ART-OHJELMAT.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sosiaaliset taidot Elinikäiset oppimisen kontekstissa sosiaaliset taidot ovat avainasemassa. Nostamme esille neljä lähestymistapaa konseptissamme: Itseohjautuva.
Advertisements

JOUSTAVUUTTA JA TOIMINNALLISUUTTA KOULUUN
Voimaantuminen ihmisten kykyjen, mahdollisuuksien ja vaikutusvallan lisääntymistä. Voimaantumisessa korostuu oma sisäinen vahvistuminen ja se, että ihminen.
Turun normaalikoulu - opetussuunnitelmaa yhteisöllisesti
KODIN JA KOULUN PÄIVÄ Rehtorin aamukaffe –tilaisuus;
Annika Hongisto/ Turun normaalikoulu Kehityskeskustelun lähtökohdat:  Kodin ja koulun yhteistyön monipuolistaminen ja uusien yhteistyömuotojen etsiminen.
OPS2016 – Koulu rakentaa tulevaisuutta
Small World - Big World Tavoitteena kouluhyvinvoinnin lisääminen – teoreettisena viitekehyksenä Päivi Hamaruksen Vaakamalli Vaihdetaan kiusaamiseen puuttumisen.
DEMOKRATIA, OSALLISUUS JA VAIKUTTAMINEN UNESCO-KOULUSSA
OECD:n Pisa 2006-tutkimuksen ensituloksia
4 § YHTEISÖLLINEN OPISKELUHUOLTO ( 3 §, 4 §, 6 §, 12 § ja 13 §)
ITÄINEN ALUE Oppilashuoltohankkeen esittely. Itäinen alue (Ahtialan kaupunginosa n asukasta)  Alueella on neljä päiväkotia; Ahtialan, Herrasmannin,
Taidot taskuun -tunnit Tapanilan ala-asteella
ART sosiaalisia taitoja nuorille
Yhteiset kompetenssit Muokataan… ja täsmennetään.
Siivikkala, Metsäkylä, Viljakkala Opetuspäällikkö Leena Pöntynen
Prosessikuvaus Joensuun normaalikoulun OPS –prosessista 2003
OPPIVA OPS OPPIVA OPS –prosessin rakenne, keskeiset sisällöt ja valmennuksen tasot Ulla Rasimus PROkoulutus ja konsultointi ja Leena Nousiainen Rondo.
YHTEISTOIMINNALLINEN & YHTEISÖLLINEN OPPIMINEN
Täydellinen koulu.
O PPIMISYMPÄRISTÖLÄHTÖINEN SUUNNITTELU KIRKOU - Kirjasto, koulu ja koulukirjasto –hanke Tutkivaa ja oivaltavaa oppijaa yhteistyössä tukien!
Sairaalakoulu osana Kellokosken nuorisopsykiatrista hoitopolkua
Mielenterveys s. 110 –
Itseohjautuvuus ja yhteistoiminnallisuus
TUKEVA. uusi, kokonaisvaltainen, oppilashuollollinen toimintamalli tukee koulussa tapahtuvaa oppilaiden hyvinvointia edistävää toimintaa ja koordinoi.
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI JA OPPILASHUOLLON OPETUSSUUNNITELMA
Y LEISTÄ Vanhempien ja opettajan erilaisia näkemyksiä lapsen toiminnasta ryhmän jäsenenä Yleensä puhutaan kodin ja koulun välisestä yhteistyöstä Vanhempien.
JOPO- opetusta Kouvolassa vuodesta 2006
Koulussa elämää opettelemassa
Positiivisesti Ryhmässä Oppiva Koulu
Harjun koulun OPS-ajatuksia, kevät 2014
Kuraattorin näkökulmia Simo Säippä
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Hesan Nuorten Ääni Lapset ja nuoret kokevat Helsingin kaupunkina, jossa heitä kuullaan ja he voivat vaikuttaa itselleen tärkeisiin asioihin. Kaikissa helsinkiläisissä.
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
Osmos-loppupuheenvuoro Riitta Vartio. mitä kuulin tänään?
Ops seminaari Askola.
UUDET OPETUSSUUNNITELMAT – UUDENLAISIA TAITOJA
Sosiaalinen kehitys lapsuudessa
Teema tarkoittaa:  Elämässä ja arjessa selviytymistä  Hyvinvointia ja terveyttä  Omasta ja muiden turvallisuudesta huolehtimista eri tilanteissa, myös.
ArtEs-OHJELMAN KÄYTÄNNÖN JÄRJESTELYT
Suuttumuksen hallinta
ONKO VERKKO-OPPIMINEN RIKKI ?. PERUSOPETUKSEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN OPETUSKÄYTÖN SEKÄ OPPILAIDEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN PERUSTAITOJEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA.
TERVETULOA! Opiskeluhuollon oppimisverkosto Marke Hietanen-Peltola Johanna Jahnukainen.
KOULUIKÄ PS2 LAJM. TEHTÄVÄ Mitä muistat ensimmäisestä koulupäivästä? Jos et itse muista paljoa, niin kysy vanhemmiltasi asiaa.
Oppimiskäsitys- työpaja Aija Rinkinen Opetushallitus.
Sosiaalisen median käytöstä Sosiaalisen median käyttö kuuluu nykyajan lapsen elämään. Yhteydenpito ja viestiminen netissä ovat lapsille ja nuorille luonteva.
Opetussuunnitelma muuttuu MITÄ SE TARKOITTAA?. Opetussuunnitelma tuo oppilaalle lisää vapautta ja vastuuta.
Kysely koulukuljetusten järjestelystä lukuvuonna
Uuden opetussuunnitelman mukainen arviointi Mukkulan koulussa
Arja Holm, Rinnekodin koulun rehtori
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
LEMPIKOULU-OPPIMISKERRAN TEORIA
Käyttäytymisen erityisen tuen ryhmämuotoinen tuki
CICO/CICOplus tutkimus
Liikunta uudessa opetussuunnitelmassa
UUSI OPETUSSUUNNITELMA MUUTTAA KOULUTYÖTÄ
Sosioemotionaalinen kehitys
KASVATUSKESKUSTELU = KAKE
Suunnitelma oppilaiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä Nummenpakan koulu.
Mielenterveys on psyykkisen, älyllisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin tila, jossa yksilö ymmärtää omat kykynsä, pystyy toimimaan elämän normaalistressissä,
TURKU Monikulttuurinen opetus 2.Jakso
TERVEYSTIETO 8 3. Sosiaaliset taidot.
POM10CC Mikämikä-päivien Kirjallinen suunnitelma
- TIETEELLISESTI!! Psyykkinen Biologinen Sosiaalinen ja
Käyttäytymisen erityisen tuen ryhmämuotoinen tuki
Yhteisopettajuus arjessa
Askeleittain opetusohjelma
Arvioinnin linjaukset perusopetuksessa
Esityksen transkriptio:

ART-OHJELMAT

ArtEs-OHJELMAN TAVOITTEET Sosiaalisen kompetenssin vahvistuminen - vahvistaa oppilaiden sosiaalisia ja tunnetaitoja ja uusien taitojen oppimista - kehittää oppilaiden kykyä parempaan itsehillintään ja tunteiden hallintaan 2

ArtEs-OHJELMAN TAVOITTEET Vastuullisuuteen kasvaminen - Oppilas oppii tunnistamaan oikean ja väärän ja arvioimaan toimintansa eettisyyttä. Syrjäytymisen ja väkivallan ehkäisy 3

SOSIAALINEN KOMPETENSSI Taito ymmärtää sosiaalisia tilanteita, tehdä niistä tilannekohtaisia tulkintoja ja toimia tavalla, joka edesauttaa omien ja yhteisten päämäärien saavuttamista muita loukkaamatta. Junttila ym. 2006 4

Ollakseen sosiaalisesti kompetentti, oppilaan on omattava hyvät yhteistyötaidot ja empatiakyky, mutta vähän, tai ei lainkaan impulsiivista ja häiritsevää käyttäytymistä.

ART-OHJELMAT Arnold P. Goldstein A.R.T. Sara Salmon Peace4Kids Käyttäytyminen Sosiaaliset taidot Tunnetaidot Sosioemotionaaliset taidot Empatia Tunteet Suuttumuksen hallinta Kognitio Moraalipäättely Eettinen kasvatus Muut ohjelman osat Koulun toimintakulttuuri Vanhempainryhmät KOKO KOULUN ART PERHEART – FAMILY TIES

ART - Aggression Replacement Training Psykoedukatiivinen, multimodaalinen (monikanavainen) interventio-ohjelma, jonka tavoitteena on opettaa/vahvistaa prososiaalisia käyttäytymismalleja ja vähentää aggressiivista käyttäytymistä. 3 osa-aluetta, pyritään vaikuttamaan kolmella eri tasolla: 1. Käyttäytyminen: sosiaaliset taidot 2 Tunne: suuttumuksen hallinta 3. Kognitio: eettinen kasvatus

ART-ohjelma Alkanut väkivaltaisten nuorten kanssa työskentelystä, mutta sen jälkeen ART-ohjelmaa on toteutettu hyvin monenlaisissa toimintaympäristöissä eri muunnelmina. Käynnistettiin kouluissa pienissä ryhmissä, aluksi vain sosiaalisten taitojen valmennusta. Saatu parempia tuloksia, kun kaikkia kolmea osa- aluetta toteutettiin rinnakkain. 1 ja 2 osilla lyhytaikainen vaikutus. Pelkkä 3–osa ei vaikuta tehokkaasti toimintaan

EXPANDED ART MODEL – PEACE4KIDS Empatia Empathy Suuttumuksen hallinta Anger Control Eettinen kasvatus Character Education Sosiaaliset taidot Essential social skills Vanhempain ryhmät Parent Empowerment Koulun toimintakulttuuri Discipline Structure

Laajennetut ART-ohjelmat PREPARE Curriculum -88, monia lisäosia kuten stressinhallintataidot, ongelmanratkaisutaidot. Peace 4 Kids: sosiaaliset taidot, suuttumuksen hallinta, tunnetaidot, eettinen kasvatus (Character Education), kodin ja koulun yhteistyö, vanhempainryhmät (Parent Empowerment).

ART-sovellukset Koulun toimintakulttuuri (Koko Koulun ART) Family A.R.T. – Family Ties Yhteisölliset toimintatavat (PAL) Peer Culture, nuoret ohjaajina