Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Salibandy.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Salibandy."— Esityksen transkriptio:

1 Salibandy

2 Salibandy Salibandy on sisätiloissa pelattava mailapeli, joka on saanut vaikutteita jääkiekosta, jääpallosta ja katukiekosta. Lajista käytetään myös nimitystä sähly, jolla nykyään tarkoitetaan lähinnä kaveriporukassa leikki-tai kuntomielessä pelattavaa salibandyn varianttia, jossa säännöt on muokattu tilanteeseen sopivaksi.

3 Historia Laji alkoi kehittyä 1960-luvun lopussa Ruotsin Göteborgissa kaveriporukoissa, joissa sitä pelattiin muutamalla kenttäpelaajalla ja ilman maalivahtia. Suomessa lajin varhaisesta muodosta käytettiin nimitystä salipallo tai sähly. Laji tuli Suomeen opiskelijoiden mukana, ja ensimmäiset sählysarjat alkoivat Helsingin yliopistossa vuonna Ensimmäinen salibandyseura Sala IBK perustettiin Ruotsissa 21. syyskuuta 1979. Ruotsissa perustettiin ensimmäinen kansallinen salibandyliitto Kansallisella tasolla lajia alettiin pelata 80-luvun alussa. Suomen Salibandyliitto perustettiin 23. syyskuuta 1985.

4 Salibandy kansainvälisesti
Vuonna 1986 Ruotsi, Suomi ja Sveitsi perustivat Kansainvälisen Salibandyliiton Kansainvälisessä Salibandyliitossa on 60 jäsenmaata, joista uusimpana Ugandan salibandyliitto maaliskuussa 2016.Lisäksi Aasialla ja Oseanialla on oma yhteinen liittonsa nimeltään Asia and Oceania Floorball Confederation ,johon kuuluu yhdeksän Kansainvälisen Salibandyliiton jäsenjärjestöä. Merkittävimpiä kansallisia liigoja ovat Ruotsin miesten Svenska Superligan ja naisten Elitserien, Suomen Salibandyliiga ja Sveitsin Nationalliga A

5 Kilpailut ja turnaukset
Salibandyn maailmanmestaruuskilpailut järjestetään joka toinen vuosi siten, että miehet pelaavat parillisina ja naiset parittomina vuosina. Miehet pelasivat ensimmäisen kerran maailmanmestaruudesta vuonna 1996 ja naiset Myös alle 19-vuotiaiden maailmanmestaruuskilpailut järjestetään joka toinen vuosi − pojat pelaavat naisten kanssa parittomina vuosina ja tytöt miesten kanssa parillisina vuosina. Euroopan-mestaruudesta on salibandyssä kilpailtu kahdesti: vuosina 1994 ja 1995.

6 Säännöt lyhyesti Salibandykentän leveys voi sääntöjen mukaan olla 18−22 metriä ja pituus 36−44 metriä Pelikentän ympärillä on 50 senttimetriä korkea kaukalo. Maalin koko on 160 × 115 senttimetriä ja sen täytyy turvallisuussyistä olla irtonainen. Pelivälineenä on muovista valmistettu reiällinen pallo, jota pelataan hiilikuidusta tai komposiitista tehdyllä mailalla. Molempien tulee virallisten sääntöjen mukaan olla Kansainvälisen Salibandyliiton hyväksymiä. Lähde: wikipedia


Lataa ppt "Salibandy."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google