Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Lentokone Lentokone pysyy ilmassa sen kantopintojen, kuten siipien aiheuttaman nostovoiman ansiosta, mutta lentokoneet vaativat ilmassa pysyäkseen myös.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Lentokone Lentokone pysyy ilmassa sen kantopintojen, kuten siipien aiheuttaman nostovoiman ansiosta, mutta lentokoneet vaativat ilmassa pysyäkseen myös."— Esityksen transkriptio:

1 Lentokone Lentokone pysyy ilmassa sen kantopintojen, kuten siipien aiheuttaman nostovoiman ansiosta, mutta lentokoneet vaativat ilmassa pysyäkseen myös huomattavan kulkunopeuden, joka voidaan saavuttaa erilaisilla polttomoottoriteknologioilla. Nykyään lentokoneen työntövoiman synnyttävät sen siipiin kiinnitetyt suihkumoottorit. Lentokoneet mahdollistavat lentoliikenteen, ihmisten ja rahdin kuljetuksen. Sodankäynti on kehittänyt lentokoneita, koska lentokoneiden ensimmäiset käyttökohteet olivat ensimmäisessä maailmansodassa ja edelleen toisessa maailmansodassa. Ilmalaivoja käytettiin vielä silloin. Lentokoneiden käyttö henkilö- ja tavaraliikenteessä alkoi vasta toisen maailmansodan aikana ja sen suosio kasvoi vasta rauhan aikana toisen maailmansodan jälkeen. Lentokone mullisti yhteiskuntaa, koska se lyhensi matka-aikoja huomattavasti. Lentokoneet olivat huomattavasti nopeampia kuin ilmalaivat ja valtamerilaivoilta merien ylittäminen kesti useita vuorokausia. Nykyään jotkut junat ovat nopeampia kuin matkustajakoneet lyhyillä matkoilla.

2 1950-luvun lentokoneet Vuonna 1952 tuli ensimmäinen kaupallinen suihkukone, De Havilland Comet, joka kärsi muutamista selittämättömistä onnettomuuksista. Tutkijalautakunnan mukaan onnettomuudet johtuivat uudesta suunnittelutaustasta, jossa olisi pitänyt ottaa huomioon metallin väsyminen matkustajien vuoksi paineistetun rungon nousun ja laskeutumisen metallin väsymisen seurauksena. Seuraavina vuosikymmeninä ilmailu kehittyi uudelle tasolle.

3 Nykyajan lentokoneet Lentokoneet voivat nykyään lentää ääntä nopeammin. Niitä koneita on esim. Blackbird. Sitä ja muita ääntä nopeammin lentäviä koneita käytetään vakoilussa. Myös matkustaja- ja rahtikoneet ovat kehittyneet. Nykyään ne voivat lentää pitkiä matkoja pysähtymättä. Niihin mahtuu myös enemmän rahtia sekä ihmisiä.

4 Tulevaisuuden lentokoneet
Tulevaisuuden lentokoneista ei voi kuin arvailla millaisia niistä tulee. Niistä voi tulla aluksia joilla lennetään avaruudessa todella nopeasti. Uskotaan että rahdin ja matkustajien kuljetus paranee todella paljon. Myös sodankäynnissä lentokoneet paranevat. On ehkä jonain päivänä mahdollista että lennetään valoa nopeammin. Ehkä vuonna 2113 voidaan lentää avaruudessa ja lomailla kuussa. Voidaan ehkä kuljettaa tuhansia tai satojatuhansia ihmisiä kerralla. Tai tavaraa koko Suomelle yhdellä lennolla. Tai sitten ihmisille keksitään siivet.


Lataa ppt "Lentokone Lentokone pysyy ilmassa sen kantopintojen, kuten siipien aiheuttaman nostovoiman ansiosta, mutta lentokoneet vaativat ilmassa pysyäkseen myös."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google