Orientaatio opintojaksoon Eläintenhoidon perusteet S15LELHOA JA S15LELHOB 2015 - 2016 ANNIKA HEIMONEN.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kanit-ja jyrsijät opintojakso Sonja Kärkkäinen
Advertisements

Kurssimarkkinointia Koulutuksen toiminta-alue/Sari Helminen1 Syksyn kursseilla on tilaa!
ONKO VERKKO-OPPIMINEN RIKKI ?. PERUSOPETUKSEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN OPETUSKÄYTÖN SEKÄ OPPILAIDEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN PERUSTAITOJEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA.
TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
Turvallisuustekniikan neuvottelukunta (TENK), Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ja Kemianteollisuus ry Kirsi Levä I Turvallisuusosaamisen kehittäminen.
CTIF Working Group, Voluntary Fire Service 3rd meeting
Yleiset kompetenssit (Generic competences) Osaamisen kuvaus (description of the competence) Oppimisen taidot (Learning competence) Tradenomi  osaa arvioida.
MINUSTAKIN LOMITTAJA?. Koulutus  maatalouden perustutkinto ja mielellään karjatalouden lisäkoulutusta  tuotantoeläinten hoidon ja hyvinvoinnin ammattitutkinto,
Esityksen otsikko Arial 22pt Ala-otsikko Arial 14pt Maatalousalan perustutkinto.
Kesätyöt Tehtäviä. Luokkagallup Kuinka moni on ollut kesätöissä? Kuinka moni on ollut useammassa kuin yhdessä kesätyössä? Kuinka moni on hakenut kesätöihin?
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kotityö- ja puhdistuspalvelujen perustutkinnon perusteiden muutokset ja Opetusneuvos Merja Lahdenkauppi
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Yhteiset tutkinnon osat 35 osp Pakolliset osa-alueet 19 osp Valinnaiset osa-alueet 16 osp → syventävät pakollisten osa-alueiden sisältöjä.
Kansainvälinen liiketoiminta Digitalisaatio ja digitaaliset oppimisympäristöt Pepe Vilpas.
Hurtig TE1 Tartuntataudit. Infektio/tartuntataudit Yleisimmät tartuntataudit: hengitystietulehdukset, suolistoinfektiot, sukupuolitaudit Taudinaiheuttajia:
Nuoret, terveys ja arkielämä (TE 2) Tavoitteena on, että opiskelija oppii tarkastelemaan elämäänsä aikuisuuden ja vanhemmuuden näkökulmasta pohtii ja tarkastelee.
Arviointi osana oppimisprosessia
Ammattiopisto on mylly elinikäisen oppimisen virrassa
Maatalouskoneiden huolto
Kodin ja koulun yhteistyö Lähde (diat 1-5): Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön, Opetushallitus ja Suomen Vanhempainliitto Ensisijainen ja kokonaisvaltainen.
Liiketalouden opiskelu
on vaikutusvaltaisin suomalainen eläinoikeusjärjestö
Biologian ja maantiedon kenttä- ja harjoituskurssi
Mikä ihmeen oppisopimus?
Sihteerin ammattitutkinto on uudistettu
Opetuksen suunnittelu ja toteutus
Arviointi Hyökkälän koulussa lv
Ydinviestit Ihmiset pärjäävät paremmin arjessa, kun heillä on riittävät voimavarat toimia ja ottaa vastuuta elämästään. Ammattihenkilöt tarvitsevat mahdollisuuden.
Eläin ympäristöoikeuden tutkimuskohteena
TE1 Terveyden perusteet
Nuorten tieto- ja neuvontatyön osaamiskartta Heta Malinen Lähde: Pirjo Kovalainen, Osaamiskartta testiversio.
Sivisverkon digitaaliset osaamismerkit
Hops Oma opintopolku Osaamisen tunnustaminen Valinnaisuus
Kiinnostus osallistua hankesuunnitteluun tai toteuttamiseen
Kanit-ja jyrsijät opintojakso
Yleisimpiä tarkasteltavia näkökulmia (1/3):
EPortfolio Väline oman osaamisen kehittymisen seurantaan ja dokumentointiin. HOPS-koulutus Ilona Laakkonen, Student Life.
Porsastuotanto Tuotantopanokset Rehun valmistus Ohjaus ja valvonta
Hevosten kasvatus Ohjaus ja valvonta Päätuotteet Tuotanto-panokset
TK- johdon ja PPSHP:n yhteistyöseminaari
YHTEISET PERUSASIAT KASVUN JA OSALLISUUDEN EDISTÄMINEN
Eläinkokeet sekä eläinten hoito ja käyttö ravintona
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Sosiaalialan tehtävärakenne
Suuhygienisti (AMK), 210 op
Mikä Kykyviisari? Maksuton työ- ja toimintakyvyn itsearviointimenetelmä työikäisille Perustuu vastajaan omaan arvioon tilanteestaan Arvioi suuntaa-antavasti.
Vantaan ammattiopisto Varia Projektit Syksy 2014
Kotiväki Sompion koulu Keuda Salme Larvala Veli Perkkiö
Laki rakennusperinnön suojelusta 498/2010
Talvityhyt-seminaari turvallisuutta - terveyttä - työkykyä -
Ammatillisen koulutuksen reformista
Liiketalouden perustutkinto, merkonomi
5. Eettinen vastuullisuus
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
Yrittäjyys ja yritystoiminta BUS1LH001-opintojakso, 6 op
Osana HYMY – hyvinvointiympäristön mallintaminen ja ymmärryksen lisääminen verkostohanketta toteutetaan kesällä 2018 korkeakouluharjoittelutyönä selvitys:
IKINÄ – kaatumisten ehkäisyn implementointi Vanhusten palveluiden ja kuntoutuksen vastuualueella Iiris Salomaa
Markku Kokkonen Kuulemistilaisuus
Ammatillisen koulutuksen ops-työkalu ja toimintaympäristö / liittymät
Väyläopintoihin ohjautuminen
OSATA? Mitä tulevaisuudessa tulisi alalla SÄÄTYTALO
Validointi vapaassa sivistystyössä
Työkykyä edistävä toiminta
HAAGA-HELIA amk Liiketalouden koulutusyksikkö Pasila
Kone- ja tuotantotekniikka
Hyvinvointi- ja terveyserot -sivusto
HYVINVOINTITIEDON KLINIKKA
Väyläopintoihin ohjautuminen
OmaLahti –yhdistystapaaminen Monitoimitalo Onni Yhteisen työskentelyn tulokset.
Kumppanuus-/yrityspolkumalli
Esityksen transkriptio:

Orientaatio opintojaksoon Eläintenhoidon perusteet S15LELHOA JA S15LELHOB ANNIKA HEIMONEN

Mitä opiskellaan? Tutkinnon osa: Eläinten hoitaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen 30 osp Opintojaksot: Anatomia, fysiologia ja ravitsemus 4 osp Eläintenhoidon perusteet 3 osp Eläintenhoitotyöt 8 osp Tuotantoeläimet 5 osp Tuotantorakennukset 2 osp Tuotantokoneet- ja laitteet 2 osp Hygieniaosaaminen 0,25 osp Lomitus/asiakaspalvelu 0,25 osp EA1 0,5 osp Työssäoppiminen tuotantoeläintilalla 15 osp

Eläinten terveydenhuolto ja hyvinvointi eri eläinlajien käyttäytymismallit- ja tarpeet eläintenpitopaikka ja ympäristö ennaltaehkäisevä terveydenhuolto eläimen vastustuskyky tarttuvien tautien ja sairauksien ennaltaehkäisyn periaatteet ja merkitys tavallisimmat taudinaiheuttajat yleiset eläinten terveydenhoitoon liittyvät asiat (mm. rokotus ja loishäätö) Eläinsäädäntö ja etiikka eläintenpitoon liittyvät säännökset käytännön työtehtävissä ja epäkohtien tunnistaminen eläinsuojelulaki- ja asetus eläinkuljettajan tutkinnon suorittamiseen vaadittavat valmiudet lopetusasetuksen (EY1099/2009) mukaisen kelpoisuustodistuksen suorittamiseen vaadittavat valmiudet kuka saa eläimen lopettaa ja miten eri eläinlajien käyttäytymismallien ja –tarpeiden tuntemus eläimen tajuissaan olemisen ja tuntemiskyvyn merkkien tunnistaminen suomalainen eläintenpitokulttuuri Pien- ja seuraeläinten hoidon perusteet koiran ja kissan perushoito, päivittäiset/viikoittaiset hoitotoimenpiteet perusasioita eri-ikäisten koirien ja kissojen ruokinnasta Opintojakson Eläintenhoidon perusteet TEEMAT

Ammattitaitovaatimukset: Eläinten hoitaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen Opiskelija osaa:  hoitaa ja ruokkia eläimiä tuotantoeläin- ja pieneläintiloissa  käsitellä eläimiä  pitää eläintilat siisteinä  tunnistaa poikkeavasti käyttäytyvän eläimen ja hakea apua  ennaltaehkäistä työssään tarttuvien eläintautien leviämistä  tehdä viikoittaiset eläinten kirjanpitoon (esim. eläinten merkintä ja rekisteröinti) ja hoitoon (esim. tuotosmäärät, ruokinnan ja lisääntymistoimintojen seuranta) liittyvät kirjaukset  ottaa työssään huomioon eläinten käsittelyyn liittyvät voimassa olevat säädökset o eläinkuljettajan tutkinnon suorittamiseen vaadittavat valmiudet o lopetusasetuksen (EY 1099/2009) mukaisen kelpoisuustodistuksen suorittamiseen vaadittavat valmiudet  tehdä pieniä eläintilojen kunnostus- ja korjaustöitä  käyttää ja huoltaa päivittäisissä hoitotöissä tarvittavia koneita ja laitteita  toimia asiakaspalvelutilanteissa  hyödyntää tietotekniikkaa työssään ja tiedon etsinnässä  käyttää henkilökohtaisia suojaimia, ottaa huomioon työturvallisuusnäkökohdat ja ylläpitää työkykyä  ottaa työssään huomioon toiminnan turvallisuuden ja vastuullisuuden o tiedollisesti ja taidollisesti EA1 vastaavat taidot  edistää kestävän kehityksen toimintatapoja.

Opintojakson tavoitteet Opiskelija -tietää eläinten lajityypilliset käyttäytymismallit -tunnistaa sairaan ja poikkeavasti käyttäytyvän eläimen sekä osaa hakea apua -tunnistaa eläintenhyvinvointiin vaikuttavat tekijät -osaa järjestää eläinten pitopaikat huomioiden eläinten tarpeet sekä voimassa olevat lait ja asetukset -osaa ennaltaehkäistä tarttuvien eläintautien leviämistä -osaa huolehtia eläinten yleisen terveydenhoidon edistämisestä -osaa perusasiat eläinten hoitamisesta, ruokkimisesta ja käsittelystä (kissa ja koira)

Opintojakson aikataulu ja arviointi Eläintenhoidon perusteet opintojakso on ajastettu aikavälille marraskuu 2015 – helmikuu 2016 Arviointi: Aktiivisuus tunnilla, ryhmätehtävät, yksilötehtävät, tentti Tehtävät:  terveen ja sairaan eläimen tunnistaminen  eläinkuljettaja tutkinnon vaatimien valmiuksien osaaminen, tehtävä/koe  lopetusasetuksen mukaisten valmiuksien osaaminen, tehtävä/koe