Taija Kavalto Kavalton Tila 19.3.2014 Sukupolvenvaihdos maaseutumatkailu- tilalla.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
E XPERICON E XPERICON  Perustettu 1997, toimipiste Helsingin keskustassa.  Liikevaihto vuonna ,8 milj. 
Advertisements

Työ- ja elinkeinokeskus HÄMEEN TE-KESKUS APUNA YRITYKSESI OMISTAJANVAIHDOKSESSA Loppi Hannele Heikkinen Sukupolvenvaihdosten edistäminen ja.
HEKMI OY/ PALVELUKESKUS KASKI
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
Case: UNIC-Services Oy. UNIC-Services Oy  Perustettu 1993, perustaja Saara Remes- Ulkunniemi  Yritys tarjoaa koulutuspaveluita eri puolilla Suomea 
Uudelle maatalousyrittäjälle
Sinikka Hiidenmaa KHT Mikkelin Tilitoimisto Oy
Luovan Yritystoiminnan Kasvuohjelma
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Päiväkoti Myllytontun ja palvelutalo Ursulan yhteistyö
Lähiruokaa julkisen sektorin ruokapalveluissa
Vuolenkoski ja OmaVerkko
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
Oppia ja elämyksiä maalla - Maatila tulevaisuuden oppimisympäristönä?
A-kilta A-klinikan asiakkaat ja työntekijät päättivät vuonna 1964 perustaa päihdeongelmaisten ja heidän läheistensä ja ystäviensä muodostaman vapaaehtoisuuteen.
HENKILÖSTÖPALVELUYRITYKSET JA VUOKRATYÖ
KANSALAISTAPAHTUMAVIIKKO TAMPEREELLA PÄÄN AVAUKSIA LAPSEN OIKEUKSIIN.
usala.swf LASTENTARHANOPETTAJA usala.swf.
ARVOT Johtaa parempaan (Kohti hyvää elämää) Suojelee Suuntaa toimintaa (Tiedetään mihin pyritään) Yhteinen käsitys suunnasta (Pelisääntöjä) Selkeä rakenne,
Konstit on monet Kirjastojen kotipalvelukuljetuskyselyn tuloksia Marja Heroja Johanna Oosi-Villikka Koti- ja laitoskirjastohenkilöstön koulutuspäivä Tampere.
Metsätilan sukupolvenvaihdos
Metsätilan onnistunut sukupolvenvaihdos
TERVETULOA TUTUSTUMAAN TILOIHIMME. TOTEUTA HAAVEESI JA SOITA MEILLE!
Projektin nimi: Iso rinkeli
Mika Väyrynen tuottaja
Missä menee suomalaisten ruokakulttuuri?
Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå Miten nuorisopalvelut selviää palikkaleikkien myllerryksessä?
©TNS 2013 Elintarvikkeiden ostaminen suoraan tuottajilta Suomen Gallup Elintarviketieto Oy Job:
Perusopetuksen uudistus
The Nature of Work and the Stress of Higher Status Scott Shieman, Yuko Kurashina Whitestone, Karen Van Gundy Journal of Health and Social Behavior 2006,
Suomen kasvukäytävän keskipisteessä Linnan Kehitys Oy Hämeenlinnan elinkeinoyhtiö
Tilannepuheet ovat osa tapakulttuuriamme
TN  ovat osa tapakulttuuriamme  kohteena olevaa henkilöä arvostavia tilanteesta riippumatta  liittyvät keskeisesti työ- ja yksityiselämään.
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI JA OPPILASHUOLLON OPETUSSUUNNITELMA
Voittaja-projekti - yhdessä ideasta voittajaksi Oma yritysmessut Verkostoitumisesta lisää potkua yrittäjyyteen Projektipäällikkö Anja Päärni.
Laitalan Lomat.
LASTEN OSALLISUUS MUKSUTEEKIN PÄIVÄKODISSA PYHÄJÄRVELLÄ
© Turun Oppisopimustoimisto 2009 Nappaa Nuori Töihin oppisopimuskoulutuksella Varsinais-Suomessa joka kolmas päivä yksi nuori työllistyy oppisopimuksella.
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Yrittäjien hyvinvointikilta® yrittäjien hyvinvointia tukemassa Yrittäjien hyvinvointikilta on Suomen Mielenterveysseuran ja Suomen Yrittäjien kehittämä.
JANIKA, ANKI, HABEN, EMILIA
Allianssin hyvinvointifoorumi Hanna.Mari Manninen VISIONA NUORET VOIVAT HYVIN - Mitä tavoittelemme, kun puhumme hyvinvoinnista?
Ulkoisen hallituksen merkitys liiketoiminnassa Veli-Matti Nopanen Pohjois-Suomen Hallituspartnerit ry.
Palveluiden muutosten vaikutukset
Flextila – ratkaisuja käytännön tarpeisiin Valtakunnallinen asukashankintaseminaari Perjantai Verkossa ja Mynämäellä.
Tykätään – ostetaanko? Kuluttaja ja luomu Tämän materiaalin tuottamiseen on käytetty MMM:n menekinedistämisrahaa.
Sosiaalisen median hyödyntäminen ja kehittäminen nuorille suunnatuissa sosiaalipalveluissa Case: nuorten Facebook-palveluohjaus Oulussa Saila Lähteenmäki,
Miten tukea lukio- opiskelijaa? Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut Oppilashuoltoyksikkö Lukion koulupsykologit ja –kuraattorit Kevät 2014.
Malmin seurakunnan nuorten lähetyskohde Senegalin koululaiset Senegalin luterilaisen kirkon koulutyön hanke/ Suomen Lähetysseura Minna-Sisko Mäkinen Kuvat:
Nuorisovaltuusto - Kokoaa äänet yhteen.  Nuorisovaltuusto eli NUVA on kaupungin nuorten äänenkannattaja päätöksenteossa. Se toimii nuorisotoimen alaisuudessa.
Harjoittelukoulujen ja Opeko Oy:n yhteistyö. Agraarin perinteen kasvatuksen saaneet opettajat opettavat teollisissa rakenteissa postmoderneja nuoria jälkiteollisille.
JAPANILAINEN KEITTIÖ. Ruoka Japanilaisen keittiön ruokapöytä on karu, mutta yksinkertainen, Vaikka ruoka on yksinkertaista saa senkin näyttämään täydelliseltä.
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
III KE SKIAJAN EUROOPPA
18 Yrittäminen alkaa ideasta s
Puistokaudun päiväkotikoulu
NISSAKSEN ASUKASPUISTO Avoinna ma–to klo 9–16 ja perjantaisin klo 9–15
Hyssän sukuseura Vuosikokous
Henkilöstö ja johtaminen asiakaskokemuksen tekijänä
Kehvon Koulu Ala-aste.
Omakylä Vuolenkoski Oy:n ympärivuotinen työvoimavuokrapalvelu
NY Vuosi yrittäjänä Yrittäjyyttä ja työelämäoppeja käytännössä 4. ja 5
AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
Hanasaari ruotsalais – suomalainen kulttuurikeskus
Oppia ikä kaikki, myöskö 50 + yrittäjyyden opiskelussa?
TAKKUINEN ARKI? KIUKKUA ILMASSA? Nopea perheohjaus Maksutonta ohjausta
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Evästystä paikalliseen ops-työhön
Bilbao, Espanja Justine Jokinen & Benjamin Sällström
Nuorten työpaja- toiminta Lapissa vuonna 2017
Esityksen transkriptio:

Taija Kavalto Kavalton Tila Sukupolvenvaihdos maaseutumatkailu- tilalla

Kavalton tila on toimiva maatila, kauniissa varsinais-suomalaisessa maalaisympäristössä, Piikkiön lahden rannalla, Kaarinan kaupungissa, ainoastaan kiven heiton päässä Turusta. Kavalton tilan juuret ovat peräisin jo keskiajalta ja tila on ollut saman suvun hallussa jo vuodesta Nykyiset omistajat, Antti ja Taija kavalto, vaalivat perinteitä jo yhdennessätoista polvessa. Kavaltossa perinteinen maanviljely, juhla- ja pitopalvelu toiminta sekä aamiaismajoitus kulkevat käsi kädessä.

Tilaan kuuluu kaikkineen maata noin 100 ha joista viljeltynä on vähän yli puolet. Lisäksi vuokrapeltoja on n. 30 ha. Viljelemme perinteisiä viljakasveja; Vehnää, ruista ja ohraa. Tilalla toimii kaksi eri yritystä: - Antti ja Taija Kavalto ( yksityinen elinkeinonharjoittaja, maanviljelys ) sekä - Kavalton Tila Oy ( pito- ja juhlapalvelu )

Antti Liviaan koulun penkille 2007, valmistui jouluna 2008 Maatalousalan perustutkinto linjalta. Suunnitteluvaihe 2008 alkuvuosi Asiantuntija apua ProAgriasta sekä ulkopuoliselta lakimieheltä. Kauppa tehtiin maatilasta sen kaikkine rakennuksineen poislukien tilan päärakennus ja siihen liittyvä tontti. Rahoitus paikallisesta osuuspankista, lisäksi saatiin € nuorten viljelijöiden aloitustukea ja € korkotukilainaa. Huomioitavia seikkoja: Luovutusvoittoveroa koskevat säännökset, perintö- ja lahjaverolain säännökset. Ennen kaupantekoa haettiin verottajalta ennakkoratkaisu kaupan verotus seikoista, kaiken varalta.

Työ tilalla 2009 vuoden alusta alkoi kaikilla eri tapaan. Antti ja Taija uusien vastuiden, riskien ja murheiden äärellä, mutta toisaalta innokkaina uuden edessä, valmiina luomaan oman sukupolvensa kätten jälki tilan historiaan. Markun ja Helin uusi rooli eläkeläisinä: Mitä nyt kun aikaa on enemmän muihin elämän asioihin kuin työhön? Mikä on kenenkin rooli joka päiväisessä arjessa? Henkilökunnan silmissä? Toinen toistemme silmissä? Löydämmekö sopusoinnun uuden ja vanhan polven välillä? Yrittäjäksi oppimisessa meitä ovat auttaneet luopuva sukupolvi, yrittäjä golleegat, ”kantapää” sekä YAT koulutus jonka Taija suoritti v

Osakkaat Antti ja Taija Kavalto. Liikevaihto noin € Henkilöstön määrä: Yrittäjä pariskunta + 3 vakituista työntekijää. Osa-aika työntekijöitä käytetään tarpeen mukaan iltaisin, viikonloppuisin ja sesonki aikoina. Työllistämme paljon mm. omat sukumme sekä paikallisia nuoria osa-aikatyöhön. Kaikkiin tilalla järjestettäviin tilaisuuksiin tulee tarjoilut tilan omasta keittiöstä. Tilaisuudet hoidetaan henkilökunnan puolesta alusta loppuun asti, ennakko sopimuksen mukaisesti.

Pitopalvelumme valmistaa maukasta juhlaruokaa, raaka-aineista ja laadusta tinkimättä. Ruokalistan laadinnassa otamme aina yksilöllisesti huomioon asiakkaan toiveet. Suosimme lähiruokaa, hankimme ison osan raaka-aineista suoraan tuottajilta, mm. vihannekset, kalat, kananmunat, marjat jne. Talon omista viinimarjoista valmistamme mehuja ja jälkiruokia, lähimetsistä saadaan mustikat, puolukat ja sienet vuoden tarpeisiin. Leivomme itse talossa kaikki leivät ja leivonnaiset.

Pito-, juhlapalvelu- ja catering-alan työt vaativat myönteistä palveluasennetta koko henkilökunnalta, yhteistyökykyä ja monipuolista työtaitojen hallintaa. Osaamisen painopisteitä ovat asiakaspalveluosaaminen ja yhteistyö- ja tiimityötaidot. Ruoan valmistustehtävissä korostuvat hyvät käden taidot ja vahva ruokatuotantoprosessi- ja hygieniaosaaminen.

KenelleYksityiset, yritykset sekä yhdistykset MitäPito- ja juhlapalveluja, kokous- ja koulutuspalveluja MitenPerhe-yritys, toimiva maatila maaseudulla. Kaikki tilaisuudet tehdään tilauksesta, räätälöidysti asiakkaan toiveita toteuttaen.

Perhejuhlat Häät, syntymäpäivät, ristiäiset, muistotilaisuudet, rippijuhlat jne. Kokous- ja koulutuspaketit Kokoustila, ruokailut, oheisohjelmat Saunaillat Virkistyspäivät Tyky / tyhy tilaisuudet Majoitus Lasten synttäri paketit Paellapannun vuokraus

Navetanvintti, Päärakennus, Tuurunlinna, Tuurunsavusauna, Isännän savusauna, kota ja laavu. Kaikki ovat erikseen vuokrattavia tiloja, joissa voi siis olla eri tilaisuus käynnissä samanaikaisesti.

Taija toimii Oy:n toimitusjohtajana ja käytännössä hoitaa kaikki hallinnolliset tehtävät yksin: Myynti, markkinointi, esimiestehtävät, työn organisointi, laskutus, muut toimistotyöt, asiakasneuvottelut Antti vastaa maanviljelyksestä, saunojen lämmityksestä sekä kiinteistöjen ja piha- alueiden kunnossapidosta. Vakihenkilökunnasta 1 työskentelee keittiössä ja 2 ”salin” puolella. Yhteistyökumppaneita on paljon: Ohjelmapalvelut, kuljetuspalvelut, Tuorlan majatalo jne. Eläkkeellä olevat appivanhemmat ovat myös tärkeä osa tilan toimintaa ja arkea. He ovat meille korvaamaton kiireapu sekä toimiva sijais reservi.

Yrittäjyyden mukana tulevat riskit; vastuu ja vapaus. Ne pitää osata kantaa ilolla! *** Omaksi ja omien asiakkaiden iloksi jaksaa tehdä. *** Työ pitää oivaltaa oikein. Kun työ on elämäntapa, sitä ei pidä rasitteena! Yrittäjyyden mukana tulevat riskit; vastuu ja vapaus. Ne pitää osata kantaa ilolla! *** Omaksi ja omien asiakkaiden iloksi jaksaa tehdä. *** Työ pitää oivaltaa oikein. Kun työ on elämäntapa, sitä ei pidä rasitteena!