Geishat.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Karkki vai kepponen… seuraavalla sivulla on kuvia, paina mistä haluat
Advertisements

Korjaa lauseet. Alex on myyjä
Antiikin kulttuuri (Antiikin aika 1000 eKr. – 500jKr.
Unen määrä ja laatu Tuomas Saarela 3D.
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
Haminan halutuin hoitopaikka Tervetuloa Kymen Hoito- ja Kuntoutuskeskukseen.
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma Kehitetty Turun yliopistossa Opetusministeriön rahoituksella.
Pukeutuminen Etiketin mukaan pukeutuminen eri tilaisuuksiin ja tilanteisiin on yksi tapa osoittaa hallitsevansa hyvät tavat. On kohteliasta pukeutua oikein,
Nykytaide -Mitä se on?.
Hepr. 4:1 Arvoisa Sisärengaslainen, Kirjeen neljäs luku kehottaa meitä pitämään huolta siitä, että pääsee kerran perille taivaaseen. Kysymyksiä, esirukousaiheita.
ANTIIKIN KIRJALLISUUS (800 eKr. – 300 jKr.)
Annie Proulx, kertomuksia Wyomingista
Osaamisen ja sivistyksen asialla USKONTOJEN VÄLISESTÄ DIALOGISTA Pekka Iivonen.
Teollisuustyöläisten elämää
Virtuaalimaailmat Tekijät:
DOKUMENTAATIO JA TIEDONMUODOSTUS
Puolalanmäen yläaste, Turku
Sanomalehdistön historia Poliittisen lehdistön aikakausi.
Naisen ainoa vika.
Lasten Kuvataide & Kädentaito
Lentokone Lentokone pysyy ilmassa sen kantopintojen, kuten siipien aiheuttaman nostovoiman ansiosta, mutta lentokoneet vaativat ilmassa pysyäkseen myös.
”Uusi historia” 1980-luvulla syntynyt historiantutkimuksen yläkäsite, joka kokoaa alleen uudenlaisia lähestymistapoja ja tutkimuskohteita Tutkimuskohteena.
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2009 / Jyväskylän yliopisto.
”Jos voit avata solmun kielelläsi, miksi käyttää siihen hampaita?”
Venäjän merkitys kyselyn perusteella on ollut kasvussa: Tänä vuonna sen ilmoitti merkittävimmäksi ulkomaalaisten vieraiden lähtömaaksi jo 70 prosenttia.
Ikäihmiset ongelmapelaajina Narratiivisuus apuna
Via Vis – väkivaltatyöhankkeen vaikuttavuus asiakkaiden näkökulmasta "Mun stressihormonit on ainaki 90 pinnaa tullu alaspäin" Helena Parkkila, KM, tohtoriopiskelija.
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Oletetaan, että kello on Olet oikein väsynyt ja turhautunut…
ANTIIKIN KREIKAN TIEDE
Todennäköisyyslaskennan alkeet ennen esikoulua
KRISTINUSKON ENSIASKELEET
HENKISTÄ TASAPAINOILUA
AKTIIVINEN KOULUPÄIVÄ IDEAIMURI. Ideaimuri –työskentelyn teema: HYVÄ KOULUPÄIVÄ LUOSTARIVUOREN KOULUSSA JA MITEN VOIMME SITÄ EDISTÄÄ?
Monipuolista alakoulun kemian opetusta.
LIIKUNTAKASVATUKSEN PERIAATTEET 1. Lapsilähtöisyys 2. Avoimuus 3. Vapaaehtoisuus 4. Elämyksellisyys 5. Päätäntämahdollisuus 6. Omatoimisuus.
Harri Kainulainen 1 Keskinäisyys yritysmuotona tunnetaan varsin huonosti. Yksinkertaistettuna keskinäisyys on vakuutusalan osuustoimintaa. Asiakkaat.
BOOGIE TOUR 2004 Vaasassa Rollingin salilla Fusku (lavajive) ja
Kommunismin romahdus ja kylmän sodan loppu:
Kirjallisuuden lajeja
21. Kulttuuriala s. 96‒99 Kulttuuriala.
Omavalvontasuunnitelma
Virkkalan Kirin KESÄPESIS 5-8/2012.  Aikuisten kesäpesis  Noin joka toinen viikko vapaamuotoinen pesistelyilta sekä miehille että naisille ja nuorille.
Luku- ja tenttivihjeet 5 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
1 Lapset ja nuoret lastensuojelun laadun määrittäjinä Maria Kaisa Aula Helsingin yliopisto
MODERNIN KUVATAITEEN TYYLISUUNTIA
EUROOPPALAISEN KUVATAITEEN TYYLISUUNTIA
¡Español, por favor!.
Kertausta tärkeimmistä asioista
SAMURAIT.
Mikael Agricola Mikael Agricola syntyi vuonna 1510 ja kuoli 9. huhtikuuta vuonna 1557 ja hänen kuolinpäivänsä on vakiintunut liputuspäivä. Keskiajalla.
EDUSKUNTAUUDISTUS JA ÄÄNIOIKEUS
INTIAN KULTTUURIPIIRI
Viulu.
Modernismin tulo Suomeen
Katumuksen sakramentti
Hyvä ja paha Muistiinpanot 9. luokan oppikirjan 3. kappaleeseen
- Kirkon opettaja ja kaunistaja.
Papisto turvaa jatkuvuuden
JAPANILAINEN KEITTIÖ. Ruoka Japanilaisen keittiön ruokapöytä on karu, mutta yksinkertainen, Vaikka ruoka on yksinkertaista saa senkin näyttämään täydelliseltä.
Renesanssi v
Salibandy.
Kertausta tärkeimmistä asioista
GEISHA (=monitaitoinen hlö)
Wivi Lönn Puistokoulu Viljami Riekkinen ja Aaron Salonen Jyväskylän normaalikoulu Lähteet: Intervet / Wikipedia ja opintoretki Puistokoululle.
Tapakulttuuri Hyvät tavat työelämässä Marja Kaitainen
Mielipiteet lasten digitaalisesta pelaamisesta
Esityksen transkriptio:

Geishat

Ketä ovat? Geisha on japanilainen naisviihdyttäjä, eräänlainen PR-emäntä ja taiteilija, jonka tehtävänä on saada vieraat tuntemaan olonsa mukavaksi. Nykyaikaisen geishan voi ymmärtää emännäksi, joka viihdyttää vieraita ochayassa eli teehuoneessa erilaisin taide-esityksin, pelaa seurapelejä tai vain keskustelee ja tarjoilee teetä

Geisha nimityksestä Sana geisha tarkoittaa "monitaitoista henkilöä" , eli taiteilijaa tai taiteiden tuntijaa. Kiotossa geishaa kutsutaan Kansain murteella geikoksi erotuksena onsen geishasta ("kylpylägeisha"), joka vivahtaa enemmän prostituoituun. Geishaharjoittelijasta käytetään nimitystä maiko

Historia Uskotaan, että noin 1000-luvulla kaksi ylhäissyntyistä naista kehitti uuden tanssin viihdyttääkseen taistelijoita, shōguneita. Tanssin ei ollut tarkoitus olla erityisen viehkeä ja naisellinen, vaan kertoa shōguneiden taisteluista ja urheudesta. Ilmentääkseen sotureiden pukuja tanssijat pukeutuivat valkoisiin vaatteisiin. Tanssijoilla oli korkeat hatut ja pitkät valkoiset kaavut sekä miekka kiinnitettynä vyötärölle Toisen teorian mukaan ensimmäiset geishat olivat miehiä Ensimmäiset varmat tiedot naisgeishoista ovat Kiotosta vuodelta 1751 ja Edosta 1762.

Geishan tyyli Geishat pukeutuvat työskennellessään ja usein myös vapaa-aikanaan perinteisiin kimonoihin. Työasu noudattaa tarkkaa kaavaa myös kampauksen, sen koristelun, asusteiden ja ehostuksen suhteen. Varsinkin iltatilaisuuksiin nuorempien geishojen kasvot ehostetaan perinteiselle valkealle pohjalle. Vanhemmat geishat käyttävät raskasta meikkiä vain erityistilanteissa.

Työnkuva Geishakortteleissa (hanamachi) geishat ja varsinkin maikot harjoittavat eri taidemuotoja, kuten klassisia tansseja , perinteisten instrumenttien soittoa ja erilaisia laulutyylejä. Heidän varsinainen työnsä on kuitenkin vieraiden viihdyttäminen. He tarjoilevat juomia, keskustelevat vieraiden kanssa, pelaavat pelejä heidän kanssaan ja esiintyvät heille. Nykyään geishat saattavat olla myös malleja tai osallistua esimerkiksi kansainvälisiin matkoihin. Kun asiakas keskustelee geishan kanssa, hän voi olla hyvinkin avoin ja luottaa siihen, ettei puhuttu leviä ovien ulkopuolelle. Terapeuttien ja lääkäreiden tapaan geishoilla on vaitiolovelvollisuus asiakkaidensa suhteen