oppimisen opettajan ja opiskelijan välillä sekä valmentajana tai mentorina toimimisen antaa mahdollisuuden oppia alan huippunimiltä mahdollistaa yksilöllisen opintopolun parantaa sijoittumista työelämään. Laatua kaikille, omat polut huippuosaajille.

Opettajan näkökulmasta kilpailu- ja valmennustoiminta tarjoaa mahdollisuuden päivittää omaa ammattitaitoa ja pedagogista osaamista mahdollistaa opettajan yksilöllisen urapolun tuo opetukseen uusia ideoita, sisältöjä ja menetelmiä antaa välineitä opetuksen yksilöllistämiseen kartuttaa kansallisia ja kansainvälisiä verkostoja, jotka avartavat näkemyksiä ja tuovat työhön vaihtelua, uutta motivaatiota ja innostusta antaa mahdollisuuden jakaa osaamista oman ammattialan ja oppilaitoksen sisällä auttaa seuraamaan oman alan kehitystä.

”Opiskelija ei syty, jos opettaja ei pala.” ”Innostusta ei voi opettaa, mutta sen voi tartuttaa.” Opiskelijat ja opettajat liekeissä