Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Luovan Yritystoiminnan Kasvuohjelma

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Luovan Yritystoiminnan Kasvuohjelma"— Esityksen transkriptio:

1 Luovan Yritystoiminnan Kasvuohjelma
Projektipäällikkö Henri Saari

2 Hankkeen tavoitteet Hankkeen tarkoituksena on käynnistää Heinolan luovan yritystoiminnan keskuksen aktiivinen toiminta ja turvata toiminnan edellytykset käynnistämisvaiheessa. Hankkeen jälkeen luovan yritystoiminnan keskuksen tulisi pystyä ylläpitämään taloudellisesti kannattavaa toimintaa itsenäisesti. Tämän projektin tarkoituksena on perustaa keskus, jonka yritykset täydentävät toistensa palveluita ja luovat keskuksesta kilpailukykyisen toimijan. Yritykset pystyvät yksittäisinä yrityksinä sekä yhdessä erikseen määriteltyinä verkostoina tarjoamaan palveluita eri toimialoille Heinolan seudulla, pääkaupunkiseudulla ja kansainvälisesti. Hanke kestää saakka.

3 VANHAN LEHTITALON SYNTY

4 Vanha Lehtitalo Aktiiviset neuvottelut käynnissä omistajan ja mahdollisen operaattorin kanssa. Tavoitteena on synnyttää uusi mielenkiintoinen kokonaisuus Vanhaan Itä-Häme toimituksen taloon (Lampikatu 8, Heinola), jossa eri luovien alojen osaajat toimivat yhteistyössä muiden alojen osaajien kanssa. Tämä tulee tehdä taloudellisesti kestävällä tavalla. Päijät-Hämeen tavoitelluimmat toimitilat, joissa on särmää, joissa tuetaan erimuotoista yrittäjyyttä, valmennetaan nuoria, siellä käy ainakin kesäisin vierailijoita, järjestetään tapahtumia ja vuokrataan joustavasti työtiloja niin osapäiväkäyttöön kuin suurempaan useamman ihmisen tarpeeseen. Paikka jossa on hyvä ilmapiiri ja tekemisen meininkiä. Tuo uutta meininkiä koko Heinolan kaupunki- imagoon.

5 Tiloissa voisi olla: Toimistotilaa vuokrattavat kiinteät huoneet
avokonttori, pop-in –työpisteet (yhteiset laitteet kuten tulostin ja kopiokone sekä nettiyhteys kuuluvat hintaan) Ulospäin vuokrattavat kokous-, koulutus- ja edustustilat Heinolan alueen yritykset ja muut organisaatiot Lahden seudun yritykset ja muut organisaatiot Vierumäellä vierailevat yritykset Luovan alan yritysten yhteinen myymälä & esittelytila Apulannan fanituote-myymälä? Heinola kauppa? Tapahtumatila Varastotilaa Saunatila myös ulkopuolelle vuokrattuna Tila voisi toimia matkailukohteena? Vanha Toimitus pyrkii luomaan talon yritysten välille synergiaa ja sitä myötä myös uusia asiakkuuksia.

6 Vanha Lehtitalo Yhteiset koneet, Pop-in työpisteet Kahvio
Myymälä / Näyttelytila Neuvotteluhuone Toimistoja 7kpl

7 Vanhassa Lehtitalossa toimivia Yrityksiä X kpl
Mediatalo ESA Omistaja Lehtola & Liikanen Tulevat omistajat Vuokra tiloista käytön mukaan? Riski omistajalla! Operaattori LYK / Ideone: keskuksen käynnistämisen väliaikainen asiantuntija ja kartoittaja. Tehtävät: asiakastarve, toimitilojen arviointi, konseptointi, julkisen rahoituksen hankinta. Jyränkölä: käytännön toiminnan pyörittäminen, vuokranvalvonta, siivous, kiinteistön hoito, catering yms Vuokralaiset LYK Yritykset: Mukana markkinoinnissa ja esillä keskuksessa. Voivat vuokrata tiloja käyttöönsä. Verkossa mukana maksutta hankkeen ajan, keskuksessa normaaleina vuokralaisina Vanhassa Lehtitalossa toimivia Yrityksiä X kpl Omistaja vuokranantaja, vuokrat kiertävät operaattorin kautta, joka saa välistä korvauksen palveluistaan Ulkopuoliset yritykset ja toimijat: Voivat vuokrata Operaattorilta tarvitsemiaan tiloja

8 Riskit Taloudelliset Toiminnalliset
Ei Vuokralaisia Hankkeen loputtua loppuu Liian kallista? Tuetaan yhtä kiinteistön omistajaa Lähimarkkinoiden riittävyys / kehitys? Toiminnalliset Ei Vuokralaisia Imago Liian erilaiset toimijat ja heidän tarpeet Liian tiukka Linja/ Linjattomuus Toimitilat tällähetkellä lähinnä toimistoja. Ei Työ/Verstas/Varastotiloja Taloudelliset riskit kiinteistön omistajalla tai päävuokralaisella riippuen sopimuksesta Yrittäjät eivät löydä keskusta?

9 Missä operatiivisissa kustannuksissa Hanke voi olla mukana
Hankkeen tarkoituksena on käynnistää Heinolan luovan yritystoiminnan keskuksen aktiivinen toiminta ja turvata toiminnan edellytykset käynnistämisvaiheessa. Asiantuntija palveluihin Markkinointiin hankkeen puitteissa Vuokralainen

10 Ketä mukana? LYK hankkeesta kaksi yrittäjää haluavat vuokrata tilat, kaksi harkitsee. Molemmat yritykset kotitoimistoissa työskenteleviä yrittäjiä joilla kasvun mahdollisuus. Suurimmat rajoitteet kasvuun on heillä markkinointiin liittyvät ongelmat, eli kotoa kukaan ei löydä heitä, mutta myyntiin ei myöskään löydy aikaa. Lisäksi yksi yritys miettii asiakaspalvelupisteen avaamista keskustaan. Kolme hankkeen ulkopuolista on ilmaissut kiinnostuksensa Jyränkölällä on tarvetta vuokrata toimistotilaa. Kokous ja neuvottelutilaa haluaisi käyttää muutama yrittäjä Halukkuutta keskukseen on kartoitettu hankeen ulkopuolisista yrityksistä hyvin vähän toistaiseksi, lähinnä käyty läpi ne yritykset jotka tiedetty kiinnostuneen keskuksesta.

11 Miten edetään?


Lataa ppt "Luovan Yritystoiminnan Kasvuohjelma"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google