Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

KRISTINUSKON ENSIASKELEET

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "KRISTINUSKON ENSIASKELEET"— Esityksen transkriptio:

1 KRISTINUSKON ENSIASKELEET

2 Suurin usko kannattajamäärältään
Alku ei ollut lupaava: oli alun perin juutalaisten lahko, johon kuului vain muutama sata henkilöä. Lähti leviämään Rooman valtakunnasta, jossa oli vain noin 7500 kristittyä. Kasvu kuitenkin kiihtyi ja vuonna 300 kristittyjä oli noin 6 miljoonaa. Kristinusko syntyi Jeesus Nasaretilaisen ympärille; Hän ei kuitenkaan ollut perustaja, vaan halusi uudistaa juutalaisuuden.

3 Kristinuskon kolme menestystekijää
Kristittyjen korkea moraali; toimivat ajan ihanteiden mukaisesti ja siveellisesti. Kristinuskon peräksiantamattomuus keisarikultin edessä lisäsi kannatusta erityisesti orjien joukossa. Tiivis yhteisöllisyys (katakombit) ja Kristinuskon lähimmäisen rakkaus houkutteli kääntymään kristityksi.

4 Jeesuksen ensimmäiset seuraajatkaan eivät perustavansa uutta uskontoa
Jeesuksen ensimmäiset seuraajatkaan eivät perustavansa uutta uskontoa. He uskoivat, että Jeesus oli juutalaisten messias eli Jumalan lähettämä uusi kuningas. Varhaisten kristittyjen usko ei ollut aivan poikkeuksellista. He eivät esimerkiksi kääntyneet pois juutalaisuudesta. Heillä oli esimerkiksi edelleen juutalaisia tapoja. Keskeinen tekijä kristinuskon syntyyn oli Jeesuksen seuraajien uskon tämän ylösnousemukseen. Oppilaiden usko ylösnousemukseen oli niin voimakasta, että he palasivat takaisin Jerusalemiin, vaikka ensin pakenivat sieltä. Tämän takia Jerusalemista tuli kristinuskon ensimmäinen keskus, josta syntyi Jerusalemin alkuseurakunta. Opetuslapsista tuli myös alkuseurakunnan johtohahmoja. (Pietari, Johannes ja Jaakob) Jerusalemin apostolien kokouksessa päätettiin myöhemmin, että kaste ja usko kristukseen riittää. TÄMÄ MAHDOLLISTI USKONNON MAAILMANLAAJUISEN LEVIÄMISEN.

5 Miten Kristinusko levisi?
Varhainen kristinusko levisi Rooman valtakunnassa ensiksi suuriin kaupunkeihin. Usko levisi erityisesti kauppateitä pitkin. Sitä levittivät Paavalin kaltaiset saarnaajat. Kristinusko levisi erityisesti juutalaisten keskuudessa, ja myös naiset osallistuivat levitykseen.


Lataa ppt "KRISTINUSKON ENSIASKELEET"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google